Zdravení - ano / ne ?

Diskuze o čemkoli.

Zdraveni

Ano
337
82%
Ne
3
1%
Jak kdy
64
16%
Kaslu na to
5
1%

Celkem hlasů : 409

Re: Zdravení - ano / ne ?

Příspěvekod forester » 27 črc 2014, 21:11

Dnes 165km po Rakúsku a veru motorkárov mraky a pozdravilo tak max mizivých 10% a keď mi už neodzdravil asi piaty vysral som sa na to aj ja a čuduj sa svete potom ma už nikto nezdravil,to sou dneska lidi jedna katastrófa :D
Že HDčkáry nezdravia to som dostal vysvetlené prečo a že s tej velkej kapotáže aj tak by ta ruka nebola vydieť aspoň to tak tvrdil jeden čo sme hodili reč.
Naposledy upravil forester dne 27 črc 2014, 21:43, celkově upraveno 1
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

Příspěvekod crhy » 27 črc 2014, 21:20

Hm, já si chtěl jenom postěžovat :mrgreen:
V Německu se taktéž nezdraví, ale jak říká Forester, po pátém neopětovaném pozdravu mě to prostě přestalo bavit. Takže asi tak :wink:
Ex: Majesty 400; X-max 250 ; PCX 150v3; Sixteen 125; Katana 50/70; 2x Babetta 210

Profil motorkáři: http://www.motorkari.cz/profil/?uid=253 ... ky&scr=300

Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest!
crhy

2500+

Reputace: 463
Skútr / moto: Honda SW-T400; Manet S.Maxi (1998)

Příspěvekod TomRaptor » 27 črc 2014, 21:57

Já zdravím všechny, co mají 2 kola... Začínal jsem na 50 ccm a bylo to moc fajn, když mě pozdravil někdo s dospělou motorkou - přijde mi to gentlemanské a hlavně lidské. Moc mě mrzí, když někoho propásnu kvůli řízení a proto pochopím, že někdo nepozdraví mě. A pokud někdo nezdraví, protože je to pod jeho "úroveň"... to je jeho věc.
Abych to shrnul... zdravit se je bezva zvyk od kterého mě neodradí někdo, kdo se věnuje řízení...
Najeto Cyborg Zen 50 - 11.000 km, Piaggio X9 Amalfi 180 - 23.000 km, Yamaha Majesty 400 - 40.000 km, Ø 4,1 l/100 km
Klub http://www.SkutrPlus.cz
TomRaptor

250+

Reputace: 8
Skútr / moto: Yamaha Majesty 400 K5
Tuning / úpravy: Vyhřívané hefty a sedadla, USB a 12V zásuvka, boční brašny.

Příspěvekod josuk » 29 črc 2014, 08:45

Zdravit je slušnost, ale nemá to být mávání rukou, prsty, za každou cenu. Už jenom sledování prstů levé ruky protijedoucího motorkáře odvádí hodně pozornosti, puštění levého řídítka může být docela nebezpečné a dokonce se mi stalo, že i ty dva prsty levé ruky co měly možná sekundu dvě zpoždění na zadní brzdě (skútru) byly poznat ;-)
Nejsem neslušný, zdravím, ale s rezervou. Italové se nezdraví a je to přirozené, trpěla by tím jen technika jejich precizní jízdy. Když pak na hranicích itálie a rakouska v horských zatáčkách objeví takový ti hodně kvalitně vybavení neitalští sváteční motorkáři, co mají z techniky jízdy vypilované nejvíc „zdravení“ tak je to skoro legrační.
Zdravit ano, v dešti, v zimě, když se potkáme dva za celou cestu, ale jak je nás moc (za pěkných dní o víkendech a prázdninách), a měl by kvůli tomu třeba někdo nabourat, tak „zdravení“ oželím. ;-)
josuk

1000+

Reputace: 597
Skútr / moto: zimní X Max 250 a Honda ADV 350
Tuning / úpravy: na zimu deka a zimní gumy

Příspěvekod Ivan1 » 03 srp 2014, 11:31

V sobotu jsem brázdil okolí Mor. Třebové, Opatova,Lanškrouna a přes Štíty zpět do Zábřehu. Potkával jsem samé "VELKÉ" chlapáky na mašinách. Skútr ani jeden. Na pozdrav neodpověděl nikdo. Je mi jasné, že když to někdo čadí po rovince, co to dá, nemá čas, ale ostatní? Asi blbá doba, lidi na sebe kašlou.
Ivan1

25+

Reputace: 5
Skútr / moto: skútr

Příspěvekod Krvel » 03 srp 2014, 11:43

Vcera jsem si udelal vylet Brno <-> Zilina (cca 460km) jel jsem na Honde PCX a svete div se, zpet mi na Slovensku zamavali vsichni ti drsni chlapici na chromech s nohama dopredu a to jsem jich poruznu potkal asi kolem 25. Dojedu do CR a od stejneho typu ani jedno mavnuti zpet.

Dokaze mi to nekdo vysvetlit ?

Jinak k topicu ... zdravim vsechny :wink:
Krvel

25+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda PCX150

Příspěvekod Vratas » 03 srp 2014, 11:51

Hele a usnul jsi z toho dobře?
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod Krvel » 03 srp 2014, 12:16

Vratas:
Ja neprozivam kdo odpovi a kdo ne, jen mi to prislo zvlastni.
To je snad problem, ze jsem se tu o to podelil a ocekaval odpoved od nekoho kdo ma treba podobnou zkusenost ?

Pokud to bylo na mne, tak narazky typu "Hele a usnul jsi z toho dobře?" vazne trochu nechapu.
Krvel

25+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda PCX150

Příspěvekod sigi » 03 srp 2014, 12:21

No..z toho si nic nedělej.....takhle se tu moderátoři chovají....ja to nechapu taky...proč by měl takhle odpovídat moderátor tohoto fora....
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Reputace: 103
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT
Tuning / úpravy: FOTOALBUM: http://nmaikl.rajce.idnes.cz/

Příspěvekod sigi » 03 srp 2014, 12:26

No " PBM2" mluvíš jako kniha....hezky jsi to napsal....
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Příspěvekod Vratas » 03 srp 2014, 12:36

Krvel píše:Vratas:
Ja neprozivam kdo odpovi a kdo ne, jen mi to prislo zvlastni.
To je snad problem, ze jsem se tu o to podelil a ocekaval odpoved od nekoho kdo ma treba podobnou zkusenost ?

Pokud to bylo na mne, tak narazky typu "Hele a usnul jsi z toho dobře?" vazne trochu nechapu.

Já jen, že jsi další případ udiveného člověka, co by to nepozdravení chtěl vysvětlit. Kdybych měl řešit, kdo mi neodpoví na pozdrav, tak bych se z toho asi víš co. Osobně pozdravím i člověka na babettě 8)

sigi píše:No..z toho si nic nedělej.....takhle se tu moderátoři chovají....ja to nechapu taky...proč by měl takhle odpovídat moderátor tohoto fora....

Nemáš.........náhodou.......nějaký........výlet......Třeba......nějaký.....neprozkoumaný........hrad.......? Běž si radši něco naplánovat, objednej guláš s chlebíkem zadarmo pro tvé "věrné" a nezapomeň si ZADARMO udělat reklamu na zdejším foru, strejdo :wink:

PS : Slohovka od PBM2 nádherná jako vždy.

Vratas

Moderátor

Příspěvekod sigi » 03 srp 2014, 12:47

Vratas jsi mladej a drzej cucák...ja se ani nedivím,že se dělá tolik vtipů o policajtech,když do sboru nabíraj tyhle děti...běž na křižovatku řidit provoz a chovej se jako moderátor.... a nebo tuhle funkci vrat....

Obrázek
sigi

1500+

Příspěvekod TomRaptor » 03 srp 2014, 15:33

To: Vratas
Dovol, abych vyslovil nad Tvými přiblblými poznámkami hluboké zklamání...
Myslel jsem si, že moderátory zde dělají lidé, kteří jsou nad věcí a nechovají se, jako hlupáci a to evidentně není Tvůj případ!
Pokud máš s někým ze členů fóra osobní problém, tak si to vyřešte SZ, nebo si domluvte posezení u piva...
Najeto Cyborg Zen 50 - 11.000 km, Piaggio X9 Amalfi 180 - 23.000 km, Yamaha Majesty 400 - 40.000 km, Ø 4,1 l/100 km
Klub http://www.SkutrPlus.cz
TomRaptor

250+

Reputace: 8
Skútr / moto: Yamaha Majesty 400 K5
Tuning / úpravy: Vyhřívané hefty a sedadla, USB a 12V zásuvka, boční brašny.

Příspěvekod Dándí » 03 srp 2014, 17:37

Odpověď Vratase - Hele a usnul jsi z toho dobře? - mě přiměla k zamyšlení, ale když jsem si to přečetl s předcházejícíma příspěvkama, pochopil jsem to jako rýpnutí do obehraného tématu. To že to napruží tolik lidí k takovým výkonům, mě v tu chvíli ani nenapadlo. TBM2, nevím, nevím, rád čtu tvé příspěvky, ale proč Vraťasovo pochválení slohové práce je chápáno jinak než Sigiho pochvala?

Tím, že jezdím na všem možném od SH přes Tmax až po GW, občas i na čtyřkolce, tak docela dobře vidím rozdíly ve zdravení. Nelze paušalizovat, ale čím větší stroj, tím víc ostatních odpoví. Dokonce někdy mám pocit, že když z GW pozdravím skůtristu na padině někde mezi poli, tak je kolikrát vidět ta neskrývaná radost z takového pozdravu, který dotyčný snad ani nečekal. Rozhodně na skůtru se ale zdraví lépe i v zatáčkách a jejich těsném okolí, protože se tam člověk nezabývá mačkáním spojky.
Jezdím na pohodu, spíš pomalejš než rychle
Dándí

500+

Reputace: 382
Skútr / moto: YAMAHA IronMax- Já, BlackMax- Kamča a SH 300 spolu
Tuning / úpravy: netunime - jezdíme. Jen občas něco poladíme

Příspěvekod Vratas » 03 srp 2014, 20:33

TomRaptor píše:To: Vratas
Dovol, abych vyslovil nad Tvými přiblblými poznámkami hluboké zklamání...
Myslel jsem si, že moderátory zde dělají lidé, kteří jsou nad věcí a nechovají se, jako hlupáci a to evidentně není Tvůj případ!
Pokud máš s někým ze členů fóra osobní problém, tak si to vyřešte SZ, nebo si domluvte posezení u piva...

Netušil jsem, že takováto poznámka vzbudí takové emoce i když je s nadsázkou. Možná jsem tam měl dát tisíce chechtajících se smajlů, aby to bylo pochopitelné i pro ty, kterým takové běžné věci nedocházejí. Pokud je mi známo, tak nad tímto typem hlášek se obvykle inteligentní člověk takto nerozčertí anebo ano?

Co se tématu týče, tak jak jsem uvedl, pozdravím každého, ale nebudu sem při zjištěném nepozdravení z druhé strany psát a očekávat odpověď, proč mě asi někdo nepozdravil. Dovolím si otázku, a sice, jaká byla očekávaná nebo ještě lépe, jaká by na tento typ dotazu byla vhodná odpověď. Psaly by se tu slohovky na dalších 10 stran o tom, jaký asi měla protistrana důvod nepozdravit.

To PBM2 : Také si někdy rád přečtu tvé příspěvky, ale pokud se jedná o příspěvky, do kterých vložíš tzv. "kus sebe" a svého získaného poznatku a né, že si přečteš 5 STRUČNÝCH příspěvků nad tebou a tyto už vyřčené poznatky a rady zaobalíš do odstavce na 10cm délky jen proto, abys do tématu přispěl.

Ahoj všem, jezděte ku spokojenosti 8)

Vratas

Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze