Zabezpečení skútru proti krádeži a zkušenosti

Diskuze o čemkoli.

Re: Zabezpečeni scoota proti krádeži a zkušenosti

Příspěvekod StuntJ » 12 led 2013, 01:26

Nevím, až ho v práci potkám, zeptám se ho přesněji .....
Ale nesmysl to není 8 000,-Kč je za auto ne za 125ccm skútr :o)
Jinak kdy jsem psal něco o pojistce? nějak si to neuvědomuji ..... :roll:
Dělali mu to přímo v Prahe Auto Jarov, NC700 pojišťovali okolo 5000,-Kč. Jestli je to sebevražda pro pojišťovnu, možná, ale koho to zajímá :mrgreen:
Život je jak bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš

PCX 125/2011 papá :
Obrázek

Obrázek
StuntJ

500+

Reputace: 0

Příspěvekod sigi » 12 led 2013, 02:06

Kdyby jsi o pojištování něco věděl,tak pojištovat motorku nebo skútra to je to samé proti kráděži,tak to je tak drahé skoro jako auto....Asi o tom něco vím co myslíš...už v tom dělám pár let.....Povinné stojí pár korun ja ho mám za 350kč ročně...
Alianz znám,mám tam hodně kamarádů.....
Musíš psát prostě něco o čem víš že to tak je.Nejdřív tady pišeš jaké máš ty pojištění.....potom kamarad....ja to mužu nechat spočitat i u Alianz,stačí mi zvednout telefon a zavolat v pondělí a kluci mi to hned řeknou kolik to přesně stojí,ale vím že se to od nás moc neliší.....Nehledě na to,že to ani pojištovny nechtějí moc pojištovat....

Tak asi tak.....pozdravuj kamarada......
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Reputace: 103
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT
Tuning / úpravy: FOTOALBUM: http://nmaikl.rajce.idnes.cz/

Příspěvekod PBM2 » 12 led 2013, 03:28

To sigi ( a vlastně každého, kdo se ptal na totéž, jako on ). Nejsem pojišťovák, ale pokud dobře pročítám tu smlouvu, vychází to z několika základních položek. Mám současně uzavřené povinné i havarijní, taky se počítá podle ceny stroje, dále bonus/malus, bezeškodní průběh předchozího fungování, koeficient intervalu placení, koeficient propojištěnosti, počet měsíců bez pojištění pro případ havárie v jednom pojistném roce, varianta pojištění, spoluúčast a asi ještě pár věcí. Ale Vás bude zajímat ona výsledná částka. Při ceně něco nad 25.000,- Kč za moto, 8 měsíců havarijního ročně ( v zimě nejezdím ), takže 4 měsíce bez havarijka, spoluúčast 1.000,- Kč, roční povinné, dosti měsících předchozího bezeškodního fungování ( takže slušný bonus ), tak dohromady platím výsledné roční pojistné nějakých 1.500,- Kč. Kdybych to bral bez toho bonusu, nesjednání společného PR a HP, ty 4 měsíce bez HP, spoluúčast atd., dostal bych se na částku v základu nějakých 3.000,- Kč. Takže pokud mohu odhadovat, tak jak píše sigi a další, pokud někdo vlastní stroj o vyšším obsahu, za vyšší cenu, má celoroční havarijko, nemá uplatněný bonus, případně povinné a havarijní má u různých pojišťoven, je reálná ta cena klidně i kolem 5 a více tisíc. Jak jsem psal, nejsem pojišťovák, ale je to dost reálné a je hodně položek, které to mohou dost ovlivnit. Každá pojišťovna to má jinak, různé doplňky, které to celé mohou i prodražit ( sice to vypadá jako bonus, ale na konci to moc nevyužijeme, jako například u mob. operátorů ). Takže toto je jen jedna možnost. Pokud bych přišel s výchozí cenou vozidla pro výpočet havarijního pojištění někde kolem 60-70 tisíc, bude i koncové pojistné o dost vyšší. To je ale jen můj názor. Zkuste napsat, jak na tom jste třeba vy. Ale ať už to bude jakkoliv, raději ho nemuset využít. Ale při stavu cest, chování lidí, co po nich jezdí, počasí, použitých směsích na opravu nebo podélné značení, mohu to havarijko s rozšířením na krádež atd. jen doporučit ( navíc po poslední amnestii ). 8)
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod Mr. X » 12 led 2013, 04:07

Na pcx mam Pov+Hav(celoroční, spoluúčast 2000,-)+krádež+vandalismus+živly za 3700,- u Kooperativy. To stejný pojištění mi v Uniqua spočítali asi na 9000,-. Klidně pošlu scan smlouvy, kdyby někdo pochyboval...
Naposledy upravil Mr. X dne 12 led 2013, 16:54, celkově upraveno 2

Helmy co se vejdou pod sedlo PCX
Části servisního manuálu PCX
Hodinky na PCX
Plexi na PCX
Blastery (chrániče rukou) na PCX
Mr. X

100+

Skútr / moto: PCX125

Příspěvekod PBM2 » 12 led 2013, 04:14

Myslím, že nikdo nebude pochybovat. Různé pojišťovny, různé cifry. Já uvedl svůj příklad, kde je ale diametrální rozdíl v pořizovací ceně. U mě to bylo 25.000,- Kč, u PCX 125 jsem našel třeba tady http://honda-moto.smucler.cz/zakladni-p ... -cena.html cenu 59.900,- Kč. Takže i to havarijko ( povinné moc nepočítám, to je fakt drobnost ) vyjde u stroje několikanásobně dražšího o dost větší. A ty rozdíly u jednotlivých pojišťoven? To je jejich "cenová politika", do toho asi moc vidět nebudeme ( kromě sigiho, který v tom dělá ). :idea: Jo, a abych se držel taky trochu tématu, vím o případu z práce, kde známý měl Kawasaki a jen náhoda zabránila tomu, aby o ni přišel. Měl řetěz, zámek na kotouč a když se jednou vracel od obchodu, zdálky viděl, jak někdo přistavuje dodávku. Ale asi ho poznali ( nevím, jak ) a než stačil doběhnout, ujeli. Moto skončilo na boku s několika škrábanci, ale naštěstí mu nezmizelo. Tím chci jen říct, že platí, co jsem napsal už dřív. Když ukrást chce, způsob si najde.
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod Gandalf » 12 led 2013, 07:55

Uvedu osobní příklad, jakou jsem nedávno dostal závaznou kalkulaci od jedné ze zavedených, velkých pojišťoven (pojišťovnu ani osobu nebudu zatím udávat, dokud nemám pojistku zcela uzavřenou).
Povinné 35/35 mil. + sezónní havarijní (březen-listopad): havárie, odcizení, živelní událost, vandalismus, spoluúčast 5 000 Kč a hodnota nového skútru přes 90 000.
Celková konečná cena včetně max. bonusu za bezeškodní průběh je na hranici 2 500 Kč.
Až budu mít smlouvu někdy začátkem února uzavřenou a tedy 100% jistotu, klidně zájemcům dám do SZ kontakt na pojišťováka a možná i on bude rád za další klienty :wink:
Bylo: Jawa Babetta 210 (88-00) Kymco Downtown 125 (13) Piaggio X10 350 (14-16) Honda CTX 700 (17-19)
Aktuálně: Obrázek
Gandalf

1000+

Reputace: 82
Skútr / moto: Honda Forza 300

Příspěvekod kalibr » 12 led 2013, 09:01

Tak to je super cena a pokud ti to vyjde tak mi dej prosím tu SZ.
Když jsem se na havarijko ptal jak jsem koupil buráka, tak jsem myslel, že padnu na pr.....
Dokonce i ta paní na pobočce volala nějakého kolegu zda je to možné.
Ptala se na cenu stroje (150000) rok (2009) chtěl jsem malou spoluúčast a vyjela jí cena 49000/rok :shock:
Dvakrát to ověřovala a lezlo pořád stejné číslo. :?
Naposledy upravil KYBLOS dne 27 bře 2013, 11:20, celkově upraveno 1
Důvod: Citace posledního příspěvku. Úprava neslušných výrazů.
"Vzít za plyn umí každý, ale ubrat ho jen ti nejlepší"
kalibr

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Burgman 650 EXE K9
Tuning / úpravy: Nejsou třeba- zatím

Příspěvekod fleet.admiral » 12 led 2013, 10:08

Na PCX mám u Kooperativy celoroční POV + sezonní all risk (vandalizmus + živel + krádež celoročně, havárie v sezoně) za cca 3 300 (roční platba) při fixní spoluúčasti 2 000 Kč, vyjma krádeže, kdy je to 5 % ze zůstatkové hodnoty. Kdybych měl celoroční havárko, byl bych na 3 700 Kč. Motorka (ta už je v kategorii silniční sportovní s kapotami) mě při stejných parametrech vyjde na 5 500 ročně. Na Kooperativě se mi líbí, že do smluv necpe jako ostatní pojišťovny nějakou pojistnou hodnotu vycucanou z tabulek, ale řeší pouze rizika (je to celkem logické, oprava výměna prasklé kapoty stojí stejně u nové i 5leté motorky) a hodnota je zajímá v okamžiku, kdy se musí hodnota opravdu řešit (platit).
fleet.admiral

250+

Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

Příspěvekod sigi » 12 led 2013, 10:53

Co se týče havarijního pojištění...kdo z vás četl pojistné podminy???Nikdo jak jinak,to se přeci nečte,věří se pojištovakovi,tak vás taky upozorním at si je přečtete.Jakmile vám ukradnou skútr a pojištovna má zaplatit ,věřte že do terenu pošlu svého FBI agenta který to pojede prověřit,a věřte mi,že nějakou vaši chybu najde., víte kolik řešíme pojistných podvodů????Takže vám to NEPŘEJI ale abyste potom nebyli neštastní....Ono psát tu,jak máte levné havarky je jedna věc a skutečnost potom je věc druhá.

Je v tom spousty kliček a pokavad máte levnou havarijní pojistku zajisté tam bude spousty vyluk o kterých nevíte.

Tak Hau domluvil jsem..... mějte se kluci.....

Zrovna fleet.admiral držím palce s Kooperativou....

Tak hodně štestí.....
Naposledy upravil sigi dne 12 led 2013, 11:19, celkově upraveno 1
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Příspěvekod Gandalf » 12 led 2013, 11:09

sigi: Tohle samozřejmě respektuji, zvlášť od zkušeného chlapa, ale za volantem jsem už 25. rok, vystřídal jsem toho dost od babety po autobus a zatím na problém s pojišťovnou nenarazil. A pokud mám u zavedené pojišťovny zaplatit 2,5 nebo 8 tisíc ročně, tak asi zaplatím 2,5 a prostuduju si smluvní podmínky nebo se na havarijko vykašlu úplně a budu mít jen povinné ručení za 250 :wink:
Bylo: Jawa Babetta 210 (88-00) Kymco Downtown 125 (13) Piaggio X10 350 (14-16) Honda CTX 700 (17-19)
Gandalf

1000+

Příspěvekod sigi » 12 led 2013, 11:27

Gandalf v pohodě,,,,,

Ja když čtu na netu kolik se odcizilo skútrů.....hele uvedu taky řpiklad nějaký trouba do mě štouchnul na parkovišti a promačkl mi trochu kufr u Hyundai IX35 ja si toho nevšiml měl jsem to špinavé a nebylo to vidět,když jsem to umyl a nahlasil,i na mě !!!!! poslali agenta a ten to prověřoval a šlo o 10.000 korun prkotina a musel jsem vysvětlovat kde jsem stál kde stál on no tragedie...ale zaplatili jak jinak toz jo a v pohodě....Dnes to neni jednoduché,třeba mužete mít v pojistnych podmínkách že skútr musí stát na osvětleném místě....taková kravina....tohohle si ale nevšimnete,pak to nahlasíte a přijede Šerlok vy mu ukažete kdevám ho ukradli on se usměje a jste bez koruny a pojištovně jste dali za tu dobu třeba 20.000 korun.
Proto to zde pišu.....

Nejlepší havarijní pojištění je,mít svuj stroj na očích a nebo být poblíž a nebo v letě spát vedle něj.....Pak máte tu nejlepší havarku na světe.....Tak a u nas sněží v Poděbradech,no to už tady nepamatuju....ach jo,ja se toho jara snad nedočkám...

Ale jinak nabizím pomoc...kdyby jste někdo potřeboval...rád pomužu.

Ahoj

Obrázek
sigi

1500+

Příspěvekod fleet.admiral » 12 led 2013, 12:31

sigi > Já mám takhle pojištěnu motorku, skútr, auto a motorku od přítelkyně. Už jsem škodu (pokus o vloupání) řešil u předchozího auta a na motorce od přítelkyně (položila to v podstatě v nule, škoda za 8 500). Obojí vyřešeno k plné spokojenosti, jediné, co jsem musel udělat, nechat auto/moto ve smluvním servisu a při jeho převzetí složit 2 000 Kč spoluúčast.

Chápu, že jako vysoce postavenému manažerovi konkureční společnosti se ti to čte špatně, neboť na tahle čísla se ČP prostě nědokáže dostat, ale má zkušenost s Kooperativou je pozitivní i co do plnění a nemám důvod ji nezveřejnit. :)
fleet.admiral

250+

Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

Příspěvekod nedory » 12 led 2013, 13:19

kooperativa mi nepřijde špatná. Loni jsem řešil poškození (na parkovišti mi porazil a poškodil stroj jeden idi..., ujel). PČR ho našla, on to pak nahlásil na jejich pojišťovnu, shodou okolností také Kooperativa a docela to běželo. Samozřejmě že na mě pojišťovna zkusila triky typu "to se bude kytovat, lakovat". Panáčkovi jsem vysvětlil, že nebude, panáček řekl, že mi strhnou cenu dílů, já řekl, že si je můžou nechat a prodat sami, popovídali jsme si o judikátech NS a bylo hotovo. Proplaceno podle kalkulace.

Z minula jsem na autě řešil vandalismus, celkem 3x, bez problémů z pojistky, tuším šlo o ČPP? Nevím už, ale platba pokryla opravu.
Naposledy upravil KYBLOS dne 26 bře 2013, 00:54, celkově upraveno 1
Důvod: Úprava neslušných výrazů
Argumenty mohou dojít, munice nikoli Konfucius
nedory

750+

Reputace: 25
Skútr / moto: Aprilia Mana 850

Příspěvekod Gandalf » 12 led 2013, 17:23

Já se přiznám, že havarijko zřizuji hlavně proti poškození, ať už nehodu, kde bude problematické vyhodnocení zavinění nebo vandalismus. Jinak bude parkovat z 95% v garážích. Samozřejmě stát se může kdykoliv cokoliv :wink:
Gandalf

1000+

Příspěvekod nedory » 12 led 2013, 19:31

na své Piaggio platím povinné+havarijko (vandalismu, živly...) za asi 5300 na celý rok. Sezónní by bylo lacinější.
Argumenty mohou dojít, munice nikoli Konfucius
nedory

750+

Reputace: 25
Skútr / moto: Aprilia Mana 850

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek