[quote=Tomulátor]Tak vánoce jsem měl vždycky rád a hlavně nejvíc tu pohodovou atmosféru, jenže rok od roku, čím je člověk starší a starostí přibývá, se atmosféra mění. Když jsem jako malej dostával pod stromek věci jako tipu - ponožky, trenky, rukavice a jiné mě štvaly, ale dnes na to koukám jako na věci potřebné a také se se ženou snažíme, aby jsme našim dětem dávali dárky, aby jsme jim radost nezkazili. Jelikož bydlíme s dvěma dětmi v družstevním bytě 2+1, dali jsme se do hledání většího bytu 4+1 a vánoce slavit v novém, zadařilo se, teda jsme si mysleli, že se zadařilo. Narazili jsme na manžele, kteří prodávali byt v OV, jenže byl problém, že tento byt byl ještě města a město jim ho prodávalo do OV. Oni na odkup bytu peníze neměli, pač koupili před pár lety barák a nepočítali s tím, že město jim bude letos byt prodávat. Stalo se to, že potřebovali zálohu na koupi bytu. Poskytli jsme jim zálohu ve výši 200 000,- , sepsala se smlouva o smlouvě budoucí a s tím, až se zapíše byt na katastru nemovitostí, bude vytvořeno zástavní právo na katastru a budeme během té doby vyřizovat úvěr. Vše vypadalo dobře, jenže, jakmile oni odkoupili byt od města, poslali nám doporučený dopis s tím, že odstupují od smlouvy bez udání důvodu a že nám peníze budou vráceny a dále s nimi jednáme písemnou formou. Poslali jsme již druhý doporučený dopis s pokusem o smír, ale do dnešního dne se nám peníze na účet i se sankčním poplatkem jaksi nevrátili a vůbec nereagujou. Takže letos asi místo shánění dárků budu hledat dobrou vymahačskou firmu.[/quote]
Tomu se říká pech,myslím si,že jsi narazil na podvodníky,hlavně ať ti ty peníze vrátí,protože přijít jentak o 200.000,- je veliká ztráta,tak přeji hodně štěstí a s těmi trenkami a ponožkami naprosto souhlasím