Zdravím vždy a už se to naučila i moje žena. Občas někdo nemávne, ale to je mi jedno. Je zajímavý pozorovat, jak to mnozí "motorkáři" rozlišují. Aktuálně nás vozí Silver Wing 600. Scooter je to první, takže před tím jsem měl vždy motorky od 650 do 1OOOccm. Tam je to jasný. Wing je velej a rozměrnej a jen těžko někdo pozná, že jede proti maxi scooter, ale nesmíš zastavit. V Mohelnici zdravím kluka na Benzině v shopu zdarec a málem jsem ho urazil. Venku mávnem s manželkou na jeho baťůh a ta se otočila. Tak VeFeRa je VeFeRa
Na Dlouhé Loučce stavíme pro tvarůžky a parta lidí na parkáči. Stavím vedle, slezeme a říkám ZDAREC a žena AHOJ. No ze šesti na půl huby zdraví dva. Zbytek čumí
Vono je to dost v lidech. Stejně, jako na diskuzích schován netem má kde kdo ramena, tak stejně na motce za jízdy je anonymní a mává. Jenže sundat helmu, tak je suverenita pryč a hele, von je pod tou helmou taky člověk.. A šup, borec je zpět v běžném životě a dělá, že nevidí.
Nedávno mi známej říká, už nezdravím. (jezdí celej život a má za sebou desítky strojů všech kategorií, členství v MC a mnohá další dobrodružství) Říkám, proč ty vole? Protože se můžu umávat a když zastavím na žrádlo a vejdu do hospody, zvednu ruku a říkám ZDAR. Kolik lidí odpoví? Čumí na mě jak na dementa! Tak samo na čerpačce.
No a tohle samý se děje i mě a sere mě to. S tím rozdílem, že zdravím všechny i pincky a první. Žena se to naučila taky. Mám k tomu i druhý důvod, krom slušnosti a sounáležitosti a tou je na čem jedu. Mám i malýho mopeka, Jawu 250, Stadiona S11 a čtyřkolku. Stejnej trouba mě potká druhej den na jiným stroji a bude mávat jak prdlej, ale na scootera čučí podivně. Osobně považuju Winga za motorku co nepotřebuje řadit a když mluvím, že někam dojedu, tak neříkám, že na scootu, ale na motce. Nepřipadá mi totiž scooter ničím tak z Marsu, abych tím byl zasunutej do kolonky "méněcenný". Navíc, když tím Wingem kde koho poseru jak v rozjezdu, tak v zatáčkách..
ZÁVĚR: Lípa Svitavy zdraví a zdravit bude. Patří to k ježdění..
Salut