Diskuze o čemkoli.
Odeslat odpověď

Jak brzdite

Jednim az dvema prsty
14
50%
Tremi prsty
7
25%
Vetsinou celou rukou
7
25%

Celkem hlasů : 28

Takový průzkum - jak brzdíte?

31 črc 2008, 11:02

Čau lidi, dělám si takovej soukromej průzkum. Na Idnes jsem četl, že podle nějakého instruktora by měl člověk na motorce rukou brzdit jen jedním až dvěma prsty aby se při krizovce udržel řídítek. Tak sem to včera za jízdy zkoumal (člověk brzdí automaticky, takže jsem fakt nevěděl) a já mám přes brzdu všechny 4 zbývající prsty a cokoliv jinýho mi přijde dost nepřirozený. Tak jen zjišťuju jestli to dělám blbě ;)

31 črc 2008, 11:18

:rolleyes: já brzdím brzdama a né prstama B)

31 črc 2008, 11:54

Taky jsem to v MF Heute četl. Brzdovou páčku mačkám jedním, nanejvýš dvěma prsty, víc je stejně zbytečné, když brzda funguje tak, jak má. Ale sto lidí, sto způsobů...

31 črc 2008, 11:56

já teda brzdím různě po městě většinou jen 2 ale mimo všema 4

31 črc 2008, 12:48

[quote=dbar] :rolleyes: já brzdím brzdama a né prstama B)[/quote]
Hmmm, to bylo inspirujici ;)

31 črc 2008, 12:58

no mně to brzdí tak tak :cyclops:
Používám všechny 4 zbejvající prsty na ruce, voči a kolikrát ještě nohy o asfalt :D :D :D :D

Vpředu kotouč myslim 1 pístek proto za páčku tahám čtyřma prstama :stare:
Vzadu mizernej buben za páčku tahám čtyřma prstama ale používám jen na dobržďování a zastavování :o
Ostatní musej obstarat brzdy... B)

31 črc 2008, 13:00

Já používám 3 prsty..ve městě to ubrzdím i jedním, přední kotoučovka brzdí nic moc, ale Malaguti brzdil o dost hůř a zadní buben používám jen když jedu ve dvou nebo při vyšších rychlostech, jinak ve městě to dávám všechno předním kotoučem..

31 črc 2008, 13:33

Když s bržděním počítám tak pohodička ve třech prstech.
Když musím hamtnout, tak bych potřeboval prstů víc než čtyři. :D

31 črc 2008, 13:44

:rolleyes:Já jedním prstem,3 čtvrtiny přední 1 třetina zadní samozřejmě zhruba.Leonardo mělo slabší brzdy takže někdy i tři prsty.Jezdím z ukazováčkem přes páčky,zvyk.Zareaguješ rychleji to je bez debat.Měl by být nějaký prst pod páčkou,při krizovce-brždení na krev a úleku,nepřebrzdíš,samo že teoreticky.Déšt,kostky,přechody a nepomůže ti ani špalek pod páčkou,tam stačí někdy i dotek a je neštěstí. :D

31 črc 2008, 13:49

[quote=dbar] :rolleyes: já brzdím brzdama a né prstama B)[/quote] :DDane ty seš takovej rejpal.Ty si určitě ten osmý trpaslík který přerost,vyhodili ho a přejmenovali jiného. :D :D :D :D ;)

31 črc 2008, 13:53

Ja pouzivam 2-3 prsty. Brzdim primarne "zadni" (CBS = cely zadek a 1/3 predku)a kdyz je neco intenzivnejsiho na zabrzdeni, tak pridam zbyle 2/3 predku.

31 črc 2008, 14:46

Clanek jsem cetl. Ja od jakziva brzdim 2 prsty, ani nevim proc, uz jsem tak zvyklej a to jsem nevedel, ze je to tak spravne. :D

31 črc 2008, 15:23

Jsem na tom podobne, odjakziva brzdim dvema prsty (ukazovackem a prostrednikem) ostatni stale na rodlech. Tak nejak to automaticky vyplynulo

31 črc 2008, 17:19

no "MF Blesk", jak jsem tomuto bulváru s tváří normální tiskoviny začal říkat mě vždy ohromí nějakýma novinkama.(např. dnes psali něco jako že je hrubý jet na prodlouženej víkend k moři :cyclops:) vždycky objeví ameriku. článek jsem si přečetl v baru, musel jsem sakra přemejšlet, jak vlastně jezdím, protože po těch letech je vše automatický...bohužel u Leada někdy člověk musí zabrat na brzdy na doraz, vytahujou se hrozně lanka. Jinak brzdím přední co to jde a zadkem jen koriguju. Jinak co tam radí tomu klukovi s hlavou a tančení zadkem, je to fakt. Ale to se naučí všechno časem pokud nebude jezdit jak rapl. Ale kdybych měl syna, ten kurz bych mu zaplatil, naučí tě tam něco a hlavně vysvětlí jak používat hlavu, připomene pokoru a respekt k svýmu stroji. No je to všechno stejný, trénink dělá šampiony ať jde o moto, zbraň, lyže či ženskou :D

02 srp 2008, 16:35

:cyclops:Brzdím dvouma :rolleyes:
Odeslat odpověď