Tak ono je rozdíl přijet na pumpu, natankovat, vzít peníze a s nimi v ruce jít zaplatit ke kase, nebo sice taky přijet, ale v helmě, případně i kukle, vstoupit do banky. Rozdíl tu je evidentní. Ale k dotazu. Ještě jsem se nesetkal s tím, že by obsluha chtěla sundat helmu nebo kuklu, a to jezdím v obojím, jen prostě když přijedu zvednu předek helmy a po načepování jdu platit. Zatím vždy v pohodě, s úsměvem a v klidu. Určitě se najdou pumpy, kde toto vyžadují, protože majitel to tak chce, případně když se jim cokoliv nezdá. Ale většinou jde o místa, kde již předtím měli špatné zkušenosti s neplatícími zákazníky, kteří odjeli, aniž by zaplatili, případně jsou na osamoceném místě, kde "hrozí" přepadení, takže se jim nelze divit. Pokud si to obsluha bude přát a já už načepoval, je slušností, a díky již odebranému palivu i povinností, toto udělat, protože pak by se zákazník mohl dočkat nějakého nemilého překvapení od obsluhy ve formě slzáku nebo jiné radosti. Pokud jsem ještě nenačepoval palivo a kdokoliv po mě toto bude chtít, je jen na mě, zda mu vyhovím nebo zda "poděkuju" a pojedu jinde, kde to chtít nebudou. Ale právo na to určitě mají, když ne ze zákona, tak morální. Jen by to chtělo už u vjezdu na to upozornit, aby každý věděl, "do čeho jde".