Věrnostní programy na benzínkách - kde?

Diskuze o čemkoli.

Věrnostní programy na benzínkách - kde?

Příspěvekod sedli » 22 dub 2011, 22:47

Docela by mě zajímalo, jestli někdo i při tankování do skútra (malé množství paliva ) využíváte některý věrnostní program od nějaké čerpací stanice. Benzín jde stále nahoru a tak by nebylo špatný aspoň za tankování získávat body za které je potom sleva na zboží, poukázky do obchodů nebo odměny za určitý počet bodů.
Bohužel i přes rostoucí počet jednostopých vozidel se tomu nepřizpůsobují společnosti s jejich věrnostní programy. Teď je nová akce na Benzině, u placení mě na ni upozornila prodavačka, tak se začnu registrovat a pak z ní vypadne že minimální počet litrů je 10...takže smůla, nashledanou...

Takže, na jakou čerpací stanici jezdíte sbírat body i když tankujete jakékoliv množství paliva?
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Re: Věrnostní programy na benzínkách..kde?

Příspěvekod foky » 22 dub 2011, 22:49

Já na OMV - Smile&Drive. Je jedno kolik vemeš benzínu.

A s mým nájezdem kolem 3-4000km/měsíc ty bodíky docela i přibejvaj 8)
| Life is better with MY KTM | Žijte naplno...tenhle kolotoč jede jenom jednu jízdu...
foky

2500+

Reputace: 176
Skútr / moto: KTM 1090 Adventure

Příspěvekod wictor » 22 dub 2011, 22:53

Musim přiznat, že žádné body ani věrnostní karty nemám .... což když o tom, tak přemejšlym je asi chyba. Stejně jezdim z 99% tankovat k OMV, takže vůbecnevíš díky za inspiraci a foky díky za info :wink: :P
wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod sedli » 22 dub 2011, 23:54

Tak díky za tip, na to OMV se podívám, ale pokud budu brát těch 8 litrů jako vždycky, tak to si možná za rok vyměním za bagetu:-)
Spíš mě štve, že nemají ty bonusový programy rozdělený pro auta a zvlášť pro motorkáře...tzn.pokud by člověk načerpal do motorky, měl by dvojnásobek bodů např, nebo by pro jednostopá vozidla byla udělaná kategorie zvlášť, kde by byl potřebný jiný počet bodů k získání odměny...od toho by se třeba odvíjela nabídka zboží...za rok tankování do skútru by měl např.rukavice nebo tak...nevim teď jestli to má vůbec cenu se registrovat a nechat si vyřizovat kartičku...
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod docauapia » 23 dub 2011, 00:15

Hlavně jde o to, že pointou celého bodového a jiného systému je ze zákazníka vytřískat co nejvíc peněz, tedy motivovat ho co nejvíc tankovat, takže motorkář s nádrží cca. 10L a spotřebou +/- 3l/100km není pro žádnou pumpu přínos. Takže vysvětlení proč nejsou akce pro motorkáře.

Nicméně sám tankuju služebák a teď i skutr u Agipu, mám kartu kam mi při každém tankování naskakují body (1l=1bod :lol: ), takže to tam pěkně naskakuje a občas si něco vyberu, naposled kanystr, je to blbá stovka co jsem ušetřil, ale měl jsem radost, příjdu na pumpu, řeknu že chci kanystr, paní mi ho podá a já, aniž bych vytáhl peněženku jdu s kanystrem domů :) Mám pocit, že jseem někde zahlédl, že se dá za body i tankovat, ale zatím jsem to nezkoumal.
docauapia

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: Piaggio Beverly 300i.e.

Příspěvekod MisaKacenka » 23 dub 2011, 08:05

Nojo, kdyz sme byli v Rakousku, tak Wiki skoro jinde nechtel zastavit, nez na jeho obľubene OMV ;)

Ja vyuzivam sluzeb Shell, doma tam tankujeme jak auta, tak i skutry. Benzin je mozna o par haleru drazsi, ale mam jistotu. Jinak obcas maji akci, ze dostanes 2kc slevu na litr za nejake ty bodiky...
Na plnou nadrz auta to delalo tusim 500b nebo nejak tak...

Jinak body jdou pomalu, to je jasny..ale neco se nasbira a pak si aspon koupis nanuk ;)
MisaKacenka

1500+

Skútr / moto: Suzuki GSF 600 Bandit
Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod Winterwolf » 23 dub 2011, 08:15

Ja taky preferuji Shell , do plechovky V power racing 100+ a do Cvrcka normalni 95 8)

S moji spotrebou 10 - 12l / 100km bodiky skacou :twisted:
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod cholstik » 24 dub 2011, 12:34

Využívám věrnostního programu Agip premio, žádný minimální odběr a sbírám body. 8) 8)
Člen VČP http://www.vychodoceska-perut.cz/
http://cholstik.rajce.idnes.cz/
nyní: BMW F650, bylo: Burgman 400, Honda SFX50
cholstik

100+

Skútr / moto: BMW F650

Příspěvekod pavelkomurka » 24 dub 2011, 13:18

Přátelé na Agipu za ty body můžete získat i slevu na benzín.Prodovačka mi to navrhla když zjistila stav bodů na kartě tak se tam poptejte a nebo kouknite na jejich web.
pavelkomurka

10+

Skútr / moto: Suzuki Burgman 400 K5
Tuning / úpravy: turistplégo

Příspěvekod Vargas » 24 dub 2011, 14:40

Zdravím...
Ještě když jsem měl autíčko (fiat bravo 1,6) tak jsem jezdil na shelku tam jsem byl ale párkrát... :oops:
Jinak kousek od nás je ještě KM Proma a tam za ty roky co tam beru benzín mám už slevu 1,2 Kč na litru.
Ted tam ale beru benzín jen do sekačky... :mrgreen: :mrgreen:
Jednou sám vidět je lepší, než stokrát slyšet....
------
Řekni mi a já zapomenu.
Ukaž mi a já si zapamatuji.
Nech mne to dělat, a já pochopím...
-----------------------------------
Obrázek
Vargas

250+

Skútr / moto: zatím bez skútra
Tuning / úpravy: bez tuningu

Příspěvekod Hasmann » 25 dub 2011, 00:07

Věrnostní programy mají přínos pokud ten benzín platit nemusíte.To co si za body mohu koupit je většinou ekvivalent 1kč=1 bod...Pokud u nás mám natankovat za 35-36kč a v Polsku za cca +-30kč,tak věrnost tady končí.Nehledě k tomu,že jsou pumpy s obrovským rozdílem cen u nás cca 2-2.5kč,což vám žádný věrnostní program nenahradí.
Ano mám kartu Shell a to už asi 8-10 let.Pokud byla cena oproti ostatním benzinkám vyšší o desetihaléře,ano jdu za jistotou a za věrnostním programem,ale v současné době jsem pragmatik a ušetřit na nádrži cca350kč a ještě si v Polsku nakoupit to nenahradí...nakoupit musím i zde a za větší ceny.
PS: všechny "globální" výrobky jsou naprosto stejné tak i tady ve stejném obchodním řetězci a jejich maso a uzeniny jsou vyhlášené.. :wink:
Hasmann

500+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia SR 50 S, Piaggio X evo 125
Tuning / úpravy: 70cm kit Polini

Příspěvekod Seti » 25 dub 2011, 09:50

Tak nějak.. Osobně si myslím, že všechny tyhle věrnostní programy jsou jen pouhým lákadlem s jediným cílem. A pokud mi někde chtějí dát něco na základě mé dlouhodobé věrnosti, tak nechť mi to vyčíslí hned a formou odpovídající slevy u pokladny. To ještě beru, ale body na nějakého plyšáka z Číny apod, si můžou tak akorát hluboce zasunout do rektusu. Neb cena a využitelnost těchto tretek je oproti vydávané ceně "za věrnost" víc než mizivá..
A úplně nejlepší jsou takové ty programy třeba za myčku, stylem "jedno mytí zdarma" kde je v rohu kartičky napsáno titěrným písmem "platí pouze do.." :mrgreen:
Gilera Runner 50 PureJet FL: Malossi multivar, U24ETR/Malossi Redsponge, 2,7L/100km
Seti

50+

Skútr / moto: Gilera Runner 50 PureJet

Příspěvekod 1975ak » 25 dub 2011, 10:07

Souhlas s Hasmanem... věrnostní program je stylem Nechci slevu zadarmo. Šelka je asi o korunu dražší než jinde a to co dostaneš jako body navíc si i zaplatíš. To stejné je u Adžipu. Tam to vychází podobně. Teď jsem objevil benzinu v Rosicích a ta je oproti Brnu o 70 hal levnější.
Skůtr je na šrot (SPZ k prodeji)
Malaguti Blog 150 r.v. 2010, Najeto 5xxx km PLUS 15465 km na KEEWAY FOCUS.
Nejdál do Chorvatska a zpět na Keeway Focus 50 ccm -2009SOLO a na Malaguti Blog 150ccm TANDEM-2011.
NEJDE MI SZ - mejl ak1975@post.c z
1975ak

500+

Skútr / moto: skútr Malamut Blog 160
Tuning / úpravy: otáčkoměr, 2 blinkr, přední 12V zásuvka

Příspěvekod lkpdshark » 25 dub 2011, 10:08

Vernostni programy benzinek je neco podobneho jako programy u aerolinek. Na jednom leteckem foru (airliners.net) je to nazyvano Zlatou kleci. Firma si Vas k sobe privaze a nabudi pocit sounalezitosti se znackou. A Vy pak uz kupujete jeji sluzby bez ohledu na cenu (resp. cokoliv jineho).
Takze ikdyz za rohem maji benzin (letenku) levnejsi, tak to preci vezmu u sve znacky a dostanu za to vyhody. Ale ze to je plysak, pero ci jina blbost) to uz nevidim. U aerolinek jsou zase bonusove letenky, kde se stejne plati poplatky, takze ve finale je ta letenka o chlup levnejsi nez jinde.
Obrázek
lkpdshark

100+

Skútr / moto: Piaggio X9 250 (Honda)
Tuning / úpravy: Dr. Pulley 21g

Příspěvekod janon » 25 dub 2011, 11:25

Nevyuzivam, vetsinou je to dalsi neprime tahani penez z kapes zakzniku.

MisaKačenka: Jistotu mas takovou, ze vsechny benzinky v CR dostavaji benzin z jedne rafinerie.
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)
janon

2500+

Reputace: 195

Další

Zpět na Volná diskuze