Zvažujete koupi skútru z číny? Napřed číst, pak rozhodovat.

Diskuze o čemkoli.

Pro snažší přehled malá anketka:

mám čínský skútr a jsem s ním spokojen - doporučuji jeho koupi
18
15%

kocur, PROOF, Kiper, Mohy 125, Rosi45, jmart, Luc8ka, Lukes80, Denisa94, KRAES, ROBOTOX, Jiří Nedvídek, těša, Anonym1
mám čínský skútr a nejsem s ním spokojen - nedoporučuji jeho koupi
4
3%

krizik1, Kostík1342, Decado, radeonx800
mám čínský skútr, zvolil jsem poměr cena/spolehlivost, jsem připraven, že může přijít něco velkého
15
13%

hagrid, miglanc, vavo7, proviewx, maryn, Jirabach, vanbur, Lubomir, StrejdaCZ, Fortkiller, Valheru_KOKr, PBM2, Laco Maco, CzechDave
mám značkový skútr a jsem s ním spokojen - doporučuji jeho koupi
81
68%

Pulec73, cantor68, Acada, illegal, KARLOS111, Fellowdeer, pietronimuss, janon, Krvel, Dándí, Mr.Voza, Winterwolf, Strmal, jan.jarolim, Luca_69, medved.m, p@t, sigi, robert_sulc, saimon1, Gandalf, Panker, Iwos, Kuře, Hasmann, crhy, ondsin, traintom, gabel, TomRaptor, zbyňák, vena307, vikino, 125pcx, Kamilus, Hanssen, Dank, habakuk_cz, pajko, tatík, Yenda66, gombo, Radek Bílek, c.i.z.a., wolfgang007, replic, Mojda, matuu, Mican, Myschan, elem, TUNER, kingston, Trabuk, pavlis, venda, makreps, KYBLOS, kokoska, jirkaa, Stix, pavkass, PetanG6, denisbiker, mk-tec, lucky007, Coffelolz, alabama14, Qirim, panTerek, Dano, JardaB
mám značkový skútr a nejsem s ním spokojen - nedoporučuji jeho koupi
2
2%

RHON, satanachist

Celkem hlasů : 120

Re: Kdo uvašuje koupit šína skutr napšed šíst pak rozhodovat.

Příspěvekod KARLOS111 » 29 črc 2014, 16:16

Vážení, nebyl jsem tady a zase nebudu, už chápu proč se zde nedá diskutovat, ale jen se musí oponovat troubům, kteří když něco mají doma, tak je to svaté, ale už tady zaznělo, když si pak koupíš něco lepšího, dlouho si vyčítáš proč už si to neudělal dávno. S pozdravem Selaví už mě to nebaví.
KARLOS111

5+

Reputace: 6
Skútr / moto: T-max

Příspěvekod kocur » 29 črc 2014, 17:15

Kluci, pokud ztrácíte víru, stačí si jen třikrát zopakovat:
Zdrávas Yamaha,
výkonu plná,
vyvolená tys mezi značkami!
Nezoufejte, za dobré rady vás bude blahořečit v Hirošimě sám svatý Soičiro Honda.
kocur

100+

Reputace: -11
Skútr / moto: Yuki 125 Snake, TGB X-Motion 300 EFi

Příspěvekod Gandalf » 29 črc 2014, 17:30

Panove, protoze anketa je v pritomnem case, hlasoval jsem pro vetsinovou polozku 'znacka&spokojenost'. Ale musim dodat, ze jsem lonskou sezonu prozil bezmala 7000 km bez jedineho problemu v sedle Kymco Downtown 125 (Taiwan - pro nekoho Cina) a jedinym duvodem prodeje byl prechod na vyssi kubaturu. A proc jsem nezustal u Kymca? 300 ccm mi bylo 'malo' a u Xciting 400 bych musel cekat par mesicu na zahajeni prodeje. Na Motosalonu jsem navic zjistil, ze mi moc nevyhovuje prostorove. Ovsem motoricky a vzhledove dle meho parada. Mimochodem na brzdy Downtownu vzpominam v dobrem i dnes pri porovnani s X10.
Muzete rict, ze nevim, jak by Kymco fungovalo po 25 nebo 50t km, to je fakt. Ale mam nekolik kamaradu, kteri na Downech 125 a 300 maji najeto desitky tis. km a kupodivu bez poruch a ve vsi spokojenosti :)
Takze se snazim respektovat zkusenosti a rozhodnuti kazdeho z Vas a zrejme kazdy si musim projit svoji cestu k jedne stope. Hlavne at je na ni maximum radosti a minimum problemu :wink:
Bylo: Jawa Babetta 210 (88-00) Kymco Downtown 125 (13) Piaggio X10 350 (14-16) Honda CTX 700 (17-19)
Aktuálně: Obrázek
Gandalf

1000+

Reputace: 82
Skútr / moto: Honda Forza 300

Příspěvekod Kuře » 29 črc 2014, 20:36

kocur píše:Takže fakta, ne emoce:
Zákon velkých čísel hovoří pro čínu. Podívejte se do statistik prodeje v ČR a ve světě!
Ale možná lidi jsou jen blbí a nevědí, co kupují.

Takže fakta,ne emoce:
Rohlík je prodávanější než řízek...zákon velkých čísel hovoří pro rohlík!...znamená to,že je rohlík lepší? :mrgreen:
Ale možná lidi jsou...ne tohle nechám bez komentáře.
....http://houbyzle.rajce.idnes.cz/2012-07- ... kner_2012/ http://houbyzle.rajce.idnes.cz/Slovinsko_Julky_2014/ Před lety...Jawa 555,Simson SR50,Jawa 350,Honda XL600R,Suzuki DR 750 Big
Kuře

250+

Reputace: 11
Skútr / moto: Honda PCX 125 v2

Příspěvekod crhy » 29 črc 2014, 21:11

Kocure, ty máš zřejmě nějaký mindrák, pročpak by jsi se jinak vysmíval zrovna Yamaze a Hondě ? Tohle už je spíše pro Chocholouška. :roll:
Ex: Majesty 400; X-max 250 ; PCX 150v3; Sixteen 125; Katana 50/70; 2x Babetta 210

Profil motorkáři: http://www.motorkari.cz/profil/?uid=253 ... ky&scr=300

Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest!
crhy

2500+

Reputace: 463
Skútr / moto: Honda SW-T400; Manet S.Maxi (1998)

Příspěvekod Hasmann » 29 črc 2014, 21:23

Ještě že nezmínil Piaggio...to by se mě fakt dotknulo.. :lol:
Hasmann

500+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia SR 50 S, Piaggio X evo 125
Tuning / úpravy: 70cm kit Polini

Příspěvekod _Tom_ » 29 črc 2014, 21:56

Nevím, buď neumíte číst nebo nechápete smysl tématu. Chceme společně pomoct nováčkům rozhodnout kterým směrem se dát.

Absolutně mě nezajímají spory a dohady které tady čeří kocour.

Děkujeme jemu za jediný příspěvek s argumentem jak mu slouží skútr. Dál ovšem není třeba diskutovat

Požádám o příspěvky s osobní zkušenosti. Najde se 5 lidí kteří to pochopí a pak kocour s tim knězem co tu plkal že už být nechce a začnou psát ostrou diskusi.

TO NOVÁČKY OPRAVDU NEZAJÍMÁ
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

Příspěvekod traintom » 29 črc 2014, 23:02

Zdravim, tak nějak nechápu co se tady vlastně řeší. Všem je přece jasné že za kvalitu je třeba připlatit, no a pokud nejsi ochoten, nebo schopen nahrnout na hromadu dostatečný obnos a jsi ochoten podstoupit riziko koupě levného, ale přiznejme si to poněkud méně kvalitního výrobku čínského původu je to každého právo, ale proboha proč nedat na radu majitelů, kteří si v minulosti podobnou,,vyhodnou"koupí spálily prsty??? A motat do toho snobství je už úplně mimo mísu.....o tom tato debata opravdu vůbec není.

Takže za mě. Mám 2xHonda liju pouze benzín a po 4tis. olej jo a mažu řetěz neb mám poloautomat. Předpokládám vzhledem k recenzím že to tak i zůstane
traintom

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: honda innova
Tuning / úpravy: vyfuk, kufr, plexi

Příspěvekod medved.m » 29 črc 2014, 23:23

Nevím, jestli sem zkušenost s ne-čínou patří, hlasoval jsem v anketě pro předposlední možnost, tak jen k tomu. Kdyžtak to prosím smažte.
Mám SH125, najeto něco přes 7tisíc, jedna svolávačka (palivové čerpadlo), leju do toho benzín a za mokra sprostě nadávám na gumy. Jinak dobrý.

Ale abyste si nemysleli, něco mě taky pěkně se*e:
Ještě jsem nezjistil, kde má ta věc motor :(
Nepotřeboval jsem to :mrgreen:
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod sigi » 30 črc 2014, 00:03

No taky troškou do mlýna....je pravda že vždy bude lepší si našetřit a koupit značkovou věc i jetou jak čínský skútr.Já jsem v Číně byl a tak jsem viděl na čem se tam jezdí....

Já Piaggio MP3 500LT - koupeno nové - za jeden rok a jeden měsíc najeto 30.286 km..Závady - žádné....jen pravidelné servisní kontroly...

Všem bych to přál....je to pohoda,naplanovat si výlet a nemít strach že vám upadne výfuk....
Naposledy upravil sigi dne 30 črc 2014, 07:41, celkově upraveno 1
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Reputace: 103
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT
Tuning / úpravy: FOTOALBUM: http://nmaikl.rajce.idnes.cz/

Příspěvekod Gandalf » 30 črc 2014, 07:05

Abychom zkusili vidět světlo na konci tunelu - japonská auta měla před desítkami let také pochybnou pověst amatérských kopií západní provenience, ale díky jejich přístupu a mentalitě se to velmi rychle změnilo. Je to pár let, kdy korejské automobily byly vysmívané (někoho to drží dodnes), ale za posledních pár let udělaly velký posun v kvalitě zpracování i spolehlivosti. Takže Čínu by měl čekat podobný proces. Začínají už vyrábět první auta, u kterých ani odborníci neshledávají viditelné nedostatky, elektronika je už beztak z 90% od nich, takže se postupně doladí i v oblasti jedné stopy... jen pak jejich skútr nebude stát 40%, ale třeba 80% ceny zavedené konkurence a časem se to promítne i do přístupu zdejších prodejců a servisů. Ovšem stejně se tu bude řešit dilema, co je lepší :)

Pardon, že tu není striktně technický přehled osobních zkušeností, ale obecnější úvaha.
Bylo: Jawa Babetta 210 (88-00) Kymco Downtown 125 (13) Piaggio X10 350 (14-16) Honda CTX 700 (17-19)
Aktuálně: Obrázek
Gandalf

1000+

Reputace: 82
Skútr / moto: Honda Forza 300

Příspěvekod kocur » 30 črc 2014, 08:40

Kuře
Pokud se budeš živit jen řízkama, tak se po....
crhy
Nesměju se ani Yamaze ani Hondě, směju se tobě, až se za břicho popadám. Snad mi tu kratochvíli na tvůj účet dopřeješ, ha ha ha!
Gandalf
Dílenským zpracováním je Taiwan poněkud výš než Ital. Co si budem povídat, Luigi sice skútr vymyslel a všichni ho kopírovali, ale ti Arabi v italských továrnách na to prostě se...
kocur

100+

Reputace: -11
Skútr / moto: Yuki 125 Snake, TGB X-Motion 300 EFi

Příspěvekod Vratas » 30 črc 2014, 08:56

Gandalf : Nevím, kde jsi o japonských autech našel tebou zmiňovanou informaci, rád si případně někde počtu, pokud najdeš něco objektivního. Korejským autům se vysmívali možná tak Čecháčci, mnohdy to byli ti, kteří ani netuší, že Korea je severní a jižní, kdy měly možná zafixovaný soudružský sever, protože ta je odkajkživa více propíraná v médiích. Toto také svědčí o inteligenci a vzdělanosti těchto lidí...

Co se Číny a kvalit výrobků týče, tak tato země na to má, má na to již desítky let. Jsou to taky lidé jako jiní, technologické postupy znají, materiál mají. U sebe pro domácí trh si firmy kvalitu jistě ohlídají, protože tam by je hodně rychle poslali do pryč. Pro export zřejmě nikoliv. Jelikož je to jedna ze zemí, kde mají zajetou a vyspělou obchodnickou mentalitu, tak pro ně je důležitější prodat. Oni jsou prostě takoví, že prodají raději tři nekvalitní kusy než aby vyrobili a prodali jeden kvalitní, který vydrží.

Když to hodíme do čísel, tak 3x Yuki za 30000,-Kč = 90000,-Kč vs 1x Honda za 60000,-Kč = 30000,-Kč navíc. A to, že ta Yuki vydrží setinu toho, co Honda ještě podpoří obchod, pokud se stále budou objevovat rybky toto kupující.

Zvláštní je potom ještě čecháčkovský předstudek vůči Číně v jiném směru, a sice, že mnoho lidí by nešlo do čínské restaurace, protože se objevují tvrzení, že tam vaří z koček, psů, myší a je to celkově bráno tak, že vaří z nekvalitních surovin. Proč tomu tak není skútrů je záhadou.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod _Tom_ » 30 črc 2014, 09:08

a pak už je to jen na importérech a obchodnících, které země budou nejvhodnější. a tam jak už bylo psáno rozjedou své obchodnické dovednosti.

mnohdy lživé info o kvalitě, údajných licencovaných motorech apod. a přitom je to jen na fantazii onoho obchodníka

o víkendu jsem byl obi, bauhaus a jim podobní, všude mají k prodeji čínské skútry, od 50ccm do 125ccm, i v různých verzích výbavy.

prodejce se naučí jeden letáček a oddrčí to svoje. lákavé, ale už vidím toho šťastného majitele když přijede po půl roce s problémem.
- prodej je jedna věc, ale ta podpora je věc druhá.

pročpak trh FR, DE, AT memá obdobné matadory, snaky apod.? oni to tam lidi moc nechtějí že?

Edit: už jsem na to přišel.chybí tam ta správná mentalita. Malá ukázka zde
Obrázek
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

Příspěvekod janon » 30 črc 2014, 10:06

Rikam porad. ze pojem spolehlivost a funkcnost je relativni a kazdy jedinec si pod tim predstavuje neco jineho. Co je pro nekoho upadly vyfuk a chcipajici skutr behem prvnich 1000km banalita, pro druheho (treba pro mne naprosta smejdovitost) skutr si kupuji hlavne, jako dopravni prostredek pro prepravu z bodu A do bodu B. A ne abych tam stale dokola ladil, dotahoval a jezdil do servisu s vyse zminenymi pro nekoho banalitami. Ale jak rikam, kazdy to ma nastavene jinak a budis mu uprimne to nejlepsi prano.
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)
janon

2500+

Reputace: 195

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek