On také je rozdíl, zda se prodává 10 let starý skútr za 20tkč, anebo novější věc v ceně přes 100litrů...
Každopádně tady je moje verze smlouvy o výpůjčce:
http://uloz.to/xq1QGC7/smlouva-o-vypujcce-docx
p@t píše:Záloha v plné výši kupní ceny to vyřeší. Kdo má opravdu zájem, má hotovost ssebou.
8steve píše:Po mně teda zálohu nikdy nikdo nechtěl a ani bych ji sebou neměl. Takže naopak pokud by ji někdo vyžadoval, tak bohužel... Ty prodat musíš, on koupit může. Kupující je ve výhodnějším postavení. Sám taky zálohu na projetí nevyžaduju, očekávám, že když to položí, tak automaticky kupuje. Naposled to tak dopadlo.
traxxas píše:Prosím o radu zkušených, nikdy jsem moto neprodával. Na bazaru prodávám skůtr, jakpak postupujete ohledně testovací jízdy?
8steve píše:Pominu, že jsem se s takovým přístupem nesetkal a zeptám se - je to běžná praxe jen u motorek nebo se stejně přistupuje k testovací jízdě i u aut? Tam jsem se setkal maximálně s tím, že prodejce jel jako spolujezdec, ale i to tak v jednom ze čtyř případů, jinak mě nechali projet samotnýho. Záloha nikdy nic.
Teď se dívám na tu smlouvu o výpůjčce a to bych tedy nikdy nepodepsal. Stavělo by mě to do nevýhodnýho postavení. Kdykoliv se může na stroji objevit nějaká závada nebo může být už přítomná a pouze si nevšimnu, pak podepíšu takovou šílenost a prodávající se na mě zahojí. To bych se otočil na podpatku a nazdar bazar
Ještě, že mám zřejmě štěstí a nikdo po mně nic takovýho nevyžaduje
8steve píše:Úsměvné? Nikoliv, logické je to slovo, který tě mělo napadnout.
Honza: Ty jsi prodával za velmi dobrou cenu, to je dost vyjímečná situace. O konkrétních situacích se tu nebavím V tvém případě i věřím, že jsi měl lepší postavení. Obecně je to každopádně jak píšu.
Rosi45 píše:Když jsem ve Vyškově u JJ - kupoval buráka,před zkušebkou jsem musel složit celou částku.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 61 návštevníků