[quote=Koubes01]Zdravím všechny, chtěl jsem si kupovat skútra 50-ku. Po přečtení tohoto vlákna mě ale docela přešla chuť. Aktuálně jezdím, jak vy říkáte, v plechovce, skútra jsem chtěl do města kvůli spotřebě a mobilitě. To je to opravdu tak nebezpečné? Hodně nehod je tu hlavně díky bezohlednosti českých řidičů (čeští řidiči jsou prostě prasata, sám na ně nadávám), ale také hlavně uklouznutím (to je to tak náchylné na mokrý povrch či podobně...). Skútr jsem měl již vybrán, ale teď se na to asi vykašlu a zůstanu u plechovky. Dřív jsem hodně jezdil na kole, ale nějakou kolizi jsem naštěstí nikdy neměl. Dá se nějak srovnat riziko jízdy na kole a na skútru, třeba konkrétně na 50-ce? Riziko se mi zdá stejné. Omlouvám se za blbé dotazy, ale nikdy jsem motorku neměl a ani už asi nebudu
(( a to jsem se tak těšil[/quote]
Skutra si kup. Radeji neco slabsiho a nazbirej zkusenosti. Ja si na 50 zazil tolik krizi, ale nastesti to vzdy dobre dopadlo (namrzle koleje, voda atd.) To s cim se neda nic delat jsou okolni ridici. Jizda co jizda (at po Brne nebo na vyletu) se najde nejaky ridic, co by me sestreli. Zatim jsem mel vzdy stesti a podarilo se jim vyhnout a nebo zareagovattak, ze se mi nic nestalo, ale to musi byt clovek fakt opatrny a hodne predvidat (a mit sakra stesti).
Pokud by jsi chtel fakt bezpeci,tak si na ceske silnice kup nakladak a jezdi v nem
Ale i tak nedam na skutra dopustit a jizda na nem me velmi bavi. Fakt mi to za to riziko stoji. Jeste jsem nemel nehodu (mozna bych zmenil nazor) a doufam, ze dlouho ji mit jeste nebudu (za poslednich 13 mesicu vcetne zimy jsem najel 25 tisic kilometru - to aby si nekdo nemyslel ze jsem "vikendovy ridic"
)