[quote=Rady][quote=petridas]no zadny elektronicky alarm zatim nepouzivam . napsal sem ze mam retez ale mam neco podobneho jako "tomulator" . taky to ma tu ochranu proti prerezani ale pro jistotu se moc dlouho od skuti nevzdaluji. mimochodem co je podle vas lepsi xena nebo alarm. ? xena se dava na kotouc a kde mate alarm? a nerve to furt? [/quote]
Zamek na kotouc toho asi moc nezachrani a to i kdyz je s alarmem.Staci do piezo neco nastriat a uz ani nepipne.Taky kdyz pak zapomenes sundat tento zamek s kotouce, tak se toto zabezpeceni asi radne prodrazi.Ja vyskousim GSM alarm
http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi= ... &z=galerie Libi se mi, ze to umi odposlech a taky o pripadne aktivaci alarmu te to ihned informuje na mobil. Taky cena je v pohode.[/quote]
Ano,tohle moc dobře znám a je to výborná věc,stačí nějaký mobil,většinou siemens,který necháš ve skútru a jakmile se skútr pohne,čidlo,který si do mobilu nainstaluješ začne reagovat a pošle ti SMS či zavolá a slyšíš co se děje s tvým skútrem,hodně jsem o tom přemýšlel když jsem si kupoval XENU,ale nechtělo se mi to pořád dobíjet...velká výhoda je v tom,že pomocí družice se dá skútr monitorovat a dohledat...jediné co je třeba je koupit v bazaru mobil,SIMku a čidýlka a můžeš začít skládat,je to praktická věc,kterou nemusíš mít pouze ve skútru,ale v zimě třeba na chatě,který se tak dobře vykrádají... :rolleyes: