Zabezpečení skútru proti krádeži a zkušenosti

Diskuze o čemkoli.

Re: Zabezpečení skútru proti krádeži a zkušenosti

Příspěvekod TomV » 04 čer 2013, 16:12

Díky, do elektroniky opravdu nedělám, takže nemám vůbec páru jak se tyhle věci zapojují. To v odkazu vypadá zajímavě, leč stojí to teda dva litry. Nemáte s tím někdo praktickou zkušenost jak to funguje a jak se to někomu osvědčilo?
TomV

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: Honda Wave 110i

Příspěvekod sinistre » 22 čer 2013, 18:39

Přišel mi tenhle tracker http://www.dhgate.com/product/gps-tracker-locator-vehicle-car-quadband/159189822.html#prod-body-related
a ani za mák se s tím neumím dorozumět. Spojení jsem navázal, ale nereaguje to na povely, nic to neprovádí. Manuál je chinglish a stručnej. Máte s tím někdo zkušenosti?
sinistre

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Cagiva City 50
Tuning / úpravy: multivar

Příspěvekod PBM2 » 22 čer 2013, 19:49

Nemám zkušenost s trackery. Ale moc bych se na ně asi neupínal. Důvodem pro tento můj pesimistický pohled je to, že jejich fungování je dost možné ovlivnit. Nevím, zda se kupují, protože se vyrábějí a nebo se vyrábějí, protože se stále prodávají. Ona myšlenka, že při neoprávněném pohybu stroje začne vysílat signál na určité číslo nebo svoji polohu na daný server, aniž by o tom zloděj věděl, je jistě zajímavál. Ale přijde mi, že samotné zařízení je dost závislé na signálu, samotné kvalitě zařízení a inteligenci nebo spíše hlouposti zloděje. Protože kupovat a instalovat to do stroje za relativně pár korun mi nepřijde jako moc vhodné. To už dobrý zámek s čidlem a dobrá pojistka udělá víc práce, protože když někdo něco ukradnout chce, tak to udělá. A u dražších strojů buď už nějaký systém zabezpečení je instalován z výroby, včetně zablokování startu, nebo případný zloděj, pokud mu to alespoň trochu pálí, s tím, že když už někdo dal takové peníze za tento stroj, tak se i pojistil, například oním trackerem, počítá a vybaví se např. rušičkou, což v dnešní době koupě takřka čehokoliv přes internet není zas až takový problém. Navíc je signál GPS i GSM z trackeru závislý na samotném signálu/dostupnosti sítě, případně výhledu na oblohu kvůli stanovení polohy, pokud ji nevypočítává z GSM sítě, viz klasické mobily. A jak to bude v případě, že je stroj ukraden a vyvezen za hranice, kde třeba je jiný operátor? Jak je řešen přenos signálu ze zahraničí? Navíc tak, jak v budovách nebo v podzemních garážích, případně betonových objektech, dochází k značnému zkreslení nebo úplné nedostupnosti k síti u mobilů, bude toto fungovat podobně i u tohoto. A pochybuji, že zloděj, pokud není vyložený hlupák, ožrala nebo jen má smůlu, by nechával stát ukradený stroj někde před garáží, domem nebo na cestě. Takže asi si to u někoho rozházím, ale nemyslím si, že by toto zařízení samo o sobě mělo nějak moc velkou hodnotu vzhledem k zajištění skůtru. Zámek na kotouč, řetěz na kolo, elektronické sledování manipulace se strojem s imobilizérem plus dobrá pojistka proti krádeži, to beru, své to udělá a když už dojde k samotnému odcizení, pojistka to většinou dobře řeší. Ne vše a vždy, ale většinou. Ale toto má moc "a co když..." :? :?: :idea:
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod sinistre » 22 čer 2013, 20:03

Nestojí to zas tolik peněz, ale když to nesprovozním, tak je to 100% k ničemu.
Důvod pořízení byl ten, že se mi nechce tu rachotinu pořád zamykat a myslím, že nikdo s IQ nad 80 by to nekradl. Tudíž se mi to jeví jako ideální možnost. Takový myslitel by pravděpodobně potom skůtr ani nedokázal zprovoznit, natož sofistikovaně rušit signál.

edit:
Tracker jsem zprovoznil, stacilo tam dát jinou SIMku...posle odkaz na google mapy, presnost je cca 10m.
Co je spatne na te druhe SIMce? Koupil jsem ji novou a mam tam kredit za 200,-
sinistre

250+

Zabezpečení skútru proti krádeži a zkušenosti

Příspěvekod BrAtKo » 23 čer 2013, 22:04

Cau a aky citlivy je otrasovy senzor ?
Honda NC750S DCT - aktualna moto (forum nc700.sk) / rocny najazd 18000km
Historia: Honda PCX 150 / Honda Vision 110 / Piaggio ZIP 50
Obrázek BrAtKov FOTO ALBUM / BrAtKove vyjazdy a vypravy / Bratislava a okolie na poslednú chvíľu
BrAtKo

1500+

Reputace: 43
Skútr / moto: Honda NC750S DCT

Příspěvekod sinistre » 01 črc 2013, 20:38

Otřesy jsem zatím nezkoušel, mám to deaktivované - někdy zkusím. Pořídil jsem to výhradně za tím účelem, že zašlu dotaz na polohu a příjde mi zpět odkaz na google mapy. Výrobce plánuje také android aplikaci. (http://www.yulongdatechnology.com/)
Problém s operátorem vyřešen. Dal jsem O2 a funguje bez problému. Takže pokud někdo pořídí to samé, tak Vodafone nebrat.
sinistre

250+

Příspěvekod Winterwolf » 17 črc 2013, 07:43

Ahoj,
máte někdo zkušenost s tímto :?:

Zajímalo by mě jak dlouho to řve a jak se to deaktivuje :?:

Bohužel jsem nikde nic nenašel :roll:

Nebo i klidně zkušenosti s jiným "alarmozamkem" :P
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod zik » 17 črc 2013, 08:13

Já mám Xenu, což bude cca to samé - na YouTube najdeš pár videí, jak funguje, např. http://www.youtube.com/watch?v=4yffVZpcPiY.

Při pohybu máš pár sekund na odemknutí, jinak začne houkat.
Honda SH 300i (2014), dříve Yamaha Majesty 400 (2009), Honda SH 125i (2007), Suzuki Burgman 400 (2001)
zik

250+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda SH 300i (2014)

Příspěvekod medved.m » 17 črc 2013, 09:36

A když to nestihneš... :roll:
ABUS přímo neznám, mám taky XENU (XZZ6L), zdála se mi taková malá, hezká, kompaktní... a má jen dobré reference.

Jak dlouho řve, jsem nevyzkoušel, protože se to nedá vydržet. Deaktivuje se tím, že se sundá :mrgreen:
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod Winterwolf » 17 črc 2013, 11:55

Napsal jsem ještě přímo výrobci tak jsem zvědavý,ale dost mě děsí představa že budu muset pokaždé seběhnout 7 pater abych to vypnul :x Z okna ložnice ,vidím na skůtříky a když si vlezu na terasu tak auto na dálku zamknu/odemknu. Zkusím ještě pohledat něco s DO :twisted: Nebo pokud se to po řekněmě 30-60 sec vypne bude to taky OK :wink:
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod PBM2 » 17 črc 2013, 12:31

Ono představa, že budeš co chvíli lítat ke stroji, zrovna když ho někdo nedopatřením posunul nebo do něho klepnul, případně děti si "hrají", je fakt na psychinu. Ale to máš pak lepší opravdu nějaký ten řetěz s válečky proti přeštípnutí nebo přežezání, případně ten zámek na kotouž dát tak, aby nebyl moc na očích a nelákal ke hrátkám s ním. Jenže to neřeší onen případ, kdy do něho někdo omylem drkne apod. Jinak bacha na případy s vypínáním DO. U aut je to běžná praxe, že se do auta tak dlouho drcá nebo se na něj háže např. tenisový míček, že nakonec majitel nevydrží a v domění, že může jít o chybu a ráno se na to mrkne, alarm vypne a zloděj pak v klidu ukradne, na co přijde. Spíše bych to bral tak, že pokud to parkuješ u domu nebo někde, kde se dá relativně lehce dostat, použil bych solidní řetěz, Vyhneš se onomu sebíhání o půlnoci k řvoucímu alarmu a vysvětlování sousedům, "že za to fakt nemůžeš". A zámek na kotouč jako zabezpečení na cesty, kdy nezabere moc místa, jsi většinou nedaleko, takže vypnutí není zas až takový problém a svoji práci udělá dobře. Jinak pozor na to, kde má výstup té sirény. Levnější kousky ho mají i z přední strany, to pak stačí mokrý hadr a neuslyšíš nic, protože to utlumí. Ty novější nebo lepší ho už mají zakrytý a někde z vnitřní strany od kola, aby k němu nebyl lehký přístup. přeji dobrý výběr. 8)
Jinak sám mám tento http://www.motozem.cz/moto-zamek-s-alar ... touc-hart/ . Zatím spokojenost. A skůtra parkuju v kolovně v domě, což jsou celkem tři FAB zámky - vnější dvěře, dva na dveřích do kolovny, které jsou samy o sobě kovové. A samozřejmě klasické zamknutí na skůtru. Sice nemám nic drahého, ale jako jistotu mám i pojištění proti kde čemu, kromě jiného i proti krádeži. Beru to totiž tak, že pokud někdo bude chtít ukrást, udělá to. Takže znepříjemnit, snažit se odradit, a když ani to nepomůže, tak pak to jistí už pojistka.

P.S. 30-60 s a automaticky vypne? To by sice bylo pohodlné, ale sousedi by tě asi po třetím zahoukání s radostí vyvěsili před dům na lampu.... :lol:
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod horrabin » 17 črc 2013, 14:25

Vetsinou ten alarm funguje tak, ze po spusteni alarmu rve cca 20s, pak prestane. Pokud pohyb pokracuje rve porad dal. Kdyz prestane rvar, tak za chvili pipne, ze se znova zaktivoval a muze hlidat dal. Driv se da vypnout odemcenim. Pro odemceni nez zacne rvat je cca 3s. Citlivost cidla pohybu a otresu se da korigovat zpusobem nasazeni. Vodorovne je citlivejsi, svisle min citlivy. Tak to funguje u me Xeny i nejakeho jineho modelu Abus, co ma kamarad.
horrabin

250+

Skútr / moto: Piaggio X9 500 evo

Příspěvekod medved.m » 17 črc 2013, 15:28

PBM2 píše:... skůtra parkuju v kolovně v domě, což jsou celkem tři FAB zámky - vnější dvěře, dva na dveřích do kolovny, které jsou samy o sobě kovové.
... pohodlné, ale sousedi by tě asi po třetím zahoukání s radostí vyvěsili před dům na lampu.... :lol:
Ve vnitřní kolovně? PBM2, předpokládám, že to je asi bytový dům. Podívej se pro jistotu do domovního řádu, jestli tam máte upraveno skladování hořlavin a případné parkování vozidel uvnitř v domě.
Říci pouhé "hasiči to nevidí rádi" by byl opravdu eufemismus. A kdyby se něco stalo, aby sousedi nepověsili Tebe za koule na kandelábr :mrgreen:
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Příspěvekod Hasmann » 17 črc 2013, 15:51

Medvěde jako hasič ti mohu s klidem říci, že hasičům by to vadilo až tehdy, pokud by jsi měl skútra s nádrží o objemu několik desítek litrů plnou benzínu. Daleko větší problém jsou kutilové, co mají v plechovkách v kójích nasyslíno desítky plechovek a sklenic s barvama, syntetikama, ředidlama apod...Pokud není v domovním řádu uvedeno vyloženě zákaz parkování motorek, pak není problém. :wink:
Hasmann

500+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia SR 50 S, Piaggio X evo 125
Tuning / úpravy: 70cm kit Polini

Příspěvekod medved.m » 17 črc 2013, 15:57

Hasmann (no jo, dobrej nick :D ) Díky za vysvětlení, hasiči!
Zatraceně, a my to v domovním řádu máme... Jen jsem se odvážil zeptat naší domovní důvěrnice a už byl oheň na střeše :cry: (zatím jen obrazně)
A to mám nádrž jen 7.5 litru...
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení