Tlamy, držkopády apod. - už jste se někdy vymlátili?

Diskuze o čemkoli.

Příspěvekod Mefisto » 09 črc 2008, 19:18

Ve sluzebni plechovce se me asi nic nestane :)
Hyosung SF50 Prima / YAMAHA RACING: variator: HEBO Next Generation, vyfuk: Tecnigas Next R
FJS 600 Silver Wing / new spigle a tourist plexi(urizly) a .............
CBF 1000
Mefisto

1000+

Reputace: 0

Příspěvekod Koubes01 » 15 črc 2008, 19:42

Zdravím všechny, chtěl jsem si kupovat skútra 50-ku. Po přečtení tohoto vlákna mě ale docela přešla chuť. Aktuálně jezdím, jak vy říkáte, v plechovce, skútra jsem chtěl do města kvůli spotřebě a mobilitě. To je to opravdu tak nebezpečné? Hodně nehod je tu hlavně díky bezohlednosti českých řidičů (čeští řidiči jsou prostě prasata, sám na ně nadávám), ale také hlavně uklouznutím (to je to tak náchylné na mokrý povrch či podobně...). Skútr jsem měl již vybrán, ale teď se na to asi vykašlu a zůstanu u plechovky. Dřív jsem hodně jezdil na kole, ale nějakou kolizi jsem naštěstí nikdy neměl. Dá se nějak srovnat riziko jízdy na kole a na skútru, třeba konkrétně na 50-ce? Riziko se mi zdá stejné. Omlouvám se za blbé dotazy, ale nikdy jsem motorku neměl a ani už asi nebudu :((( a to jsem se tak těšil
Koubes01

10+

Skútr / moto: Piaggio NRG power

Příspěvekod leeri » 15 črc 2008, 19:46

klidně si toho skútra kup
T-max,Peugeot Speedfight 2 wrc, Piaggio NRG a KTM ponny 2
leeri

100+

Skútr / moto: Tmax a pár dalších

Příspěvekod Gullwing » 15 črc 2008, 19:59

Já myslím, že si ho klidně kup. Rozsekat se můžeš včemkoliv.
Já mám ještě nějaký to železo v rameni (viz někde výše v tomto vlákně) a zítra si jdu objednat skútr novej.
Jasně, že silnější ;)
Riziko s kolem se úplně srovnat nedá. Skútik jezdí většinou rychleji ale zase s ním nejezdíš nějaký zběsilý sjezdy lesem,..
Gullwing

1500+

Skútr / moto: Suzuki B400 K8

Příspěvekod Kiwi » 15 črc 2008, 20:42

jasně,jdi do toho. já už se třepu,kdy na to sednu...........bohužel až v září asi :( mám ortézu a pak tři týdny dovolené. jo a paradox je to, že jsem sebou pleskl na suchým asfaltu. žádný koleje,písek, přechod pro chodce,dilatační spáry, prostě nic z toho. chyba byla moje, odbočoval jsem prudce doprava do vedlejší ulice, v protisměru objížděla plechovka druhou a já v tom naklopení chtěl scoot ještě víc potáhnout doprava. a to už bylo na ty úzký kola Leada moc(už jsem je kdysi kritizoval tady),tak jsem sebou plácnul. rychlost malá, ale přecenil jsem vlastnosti scoota. takže pokud budeš jezdit opatrněji,máš větší šanci :D
.....sovy nejsou, čím se zdají být.....

jsem momentálně ve skupině "untermensch" ......tzn bez scoota....
Kiwi

1500+

Skútr / moto: v prenatálním stadiu :-(

Příspěvekod Mefisto » 15 črc 2008, 21:00

Si dej do zadu pridavny kolecka a muzes KIWI vyjet uz zitra.
Nevis jak to dopadlo s g-man nem?
Hyosung SF50 Prima / YAMAHA RACING: variator: HEBO Next Generation, vyfuk: Tecnigas Next R
CBF 1000
Mefisto

1000+

Příspěvekod Kiwi » 15 črc 2008, 21:06

[quote=Mefisto]Si dej do zadu pridavny kolecka a muzes KIWI vyjet uz zitra.
Nevis jak to dopadlo s g-man nem? [/quote]

no mně spíš asi ujel ale předek, vzhledem k rychlosti letu k zemi..... :rolleyes: a já si ani nevytřu zadek, natož jezdit. G.man psal, že ho operovali(urvaný vazy v koleni), bolest, jakou prej nepoznal a že vrak Silvra prodá a rozhodně končí. chápu, že manželce se to těžko vysvětluje......... :(

Kiwi

1500+

Příspěvekod Daelimek » 15 črc 2008, 21:19

chlapi neblbněte, vím, že se člověk může na motorce zabít, ale prásknout s tím ?? člověk musí jezdit tak, aby nepadal..jinak urvaný vazy v koleni nejsou nic příjemného, ale dá se to vydržet, znám tedy horší bolest.. :(
Daelimek

500+

Skútr / moto: Vybírá se..v merku mám PCX :)

Příspěvekod Mefisto » 15 črc 2008, 21:22

Jo to jsi neco v tomhle smyslu psal, ale myslel jsem jestli uz nekde nepsal neco blizsiho co se mu stalo, kdo za to muze a tak?
Ale i tak dik za info a porid si WC se sprchou :p :p :p :p :p :p :p ;)
CBF 1000
Mefisto

1000+

Příspěvekod Kiwi » 15 črc 2008, 21:25

[quote=Daelimek]chlapi neblbněte, vím, že se člověk může na motorce zabít, ale prásknout s tím ?? člověk musí jezdit tak, aby nepadal..jinak urvaný vazy v koleni nejsou nic příjemného, ale dá se to vydržet, znám tedy horší bolest.. :([/quote]

no ale takhle aspoň poznáš,kde jsou hranice B) tvrdě do toho...ale to je každýho věc. já jsem zkaženej z velkejch motorek bohužel.. no a k těm vazům....je to něco jinýho,než je mít urvaný ze sportu. měl to k tomu ještě pěkně obroušený o asfalt,tak mu to operovali až po týdnu jak se to trochu zhojilo, takže si myslím užil dost :( a jinak je celej pomlácenej,to ti taky moc nepřidá.

Kiwi

1500+

Příspěvekod Kiwi » 15 črc 2008, 21:27

mefisto: na Provazníkové mu nedala přednost plechovka(asi jízda v jízdních pruzích) jsem se ho nevyptával podrobně, počkáme až nám to povykládá asi..

Kiwi

1500+

Příspěvekod Cpujky » 15 črc 2008, 23:18

[quote=Koubes01]Zdravím všechny, chtěl jsem si kupovat skútra 50-ku. Po přečtení tohoto vlákna mě ale docela přešla chuť. Aktuálně jezdím, jak vy říkáte, v plechovce, skútra jsem chtěl do města kvůli spotřebě a mobilitě. To je to opravdu tak nebezpečné? Hodně nehod je tu hlavně díky bezohlednosti českých řidičů (čeští řidiči jsou prostě prasata, sám na ně nadávám), ale také hlavně uklouznutím (to je to tak náchylné na mokrý povrch či podobně...). Skútr jsem měl již vybrán, ale teď se na to asi vykašlu a zůstanu u plechovky. Dřív jsem hodně jezdil na kole, ale nějakou kolizi jsem naštěstí nikdy neměl. Dá se nějak srovnat riziko jízdy na kole a na skútru, třeba konkrétně na 50-ce? Riziko se mi zdá stejné. Omlouvám se za blbé dotazy, ale nikdy jsem motorku neměl a ani už asi nebudu :((( a to jsem se tak těšil[/quote]
Skutra si kup. Radeji neco slabsiho a nazbirej zkusenosti. Ja si na 50 zazil tolik krizi, ale nastesti to vzdy dobre dopadlo (namrzle koleje, voda atd.) To s cim se neda nic delat jsou okolni ridici. Jizda co jizda (at po Brne nebo na vyletu) se najde nejaky ridic, co by me sestreli. Zatim jsem mel vzdy stesti a podarilo se jim vyhnout a nebo zareagovattak, ze se mi nic nestalo, ale to musi byt clovek fakt opatrny a hodne predvidat (a mit sakra stesti).
Pokud by jsi chtel fakt bezpeci,tak si na ceske silnice kup nakladak a jezdi v nem :D
Ale i tak nedam na skutra dopustit a jizda na nem me velmi bavi. Fakt mi to za to riziko stoji. Jeste jsem nemel nehodu (mozna bych zmenil nazor) a doufam, ze dlouho ji mit jeste nebudu (za poslednich 13 mesicu vcetne zimy jsem najel 25 tisic kilometru - to aby si nekdo nemyslel ze jsem "vikendovy ridic" :D )
Naposledy upravil Cpujky dne 15 črc 2008, 23:19, celkově upraveno 1
Cpujky

500+

Skútr / moto: Honda SilverWing,Honda Jazz 290 ccm a Simson SR 50

Příspěvekod Gullwing » 15 črc 2008, 23:52

V sobotu sem sedl na toho svýho lehlýho skúta a měl jsem trochu blbej pocit. Zvlášť když měl hnutý vidle a tak se nějak divně stáčel a vlnil ;)
No nic, jak jsem psal, zejtra koupím novýho, koncem srpna mě prej zas budou kuchat. (Že prej to železo chtěj zpátky)
Asi je to blbost teď něco koupit, když pak zas nebudu moct jezdit ale zas když mi to už bude doma stát tak si na to vlezu. Kdybych to nechal přes zimu tak bych se třeba na to taky vyprd,...
Gullwing

1500+

Skútr / moto: Suzuki B400 K8

Příspěvekod Kiwi » 16 črc 2008, 08:53

ale nevyprd.........už je to v tobě a vždycky tě budou svrbět dlaně :rolleyes::p

Kiwi

1500+

Příspěvekod ohka » 16 črc 2008, 15:22

to Koubes01: neblbni a pojď do toho! Až si toho skútra koupíš, tak si řekneš: ,,jak já mohl bez toho žít" a už z něj neslezeš. B)
Sem tam se nějaká kolize může přihodit, ale to můžeš uklouznout i doma ve vaně zlomit si ruku, třeba.... také se přece kvůli tomu nepřestaneš mýt, ne? ;) Jen klidně, hezky začni s 50ccm a pak už to nevydržíš a za nějaký čas budeš sedlat třeba B650 :D :D :D
Zastavte svět, chci vystoupit !
mobil: 608 804 300 , 608 465 787
ohka

1000+

Skútr / moto: MBK Skyliner 250

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek