Stop kouření - petice

Diskuze o čemkoli.

Příspěvekod slapky » 16 úno 2008, 17:30

To se,Rady,také divím ;),já doma kouřím "jak sádrové ježek" :rolleyes:. Možná je to tím, namítne někdo, že doma nemám nikoho, kdo by mi to zakazoval.Ale v dobách, kdy někdo takový doma byl, nikdy si to nedovolila :thinking:.Poznala mě jako kuřáka a na převýchovu bylo pozdě.Možná takovou vždycky uklidnilo, že jsem na ni nedýchal pivní výpary ;)!Ty sice nikoho neohrožují,ale příjemné také nejsou (smrdí).
Nehleď stále jen dopředu!
Ohlédni se někdy také vzad,...

mobil: 608 423 077
slapky

1500+

Reputace: 31
Skútr / moto: Yamaha majesty 250 + Suzuki Burgman AN 650

Příspěvekod Mefisto » 16 úno 2008, 19:09

Myslim ze je tento problem mnohem prozaictejsi nez se zda.

TO RADY: Navstevuji restaurace hodne casto at s kolegy nebo s obchodnimi partnery, ale at nekurak a alkohol pijice minimalne neni problem videt kolegy jak si jdou po jidle zapalit ven aby nam co dojidame nekourili pod nos a my na oplatku dokazeme pochopit, ze si jindy pri kave tu retku neodpusti.

TO SLAPKY: Myslim ze je to jak jsi psal. Vzdy je lepsi delat neco pro neco i kdyz dopredu je jasne ze to nema smysl. Prirovnal bych to k privazovani se ke stromum a branam k elektraren, ale na druhou stranu nikde neni videt v prirode ty same lidi ze by sli po Sumave a sbirali odpadky co tam jini imbecilove v dobre vire ze to nechavaj pro potomky odhodili. A jelikoz nejde o to prestat kourit, tak neni proc podpurne prostredky proti koureni zlevnovat, nebo davat k cigaretam zdarma, tak jak strikacky :)

Kdyz pomineme ten deficit statniho rozpoctu, ktery by vznikl v pripade ze by se snizila spotreba cigaret, tak at to probiram zleva nebo zprava tak by celoplosny zakaz stejne nic nevyresil. Jak psal nekdo drive o hospudce na Sumave (nekuracke) - rad tam pujdu na jidlo nebo posedet, protoze uz vic jak 20 let nekourim, ale jsou zde priklady ze zemi EU kde podobny zakaz uz v nejake forme je. Napriklad ve Francii (Pariz) poklesla podle poslednich zprav navstevnost restauraci (kde se nesmi kourit) o 40%. Naopak soukrome kuracke kluby jedou s patricnym prijmem dal. A na venkove? V hospode se kouri jako by se nechumelilo, vedel sebe sedi delnik, policajt starosta a jsou v pohode.
V zakazu to neni, je to v lidech a v jejich chovani k sobe

A co se kampani tyce tak jsou to dobre utopeny penize ;)
Naposledy upravil Mefisto dne 16 úno 2008, 19:16, celkově upraveno 1
Hyosung SF50 Prima / YAMAHA RACING: variator: HEBO Next Generation, vyfuk: Tecnigas Next R
FJS 600 Silver Wing / new spigle a tourist plexi(urizly) a .............
CBF 1000
Mefisto

1000+

Reputace: 0

Příspěvekod slapky » 16 úno 2008, 19:25

Tak já myslím,Mefisto,že jsi to parádně shrnul a je po ptákách ;) :rolleyes: :D!Sám jsem příklady ze zahraničí nemohl uvést, protože jsem tam nebyl a televize to neřekne,právě z důvodů manipulace lidmi.A na té Šumavě jsem ty lidi,kteří se přivazovali k těm stromům viděl,měli stany vedle nás.A cizí peníze?To víte,že tam byly!Rakušáci kolem těch našich děcek jen kmitali :thinking:.Dělám pravidelně tůry nad Plešným jezerem na Trojmezí.Kdo jste tam chvíli nebyl,můžete se podívat,jak mají Němci a Rakušáci vyčištěné lesy!Jen naši se přivazijí ke stromům,...

slapky

1500+

Příspěvekod Mefisto » 16 úno 2008, 19:32

Beru lidi jaci jsou a ne jestli ma "Rolexky" a nebo jen "Primky".
Jak rikal Felix Holzmann: Ja znal jednoho, ten kouril celej zivot a dozil se 90, a druhyho, ten nekouril celej zivot a zemrel kdyz mu byly dav roky ;) :p
A ted me muzete rozcupovat :p
Hyosung SF50 Prima / YAMAHA RACING: variator: HEBO Next Generation, vyfuk: Tecnigas Next R
CBF 1000
Mefisto

1000+

Příspěvekod Gullwing » 16 úno 2008, 19:43

No jo, ono to všechno prostě, zavání tak nějak policejním státem. To není jen o tom kouření. Máme demokracii a tak si každej majitel hospody může zvolit, jestli se v jeho hospodě kouřit bude nebo ne. Podle výše uvedeného průzkumu 70% populace je pro nekouření v hospodách. Tak proč to tak není? Jak to, že 70% trhu s tím nepohne a zcela bez nějaké represe a zákonů to tak není? Vždyť ten tržní mechanismus snad funguje, ne?
Dyť mi už se sami ani neuprdnem. Naproti baráku mi udělali kameru a ta mě nahrává když du ožralej domu, kouká mi do oken a já vůbec nevím, kdo na to čumí. Aut tu už vykradli nespočet a prej vždycky koukala někam jinam. Asi jak se kolem rozmnožujem,.... Domu mi choděj ze sociálky kontrolovat jak žijem jen protože mám nemocné dítě, a moje auto je každej den vyfocený 12 kamerama jen při cestě do práce a z práce. No to jsem odbočil.
Jen mi někdo řekněte, proč, když to vlastně nikdo nechce, tak proč se v těch hospodách pořád kouří?! Proč ten hospodskej to nezakáže a nebude tam mít naráz o půlku víc lidí? Jo, kouřím, s*re mi to, už jsem taky přestal a pak začal,.. Jinak doma ani v autě nekouřím,.. A to jsem si zvolil sám, já sám! Ne někdo kolem.
Ježiš já už za pár let vidím jak mi někdo uzákoní, že nesmím jezdit na skútru, že je to nebezpečný a navíc, že musím s Pumpou do posilovny abych byl moc zdravej!
Gullwing

1500+

Skútr / moto: Suzuki B400 K8

Příspěvekod slapky » 16 úno 2008, 19:52

Ekonomický pohled na problém je také zajímavý,jen ho neumím tak prostě předložit,protože ekonomika, elektřina a technika jso pro mě věci nepochopitelné ;)!

slapky

1500+

Příspěvekod Rady » 16 úno 2008, 19:53

No vidim, ze mame na vec kazdy jiny pohled. Co se tyce Francie, tak tuto zmeno podporilo 86% obcanu. Problem ktery Mefisto popisuje je pouze v pohranici mezi Svycarskem a Spanelskem, kde je jen castecne omezene koureni a to je ta chyba. Jinak ve Franci zaznamenali spis zvysenou navstevnost vice zde. Navic tento zakaz je zde zaveden teprve druhy mesic a vytvaret po tak kratke dobe zavery nepovazuji za rozumne. Co takhle Irsko, Anglie, tam jsou vsichni spokojeni a no problem. Je zajimave, ze tyto problemy hledaji pouze staty, ktere tento zakaz jeste nezavedli.
Nejsem v zasade proti koureni v dobre vetratelnych klimatizovanych prostorech nic nemam, ale kdo tyhle moznosti ma? Nehlede na to, ze vetsina restauraci setri kde se da a co jim zivn. zakon narizuje, tak to si poridili. Ale tepla voda na WC vetsinou netece (prave se pokazil ohrivac), cisticka vzduchu se nepouziva, protoze filtry jsou drahe atd. Jen velke restaurace ve velkych mestech si tohle muzou dovolit a to jen proto, ze tam chodi zahranicni hoste.
Proste driv nebo pozdeji tento zakon bude uplatnen i u nas a verim ze hostu neubude a spotreba cigaret take nepoklesne. Jinak tenhle zakon nema vubec nic spolecneho s ekologickymi aktivisty a navic ve spolecnosti ma vetsinovou podporu.
BMW K1200LT ------->> vice zde 4,6l/100 km
Rady

2500+

Skútr / moto: jawy,CZ, B400/K4, B650/K4,BMW LT K1200, chrompaket

Příspěvekod Gullwing » 16 úno 2008, 20:23

Ale proč to nejde bez nějakýho blbýho zákona, když si to všichni tak přejou? Znovu se ptám proč ty hospody, když jim tak stoupnou tržby to neudělaj samy?
Proč musíme na všechno mít nějakej zákon? Proč si třeba nemůžu dát tatarák, když ho chci a znám rizika? (jasně, někde to jde na vlastní nebezpečí)
Ze mě na starý kolena asi bude anarchista :o. Svoboda nade vše! Proto taky po těch letech jezdím na dvou kolech. Doufám, že do toho alepoň mě nikdo kecat nebude. Možná moje děti už budou mít po žížalkách. Kdo by je léčil, když jsou blbý a sedaj na to. Ráno si daj hromadnou rozcvičku se sousedama před barákem za vedení někoho ze zdravotní pojišťovny. (já zatím kafe s rumem) No a odpoledne místo dvou kousků s kámošema povinnej spinning. :stare:
Gullwing

1500+

Skútr / moto: Suzuki B400 K8

Příspěvekod Rady » 16 úno 2008, 20:27

No pokud to nezavedes celoplosne, tak pouze nazenes hosty do kurackych hospod. U nas treba je jedna nekuracka restaurace uz min. 15 let a prazdnou restauraci nemaji :)
BMW K1200LT ------->> vice zde 4,6l/100 km
Rady

2500+

Skútr / moto: jawy,CZ, B400/K4, B650/K4,BMW LT K1200, chrompaket

Příspěvekod Mefisto » 16 úno 2008, 20:36

Nevim jestli meli ve Francii na tenhle zakon referendu, kdyz RADY pise ze jej podporilo 86% obyvatelstva, ale citovany clanek z ceskych novin jsem cetl a nejen ja, nedavno na nej reagoval redaktor CR v Parizi a sam nechapal kde to vzali, ze skutecnost je presne naopak (navstevnost je nizsi a vytvareji se kuracke kluby), vzdyt i v tom clanku pisi, ze se to obchazi a bude ve velkem jak bude jen trochu tepleji a zacnou zahradky a podobne.
A dodam jen ze vsechno ma vetsinovou podporu, kdyz je ta vetsina delana z pruzkumu nekolika stovek lidi, proto me pobavila nedavno uverejnovana zprava ze jista agentura zabyvajici se pruzkumem verejneho mine jiz nebude tyhle informace poskytovat z duvodu prekrucovani vysledku. ;)
A ze to nema s ekologickymi aktivisty nic spolecnyho? Ma - Vzdy jde o princip :p
Zakon to vsak nevyresi - zakon je od toho aby se porusoval a kor u nas v zemi neomezenych moznosti
Naposledy upravil Mefisto dne 16 úno 2008, 20:43, celkově upraveno 1
CBF 1000
Mefisto

1000+

Příspěvekod Dopi » 16 úno 2008, 20:42

Někde jsem kdysi četl zajímavý postřeh: Dělit restauraci na kuřáckou a nekuřáckou část, je stejné, jako dělit veřejný bazén na část kde se smí močit do vody a kde ne :)
Moje vozítka: Skútr & Mazda 626 kombi 2.0i r.v.1992
Když je hnusně nebo zima, tak jezdím mazdou.
Dopi

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Suzuki AN 400 Burgman, rv 2001

Příspěvekod Mefisto » 16 úno 2008, 20:44

[quote=Dopi]Někde jsem kdysi četl zajímavý postřeh: Dělit restauraci na kuřáckou a nekuřáckou část, je stejné, jako dělit veřejný bazén na část kde se smí močit do vody a kde ne :) [/quote]

Tak tohle nema chybu :D :p

Doufam ze se to tu nezvrhene a ze se budeme stale brat tak jak dosud, at kurakem ci ne ;)
Naposledy upravil Mefisto dne 16 úno 2008, 20:45, celkově upraveno 1
CBF 1000
Mefisto

1000+

Příspěvekod Dopi » 16 úno 2008, 20:52

[quote=Mefisto][quote=Dopi]Někde jsem kdysi četl zajímavý postřeh: Dělit restauraci na kuřáckou a nekuřáckou část, je stejné, jako dělit veřejný bazén na část kde se smí močit do vody a kde ne :) [/quote]

Tak tohle nema chybu :D :p

Doufam ze se to tu nezvrhene a ze se budeme stale brat tak jak dosud, at kurakem ci ne ;)[/quote]
Proč by se to tady mělo zvrhnout? Vždyť každý čuchá vzduch ze své helmy :D
Dopi

250+

Příspěvekod Mefisto » 16 úno 2008, 20:54

Nebylo by to poprve a nebylo by to prvni forum, kde by se tohle stalo ;)
CBF 1000
Mefisto

1000+

Příspěvekod Dopi » 16 úno 2008, 20:58

Taky znám jedno fórum, kde se to rozdělilo na dva tábory, a od té doby tam chcípl pes, ale to nebylo kvůli kouření.
Dopi

250+

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek