no otázka je, jak si představuješ civilizovanou obranu majetku. Já bych neřekl, že to je až takový Kocourkov, ale samozřejmě tvé obavy chápu. Problém s regulací zbraní je, že v okamžiku, kdy to trošku uvolníš, tak se z tohot stane spirála, kterou nezastavíš a všichni budou nosit kvéry jen proto, že všichni ostatní je taky mají a vůbec všichni budou hrozně nervozní-. viz Státy, kde stačí aby ses špatně podíval na policajta a už na tebe míří kvérem- prostěš všichni se cítí hrozně ohroženě protože co kdyby ten druhej měl bouchačku. Co se té regulace týče, nemylsím, že to je tak zlé- znám pár lidí, u kterých opravdu nevím, jak je možné, že dostali zbroják a nosí s sebou glocka do hospody-což prostě nechápu, protože tydle lidi by měli mít opatrovníka a ne kvéry. (jinak viz ten magor na slovensku minulý týden- legálně držené zbraně....)
Použití zbraně je obecně hodně problematický fenomén a opravdu si nemyslím, že i uvolnění legislativy by pomohlo- i v tom smylsu že by si mohl odkráglovat kohokoliv kdo ti v noci vleze do bytu- mě vybrali dvakrát, byl jsem fakt naštvanej, ale nedovedu si představit, že kdybych tam ty hajzly chytl a kvér měl, že bych ho použil, protože s tím bych se nadosmrti nesrovnal-věřím že jsou lidi kteří by neváhali ale stejně, tohle potenciální lapky prostě nezastaví, protože to riziko za to očividně stojí a těmhle týpkům je to prostě jedno. A
Nikdy nelze dopředu odhadnout reakci společnosti na změny v legislativě a i když se soudy snaží to vykládat co nejvíce ve prospěh poškozených, přeci jen je zde zřejmá tendence společnost odrazovat od použití zbraní, což je dle mého dobře protože pak by to tady nebyl kocourkov, ale divoký západ, kde budeš mít strach vytáhnout paty z domu. Můžeš se mnou souhklasit nebo ne.
btw. tohle je wiktoro vlákno tak bych to tady zbytečně nešpinil politicko-právníma kecama, který stejně nic neřeší