Tak jsem se před pár hodinami vrátil ze super skútr-moto výletu ze Slovinska a Itálie. Určitě napíšu nějaký deníček výletu i fotky a videa a pochlubím se. Nicméně jel jsem já (skútr 300ccm), dále kolega Yamaha 1300 choper a koleg a s manželkou s Triumph Tiger 800.
- najeto bez mála 2000km, nejdelší cesta první den 645km (hodně přestávek ale jinak překvapivě v pohodě
)
- doba 6 dní
- bydlení 4 dny ve Slovinsku a Itálii + 2dny (přespání) pod Grossglocknerem
- pokud pominu dálnici tam (Salzburg - Villach), vše ostatní jeto na silnicích I-III.třídy a kopce se serpentýnami a dobrým asfaltem- jó, to jsem na kolegy na motorkách nahoře počkal. Ale fakt, variátor je sranda, protože pořád točí, mezïtím co oni řadili...
- na dálnici kolegové však galantně kvůli mě drželi rychlost kolem 100-105km/hod. Výjezdy na průsmyky ve Slovinsku, Itálii, na kopce( Mangart, Grossglockner apod.) byly sice v teplotě ve stínu dole kolem 36-38st.C (nahoře méně) náročné.
PS.: pro motorkáře cestovatele komentář: jasně, jasně, Grossglockner je dálnice nahoru a dolů, na Mangartu jsem už taky byl apod apod ... - pánové já jel na skútru 276ccm o výkonu 17kW ! .
Howg domluvil jsem