TUNER: jasně, že se bavíme nad 4 roky starým tématem, ale co asi máme dělat, když venku chumelí a vyjet na skútru se dá jen stěží?
forester: Ahoj,
1) doufám, že ta narážka na poisťovníctvo se jen tak připletla. JIstě, přestože už v něm nedělám, věřím, že jsem v tom stále ještě dost dobrý a dobře informovaný - a kdyby o to někdo stál, rád mu pomohu, budu-li moci - ale že se vyznám i v jiných věcech. (Právo je ale nanejvýš mým koníčkem
)
2) doufám také, že to celé nebereš moc vážně (trochu to podle reakce na tu "starú paštéku" od JRM66 vypadá
)? To by byla škoda.
3) může tomu být na Slovensku jinak. Jakož i ve spoustě jiných věcí. Myslím si však, že s Tvým výkladem "zakázáno je projet kolem značky, ale za ní už klidně mohu jet dál" bys opravdu u nás neuspěl.
Uvážil bych výklad BESIPu, tedy oddělení ministerstva dopravy (tuším, že je převzat z prováděcí vyhlášky k silničnímu zákonu 30/2001, dnes nahrazené novou 294/2015, ve které už to napsáno není) k značce B1 Zákaz vjezdu všech vozidel: "Značka se umisťuje v místě, kde zákaz začíná, a má-li zákaz platit již od křižovatky, umísťuje se značka co nejblíže k hranici křižovatky. Pokud zákaz vjezdu nezačíná bezprostředně za křižovatkou,..." Z toho bych odvodil, že ten zákaz platí nejen pro "průjezd kolem značky B1", ale průběžně - v celém úseku za ní (až k ukončení nebo křižovatce). To, že když nějak dopravíš vozidlo metr za značku, tak už neplatí, se mi fakt nezdá.
Jak píše
sollik, ta "modelová situace" by byla prostě chybně značená, takže kdyby Tě nechytli, jak vjíždíš z jedné strany, ukecal bys to, že jsi přijel od křižovatky a nic neviděl - ale je to situace asi dost nepravděpodobná.
BTW řidičák mám jen B (od 1981) a A (od předloňska), jen o chvilku míň než Ty, takže snad taky nejsu žádné silniční ucho a Ty se tu necamrej