Zvažujete koupi skútru z číny? Napřed číst, pak rozhodovat.

Diskuze o čemkoli.

Pro snažší přehled malá anketka:

mám čínský skútr a jsem s ním spokojen - doporučuji jeho koupi
18
15%

kocur, PROOF, Kiper, Mohy 125, Rosi45, jmart, Luc8ka, Lukes80, Denisa94, KRAES, ROBOTOX, Jiří Nedvídek, těša, Anonym1
mám čínský skútr a nejsem s ním spokojen - nedoporučuji jeho koupi
4
3%

krizik1, Kostík1342, Decado, radeonx800
mám čínský skútr, zvolil jsem poměr cena/spolehlivost, jsem připraven, že může přijít něco velkého
15
13%

hagrid, miglanc, vavo7, proviewx, maryn, Jirabach, vanbur, Lubomir, StrejdaCZ, Fortkiller, Valheru_KOKr, PBM2, Laco Maco, CzechDave
mám značkový skútr a jsem s ním spokojen - doporučuji jeho koupi
81
68%

Pulec73, cantor68, Acada, illegal, KARLOS111, Fellowdeer, pietronimuss, janon, Krvel, Dándí, Mr.Voza, Winterwolf, Strmal, jan.jarolim, Luca_69, medved.m, p@t, sigi, robert_sulc, saimon1, Gandalf, Panker, Iwos, Kuře, Hasmann, crhy, ondsin, traintom, gabel, TomRaptor, zbyňák, vena307, vikino, 125pcx, Kamilus, Hanssen, Dank, habakuk_cz, pajko, tatík, Yenda66, gombo, Radek Bílek, c.i.z.a., wolfgang007, replic, Mojda, matuu, Mican, Myschan, elem, TUNER, kingston, Trabuk, pavlis, venda, makreps, KYBLOS, kokoska, jirkaa, Stix, pavkass, PetanG6, denisbiker, mk-tec, lucky007, Coffelolz, alabama14, Qirim, panTerek, Dano, JardaB
mám značkový skútr a nejsem s ním spokojen - nedoporučuji jeho koupi
2
2%

RHON, satanachist

Celkem hlasů : 120

Re: Kdo uvašuje koupit šína skutr napšed šíst pak rozhodovat.

Příspěvekod krizik1 » 29 črc 2014, 10:11

Víte co jděte do prdele oba dva. Nikdo se tu nenaváží do majitelů čínskejch strojů. To jen majitelé čínskejch strojů obviňujou ostatní z snobizmu zvyšování si ega a podobnejch kravin. Ostatní se tu snaží poradit ostatním a osvětlit míru rizik při rozhodování před koupí čínský provenience. Toť vše.
Jo a v anketě mi chybí možnost, že mám obojí :D
http://krizik1.rajce.idnes.cz/ http://www.parabellum.cz/ Aprilia Atlantic 500,PGO Comet 50 2T,Kingway Varadero 79 4T
krizik1

Moderátor

Reputace: 825
Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 200

Příspěvekod PROOF » 29 črc 2014, 10:13

No jasně sprosťárny. Jen tak dál. :wink:
PROOF

250+

Reputace: -1
Skútr / moto: CPI Oliver
Tuning / úpravy: Odblokován, řemen Malossi X-Kevlar,výfuk Leo Vince TT,variátor Malossi Multivar

Příspěvekod petertn » 29 črc 2014, 10:14

Tak po precitani clanku je mi jasne ze kupit si šína stroj je fakt hoby na plny uvazok ... aj ked su vynimky

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
petertn

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: uvazujem nad MP3 500

Příspěvekod Acada » 29 črc 2014, 10:14

Pridam i svou historii i kdyz cinska 50 nebyla skutr, ale motka s prevodovkou a automatickou spojkou:

JM Star Wondo (takhle se to jmenuje v Polsku):
- cena cca 15tis
- najeto 6000 za rok, nez sla dal
- hned po koupi vymena pastorku (ti cimani tam dali pastorek pro 125)
- plasty se nesmely dostat do kontaktu s benzinem, pak praskaly
- nekolikrat odesel stabilizator napeti, nez tam servisak dal nejaky silnejsi (tudiz jsem vubec nesvitil)
- musel jsem vymontovat baterku abych v noci videl aspon trochu (bez baterky to proste vic svitilo)
- vetsina sroubu drzicich kastli musela byt vymenena za vetsi, protoze diry v ramu se zahadne zvetsily a pozbyly zavitu
- nechala me na vylete viset, protoze se uklepalo zemneni od civky
- trubka mezi airboxem a karbecem praskla (a kupodivu to delalo randal jako startujici letadlo)
- praskl mi drzak sedla (ano mam 110 kilo, ale to by snad mohla unest kdyz je puvodne pro dva)
- praskly loziska v ulozeni kyvky, takze zadni kolo melo vuli cca 2 cm ve vodorovnem smeru
-- vymena retezu a rozety kvuli opotrebeni vzniklemu diky te vuli
- pravidelne servisy jsem absolvoval take

Honda PCX 125
- cena cca 60tis
- najeto zatim 7500
- vymena puvodniho sedla za jine
- vymena puvodnich pneu za jine
- pravidelne servisy

Zaver:
Po odstraneni prvotnich zavad na Wondo jsem to predal segre na vesnici (jeji chlap je prece jen zrucnejsi). Udelali si sklolaminatove plasty a jinak s tim jen jezdi. Tak nejak jsem to asi vyzral na zacatku vsechno ja. Ted mam neco na co se da spolehnout, ze me to nekde nenecha, ze to zrejme neprestane hned tak svitit atp. Plus jizdni pohoda je uplne nekde jinde.
Acada

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: NC 750X bývalo: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Zvednutý řídítka, zapalovač na řídítkách.

Příspěvekod KARLOS111 » 29 črc 2014, 10:24

Vážený pane Kocur, jste klasický případ destruktivního příspěvkáře, toto je o diskusi a né prosazení proč já preferuji to či ono a ostatní se k tomu nesmíte vyjádřit. Tady jste si asi spletl vlákno, toto mělo spíš informovat právě ty co shání a neumí, či tomu nerozumí.
Zažil jsem ještě taky DODO a jsem rád, že si mohu dnes vybrat co si koupím a vy když nemáte garáž, tak chápu vaše rozhodnutí o to víc, ale je zde mnoho lidí co chtějí jezdit a neumí opravovat, dolaďovat, tak je nechte pročíst stručná vlákna bez emocí a ješitných názorů. Já se divím s jakou vytrvalostí se někteří zde snaží podobné exesy uvést do rozumných mantinelů a jsou pak označováni za "sektu podvratných živlů tohoto fóra".
Jinak jsem před šesti lety zakoupil jeden stroj YUKI v Průhonicích a nestačil jsem se divit. Po předání to trošku škytalo a prskalo a mechanik říkal, že si to sedne, 150 km si to nesedlo. Po třech dnech v servisu, syn nedojel ani na chalupu. Tak to průběžně probíhalo do cca 1600 km, kdy jsem to prodal za půlku jelikož jsem se nehodlal dál dohadovat s odborníky a koupil Derbinku, ta jezdila synovi cca 26 000 km nonstop a na chalupě jezdí dodnes.
A konkrétně Křižík má Chinasaki ve svém profilu, čili může posoudit a když se pořádně kouknete, tak se netají určitýma neduhama motoru ve své Aprilce a stejně na tom jsou Piaga a Skarabea se stejným typem motoru.
KARLOS111

5+

Reputace: 6
Skútr / moto: T-max

Příspěvekod Dándí » 29 črc 2014, 10:36

Koukám, že i Křižík se nechal unést, ale byl jsem ve skoro stejné pozici když jsem to zde četl.
Jen je škoda, že anketa nemůže obsáhnout víc otázek, protože má by byla: Měl jsem china a nedoporučuji, nyní mám značkovou a DOPORUČUJI.
TÍM JEN VYSVĚTLUJI PROČ JSEM HLASOVAL PRO ZNAČKOVOU a nezpochybňuji výběr otázek.
Jezdím na pohodu, spíš pomalejš než rychle
Dándí

500+

Reputace: 382
Skútr / moto: YAMAHA IronMax- Já, BlackMax- Kamča a SH 300 spolu
Tuning / úpravy: netunime - jezdíme. Jen občas něco poladíme

Příspěvekod kocur » 29 črc 2014, 11:11

Takže fakta, ne emoce:
Zákon velkých čísel hovoří pro čínu. Podívejte se do statistik prodeje v ČR a ve světě!
Ale možná lidi jsou jen blbí a nevědí, co kupují.
kocur

100+

Reputace: -11
Skútr / moto: Yuki 125 Snake, TGB X-Motion 300 EFi

Příspěvekod zbyňák » 29 črc 2014, 11:51

Ne kocure, lidi nejsou blbí jenom se vytratilo něco čemu se možná říkalo obchodnická čest. Prodejci aby prodali, tak slibují věci, které nejsou pravda a spousta lidí stále věří tomu co jim "odborník" řekne. O tom je statistika prodejů, to není statistika spokojenosti.
Navíc já jsem přesvědčen, že sem většina lidí přichází s případem, kdy potřebuje skůtra jako alternativní dopravní prostředek a těm se snaží většina poradit, tak aby měli spolehlivého partnera. Projdi si profily stálých přispěvatelů. Pokud začínali na číně, tak z ní utekli. A tito se snaží těm novým poradit aby stejnou chybu neudělali. Nic víc, nic míň.
Silverwing 600 - 120000 (80000). Spotřeba 4,57l.
zbyňák

250+

Reputace: 208
Skútr / moto: Silverwing 600

Příspěvekod kocur » 29 črc 2014, 12:18

Kdo je spokojený, jezdí. Kdo nebyl, radí.
Většina spokojených majitelů číny tu není, protože k tomu nemá důvod.
kocur

100+

Příspěvekod Vratas » 29 črc 2014, 12:32

Můžeme těm lidem říkat i jinak, třeba neznalí a snadno ovlivnitelní, někdy tzv. RYBA. No a díky těmto vznikají ty statistiky koupě, avšak nikoliv spokojenosti jak uvádí Zbynďa.

Spousta lidí si totiž řekne něco v tomto smyslu : "Hele táto, támhle je sice Honda, Yamaha atd. za 30 000,-Kč z roku 2009 původ ČR., ale má nalítáno NESKUTEČNÝCH 20tkm., zato támhle je v Autokelly funglovka Maxon Ardour nebo Matador, je moc hezký a za stejné peníze ještě ke všemu dva roky v záruce"

Pak zajdou do Autokelly nebo do jiného obchodu s jinou čínou, tam pronesou ještě klasickou rybáckou otázku typu : "Vydrží to něco, nestane se tomu nic?" atp. No a pan prodejce v duchu zajásá a ubezpečí je, že je to vlastně všechno na jedno kopyto, může se objevit i tvrzení, že je to převlečená Honda, avšak levná. No a číslo do statistiky koupě je na světě.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod illegal » 29 črc 2014, 12:53

Vratas: asi tak, ja sa az divim, ze Yamaha a Honda stihaju vyrabat motory ked podla tychto predajcov su v kazdom druhom cinskom skutri. Akurat z nejakeho dovodu na tych motoroch napis Honda nenajdete. :D
Obrázek
Don't dress for the ride, dress for the SLIDE.
illegal

100+

Reputace: 4
Skútr / moto: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Analogove hodiny, 12 V zasuvka, sedlo bez bobku

Příspěvekod Winterwolf » 29 črc 2014, 13:06

Tak abych se taky přidal :twisted:

Měl jsem čínu a byl jsem s ní spokojen pak jsem měl Yamahu a s tou jsem byl hrubě nespokojen no a teď máme doma 2 Hondy (SH a PCX) a jsem opět spokojen.

Když se nad tím zpětně zamyslím tak jsem na číňanovi spravoval to samé co na Yamaze Versity akorát na tu čínskou 50 to bylo za poloviční ceny :roll:

Takže závěrem , když někdo mermomocí čínu chce tak ať si jí koupí je to jeho volba. Z vlastní zkušenosti,ale vím ,že po přesednutí na jiný stroj bude hodně dlouho uvažovat a vysvětlovat sám sobě jestli ta čína opravdu stála za ty peníze.....
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod janon » 29 črc 2014, 13:08

kocur píše:...Kdo je spokojený, jezdí. Kdo nebyl, radí...

Podlle tohoto asi nejezdim. Jinak kupte si kazdej co chcete a budte stastni a spokojeni az do smrti.
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)
janon

2500+

Reputace: 195

Příspěvekod Luca_69 » 29 črc 2014, 14:20

Asi jsem taky nespokojen s Majesty když radím .. ale já už od dubnanajel 10 tis km... a měnil jsem jen variátor protože jsem chtěl tunit a něčem se hrabat. Prostě mě jen jezdit nebaví.

P.S. Koupil jsem od tatíka tehdá toho jeho jednoho čínana.. a obratem do měsíce šel z domu. Rád se v tom hrabu, ale aby jsem nedojel ani dvakrát nakoupit, aby se to nevysralo (problem s karburátorem a nosníkem motoru.) tak na tohle já fakt nemám nervy. Původně měl být pro ženu na dojíždění na Černý most. Je fakt že vážím 110 kg takže to s tím nosníkem po zavření očí chápu ale ten karbec.. a kolísavý volnoběh, uff.

Kocoure jestli máš stroje spolehlivé a jen měníš olej a liješ benzín moc ti to přeji a asi jsi jeden z menšiny šťastných. A ťuk ťuk aby ti to vydrželo.
Honda SH 300
Zontes 350E
Luca_69

1500+

Reputace: 149
Skútr / moto: Honda SH 300 + Zontes 350E
Tuning / úpravy: jezdím

Příspěvekod kocur » 29 črc 2014, 14:45

Luca_69
Yuki zatím slouží. On je to Lifan, což je mezi číňany to lepší, má dokonce certifikát ISO 9001. Nečekám od toho zázraky, ale malý radosti jsou lepší než prázdnota v duši. Howgh!
Jinak si nemyslím, že patřím k menšině. Většina mlčí a jezdí, ani o ní nevíme.
kocur

100+

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek