Badarala:
No a tak je to s mnohými ostatními, stejně jako s Tebou. Říkáš: "Já netvrdím, že mám řešení." a zároveň říkáš, že Ti co to dělají, tak to dělají špatně. Jak víš, že je to špatně, když nevíš, jak to má být dobře. Nikdo neví jak to udělat nejlíp, všichni jenom více či méně úspěšně zkoušejí, jak by to možná mohlo jít. Nejde jen o naši vládu, jde o vlády v evropě i všude ve světě. Někomu se zadaří víc a někomu míň. Někomu pomáhají lidi tím, že se snaží dodržet "nařízení" a pak to funguje. Někomu lidi nepomáhají, dělají si co chtějí a pak to nefunguje.
Jako řvát děláte to blbě a nedat návod jak by se to mělo dělat dobře, je strašně jednoduchý. Z toho vyplývá jediné, kdybys to měl na starosti Ty, tak bys to pravděpodobně dělal taky blbě, protože stejně jako oni, nevíš jak.
Já taky nevím jak ještě lépe to dělat. Jen si například myslím, že vydat nařízení a nevymáhat jeho dodržování je špatně. A proto říkám, je špatně, že nevymáhají to dodržování. Pak by to možná fungovalo, nebo by bylo lépe vidět že to nefunguje. Ale co všechno by se mělo nebo nemělo, si říci netroufám.
A ten zmíněný článek je mimo mísu. Článků, jak to samoživitelé finančně nezvládají je každý rok asi 20, pandemie nepandemie. To je taková mantra a většinou jsou v nich takové zajímavé příběhy. Třeba v tomto článku zmiňovaná paní. Restauraci zavřeli a ona, chudák, nemůže najít místo ve službách. Jasně, služby jsou zavřený. Proč nehledá práci jinde, v jiném segmentu? Vzdělání nemá a tak může dělat cokoliv. Prodavačku, pomocné síly v nemocnici, sociální služby a podobně. Kdyby hledala i mimo služby, tak by možná našla. A ano, chápu, že její situace není jednoduchá, ale kdo chce hledá řešení, kdo nechce hledá důvody.