Pánové a dámy,
zkusím dohledat a oskenovat vám článek, který jsem minulý týden četl v práci. EU nás donutila přijmout zákonné normy, které nedovolují vyžadovat servis pouze "značkový" a nedovolují vyžadovat schválení výrobcem.
Sami jsme výrobci elektronického zařízení do vozidel, máme homologaci 8SD a tím to pro nás hasne. Elektromagnetická kompatibilita a rušení do okolí. Basta. Dokonce je výrobce povinen na požádání poskytovat technické informace "neznačkovým" servisům, a to na obdobné bázi, jako značkovým, na informace k instalaci je nárok, není to dobrá vůle výrobce. Zíkon se nazývá nějak jako "rovný přístup na trh", je to o právu instalovat do vozdila i neznačkové díly, ale tady si nechci naběhnout nějakým tvrzením, které bych následně nedokázal doložit.
Jenom vím, že pokud budeme dodržovat výrobcovy pokyny k instalaci obecného zařízení a výrobek je schválen, nekončí původnímu výrobku za toto záruka. Své elektronické výrobky reálně do vozidel mntujeme tak, že když si nás zákazník vybere, my se vydáme do autorizovaného servisu, kde zákazník auto koupil a po dohodě s ními vytipujeme přípojné body, dohodneme se na uložení naší "krabice" a občas k výrobkuu přikládáme info o zapojení a fukci a kontakt na nás do Čech, už dlouho se nám nestalo, že by nás (jako dřív běžně) v Německu vystříhal servis MAN z auta, že tam nemáme co dělat.
Zkusím dohledat zmíněný článek, ale úplně to neslibuji...
Tom_F píše:mě by zajímala spíš ta možnost elektronického zabezpečení. Jde mi o to, jak se většinou k tomu staví prodejci, když bych si nechal namontovat alarm od jiné firmy než je ta kde kupuji skůtra.
ale jak říkám, jak se k tomu staví, když bych si to v jablotronu nechal odborně namontovat, jak je to se zárukou?