Zabezpečení skútru proti krádeži a zkušenosti

Diskuze o čemkoli.

Re: Zabezpečeni scoota proti krádeži a zkušenosti

Příspěvekod Jirkil » 08 bře 2012, 00:53

Po předchozí špatné zkušenosti, kdy jsem přišel o moto přivázané ke značce řetězem jsem si pojistil moto u Kooperativy za 1.771,-kč. V ceně mám poviné ručení ( yamaha yp 250 , bez bonusu ) a pojištění proti krádeži. Spoluúčast je 5% nebo min 5.000,-kč. Koupil jsme opět řetěz a GPS lokator od T-mobile za 2.000,- kč a měsíčně budu platit 120,-kč a mohu neomezeně moto sledovat, ale snad to nebudu potřebovat :) odkaz na lokator: http://www.t-mobile.cz/web/cz/osobni/sl ... ps.locator
Obrázek
Jirkil

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: Yamaha 250 majesty 2004

Příspěvekod Miro11 » 08 bře 2012, 19:49

Nechcem ti kaziť radosť z GPS lokátoru ALE:

CPA T300
10% Hodnocení: 0.5
GPS přijímač CPA T300
Pro:

Obyčejný lokátor který se dá koupit za 50 dolarů z číny a to bez drahého paušálu.

Proti:

Zasekává se při stálém provozu.
Velice nízká výdrž na baterii, při stálém sledování cca jen 4 hodiny.
U T-Mobile použitelné pouze s velice drahou službou s měsíčním placením.
Nemá českou homologaci od EZU (Elektrotechnický zkušební ústav)
Nemá otřesové čidlo pro použití v automobilu.

Asi nejhorší lokátor na trhu dovezený z číny a navíc s velice drahou službou od operátora. Jinak je totiž nepoužitelný. Na internetu takovýchto krabiček najdete plno. http://www.ebay.com/itm/Protable-Smail- ... 3893wt_907

Prevzaté z nejlepsiceny.cz
Miro11

1000+

Skútr / moto: ...ex B650 Exe 07 :-)
Tuning / úpravy: social edition

Příspěvekod Jirkil » 08 bře 2012, 20:23

Miro, radost jsi mi nezkazil, neboť to pro radost nemám :-)

Věřím, že existují lepší a levnější varianty, ale zmého pohledu spíše pro ty technicky zdatnější. Nemám čas a ani chuť prohledávat inzerci na ebay a ušetřit 1000kč ( když bych nemusel platit clo) a mít to bez záruky.

Souhlasím že na stálé sledování to není, ale lokátor jsem dal do moto v pondělí a dnes večer mi ukazuje slabou baterii, tedy vydržel cca 3 dny na jednu baterii. Baterie, byla jednou nabita a tedy možná že po více nab. cyklech vydrží o něco déle.
Tmobil k tomu dává 2 baterky a nabíječku, tedy doma mám nabitounovou, kterou vyměnim za vybitou ( cca 2 min).

Díky za odkaz na podobné produkty, ten garmin vypadá zajímavě.

Jirka
Jirkil

25+

Příspěvekod Miro11 » 08 bře 2012, 20:26

V pohode..nebolo to úmyslom, premýšľal som tiež nad podobnou variantou zabezpečenia a tak som trochu hľadal... :wink:
Miro11

1000+

Skútr / moto: ...ex B650 Exe 07 :-)
Tuning / úpravy: social edition

Příspěvekod Jirkil » 08 bře 2012, 20:32

No já jsem to dostal, neboť si to koupil kamarád jen na vyzkoušení a dal mi to že to nepotřebuje :-)

Jinak pojištovna po mě chce ještě alarm a jsem zvědav, zda ji lokator bude stačit, nebo zda budu ještě shánět alarm :-)
Obrázek
Jirkil

25+

Příspěvekod Stana » 10 kvě 2012, 23:37

Jelikož jsem nedávno zažil situaci, kdy jsem se vrátil ke skútru, oba alarmy puštěny a dozvěděl jsem se, že už to tam řve nejméně 20 min.. Začal jsem pátrat po něčem, co mi dá vědět, když se bude se skútrem něco dít a nebude stát 10tis. jako alarmy Scorpio (nepolemizuji o jejich kvalitách). Nabízela se varinta dvoucestného alarmu SPY5000 za cca 2500Kč, ale nelíbilo se mi pár věcí...např. že si svým způsobem vynucuje zapnutí, popř. že mi dává určitý čas od deaktivace na nastartování jinak se zase aktivuje, relativně složitá montáž (zase bych musel odstrojit celýho skútra), možnost vyždímání baterie atd... O mizerném dosahu podobných systémů ani nemluvím.

Tak jsem se nakonec dostal k výrobku české firmy Flajzar, jejíž moduly někteří používají jako alarm v kombinaci se starými mobily Siemens, konkrétně k mikroalarmu EMA http://www.mojeema.cz/mojeema/index.php Jelikož se jedná o autoalarm, říkal jsem si, že když se to neosvědčí, budu mít pro máti předčasně dárek k Vánocům, nehledě na to, že zde byla možnost to do 14 dní vrátit... Nicméně možnost SW nastavení je natolik vysoká, že Ema na skútru funguje bezvadně. Takže pokud někdo řešíte alarm, který dá vědět, když se s moto něco děje, bez ohledu na vzdálenost v jaké jste od moto, tak Emu mohu doporučit. Podotýkám, že na dělání kraválu, už na skútru mám jiné záležitosti. Montáž už jednodušší být nemůže a vyvést skrytou zásuvku na nějaké nestandartní místo, není velký problém...
Zatím jsem to testoval dva dny a...žádné plané poplachy, citlivost otřesového čidla je nastavitelná ve 4 stupních (při nastavení velmi vysoká stačí k aktivaci zlehka zaťukat na skútr), citlivost náklonového čidla je stavitelná v krocích
2,5°; 5,0°;7,5° atd., funkce poklesu napětí v síti při startu je nastavitelná od poklesu o 1,5 V. SW toho umí fakt spousty, vše jde nastavovat také SMSkama. Je tam i přibližná lokalizace pohybu přes GSM...opravdu jen přibližná, ale Flajzar na SW pořád vylaďuje :wink: Jo a aktivace probíhá buď automaticky po vypnutí spínaného +, nebo manuálně prozvoněním z mobilu. Jo a od podnětu k vyvolání alarmu (zavolání na mobil) to trvalo 8 až 10s

Pokud někdobude podobný řešit výběr, jako já pře pár dny, snad mu to pomůže.

P.S.: Podotýkám, že nemám s firmou Flajzar nic společného a nemám nejmenší zájem na tom jim dělat reklamu! Jde mi jen o to, umozornit na možnost zabezpečení, na kterou jsem zde na fóru nenarazil :wink:
Stana

100+

Skútr / moto: Burgman 400 K6 (prodaný) / DL-650 K6 V-strom
Tuning / úpravy: Oxford vyhřívaný hefty, LED poziční světla, klakson Stebel Nautilus, stroboskopy, 3. brzdové LED světlo s přerušovačem

Příspěvekod StuntJ » 10 kvě 2012, 23:49

Kurňa, to je náhodička, o Emě jsem taky dost silně uvažoval, montáž bych provedl do vodotěsné krabičky typu :
http://www.ges.cz/cz/krabice-skrinky/vodotesne/XHO.html
A umístil někam natrvalo do plastu skůtru. Tak, aby na první pohled byla EMA schovaná a zloděj by musel rozebrat 1/2 skútru, aby se k ní dostal. Navíc Ema má baterku, takže dokud bude nabitá, tak se bude dát lokalizovat, i když baterka skútra bude fuč.
Jediné co nemám vyřešené, jakou SIMku narvat do Emy. tarif či předplacená karta ...
Budu muset ještě popřemýšlet, ale asi podobný alarm je jediné rozumné řešení ..... :|
Život je jak bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš

PCX 125/2011 papá :
Obrázek

Obrázek
StuntJ

500+

Příspěvekod Stana » 11 kvě 2012, 00:06

Já jsem tam dal od tarif O2 zero...měsíční paušál 0 Kč, sms 1,90kč...když nastavíš na prozvánění tak je provoz defacto zadarmo...Předplacenou kartu musíš jednou za rok dobít jinak ji operátor blokne.
Ema má v sobě tuším 320mAh baterii na kterou dle výrobce vydrží na baterii v aktivním stavu 8 hod, pak se odpojí od GSM sítě...k připojení dojde při poplachu...tzn. oznámení o poplachu se pak o cca 20 vteřin (než se Ema opět připojí) opozdí.
Jo a na fotkách vypadá větší než v reálu....po zasunutí do zásuvky čouhá ven cca 3 cm.
Stana

100+

Tuning / úpravy: Oxford vyhřívaný hefty, LED poziční světla, klakson Stebel Nautilus, stroboskopy, 3. brzdové LED světlo s přerušovačem

Příspěvekod Sectoid » 13 kvě 2012, 21:27

Řeším ted nákup nového zámku pro PCXko. Nějaké tipy? řetěz? válečky atp ? :)
Sectoid

250+

Skútr / moto: HONDA PCX(prod.) / Honda SW-T 400 (prod.) / NC750X

Příspěvekod Petr78-P1 » 13 kvě 2012, 22:00

Ta EMA nevypada špatně.Otázka:Kdo je výrobce??Odhad - MADE IN CHINA,ale nic proti dovezl jsem per věci a fungujou i GPS LOCATOR vyhledávač do náklaďáků a spokojenost.Zkusim to poptat a dam vedet.Třeba nakup nebude tak hroznej.Myslim,že pujde tak minim.1000 Kč ušetřit u výrobce a to mimimalně.
www.majestyclub.cz mobil:775 564 272
Petr78-P1

100+

Skútr / moto: Yamaha Majesty YP 400 - GREY LADY *****
Tuning / úpravy: TOP CASE GIVI+ zahrádka ,zásuvka 12V

Příspěvekod StuntJ » 13 kvě 2012, 22:12

EMA je Český výrobek, dělaný u nás. Stále nad tím přemýšlím a stále nevím, jestli to má smysl ...
Zajímalo by mě, jestli je sledování ukradeného vozidla/moto legální i přes to, že nebyl zloděj upozorněný? Jestli se nemusí zloděj upozornit stejně jako u kamer? Nerad bych, aby se to nakonec obrátilo proti majiteli vozu/moto.
Ale zatím je EMA asi nejlepší řešení, co lze na moto dát .. :roll:

PCX 125/2011 papá :
Obrázek

Obrázek
StuntJ

500+

Příspěvekod Sectoid » 13 kvě 2012, 22:37

Ne, nic "jako u kamer" tu neni. Notabene kamery na vlastnim pozemku jsou zcela legalni.
Sectoid

250+

Skútr / moto: HONDA PCX(prod.) / Honda SW-T 400 (prod.) / NC750X

Příspěvekod StuntJ » 13 kvě 2012, 22:55

Hmm já jen, že nám v práci indiáni ukradli žebřík a protože majitel domu nikde neměl varování o tom, že je objekt monitorován, tak policie záznam odmítla .... :roll:
Jinak já používám na zabezpečení skútra zámek na kotouč od Xeny s alarmem, moc z něj nadšen nejsem, ale řve pořádně. A jako bonus 1cm silné ocelové lano, jen tak pro pocit jistoty. Takže si občas připadnu jako paranoidní, když zamykám scootr na 4x, ale lepší být paranoidní, než beze skútra .... :roll:

PCX 125/2011 papá :
Obrázek

Obrázek
StuntJ

500+

Příspěvekod Stana » 13 kvě 2012, 22:57

Když vezmu v potaz pořizovací cenu EMY a funkce, které nabízí, tak nic obdobného jsem za ty peníze nenašel. Navíc tak nějak věřím více výrobkům tuzemské firmy, než výrobkům made in china, s pagerem (s mizerným dosahem) a s pár nesmyslnýma funkcema navíc, které nevyužiju...Já jsem s EMOU po cca týdnu provozu stále spokojen.
P.S.: Xenu mám taky :wink:
Stana

100+

Příspěvekod StuntJ » 13 kvě 2012, 23:05

To Stana:
Jak se u Xeny mění baterka, aniž by u toho člověk ohluchnul? Mám tenhle typ:
http://www.xenasecurity.com/product/mot ... low/page1/
A když si chci vyměnit baterku, tak alarm po sundání těch spodních dvířek se rozječí, ať už je vysunutý ten zámek, či zacvaklé. Tak nevím, jestli je to OK, nebo vadné .... Přitom se alarm normálně deaktivuje otevřením zámku ....
Edit:
je to normální :
http://www.youtube.com/watch?v=q9RtWxvxxYI :roll: :mrgreen:

PCX 125/2011 papá :
Obrázek

Obrázek
StuntJ

500+

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze