HonzaR píše:Máte někdo zkušenosti se zabezpečením auta GPS lokátorem? Dosud jsem míval Construct, teď mi nabízejí tuto pasívní věc, kdy mohu pomocí telefonu případně odcizený vůz najít.
Když jsem kupoval Octavii, tak mi to také nenápadně vnucovali místo zámku zpátečky.
GPS lokátor by ti měl "najít" odcizené vozidlo, ale je lepší zabránit odcizení! Já si myslím, že zámek zpátečky je stále účinnější, ale musíš ho samozřejmě používat.
GPS lokátor komunikuje s tebou pomoci GSM sítě. Dneska se dá koupit rušička GSM cca od 1200,-kč, takže ten kdo krade auta ji má podle mě v základní výbavě. Pochopil jsem, že budeš mít nové auto, takže logicky, aby ti ho zloděj ukradl, tak musí přes OBD (diagnostickou zásuvku) vyřadit tovární zabezpečení vozidla. A když už příjde takhle připravený s technikou k tomu potřebnou, tak v kapse určitě bude i zapnutá rušička.
Poradím ti něco jiného. Lidé vymyšlejí různé složité imobilizery a skryté vypínače na víc, ale proč? Každé auto dneska má již od výroby imobilizer a zabezpečení, ale zloději ho jednoduše vyřadí právě přes OBD a tady se nabízí jednoduché řešení a to zabezpečit si OBD zásuvku. Pokud zloděj se nenapíchne přes OBD na auto, tak auto prostě nenastaruje. (jasně muže to odtáhnou a podobně)
Zabezpečit OBD zásuvku lze mnoha způsoby, přerušení napájení nebo jen komunikace, umístěním na jiné místo atd., (náklady tak do 100,-) udělat si skrytý vypínač na OBD je i praktičtější, protože ho přepnu jen když půjdu s autem do servisu a ne před každým startováním.
Vzhledem k tomu, že budeš mít auto v záruce tak já osobně bych, ale zvolil mechanické zabezpečení OBD od Constructu ( 2500,-) + zámek zpátečky a HLAVNĚ GAP POJIŠTĚNÍ ! Protože pokud by ti to fakt ukradli tak to ti pomůže určitě více než Gps Lokátor. (Pár let)