Koukám, že se to tu dost řeší, tak dám svou trochu do mlýna. Podle mne všechna ta opatření řeší jen strmost nárůstů a poklesů a to ještě mnohem méně, než počasí, takže je jich v jisté fázi potřeba, ale nejsou řešením.
Řešení vidím ve vakcinaci, minimálně do doby, než na to bude účinný lék, bohužel tady musím vyslovit zklamání jak směrem k Leyenové a tedy k EU, tak k naší vládě, která až moc spoléhala, že to skvělá EU zařídí.
Dnes bych uvítal mnohem větší aktivitu a odvahu věc řešit i bez EU, jakou třeba projevilo Maďarsko nebo země mimo EU jako třeba Srbsko, které ač je mnohem chudší zemí, než jsme my je s očkováním mnohem dále a my se tam jezdíme učit, velmi smutné kam jsme to dopracovali.
Když už se někdo začne snažit nakoupit třeba sputnikV, který je odborníky chválený, kterému dali zelenou i italští vědci, tak je ideologicky napadán v době, kdy není kde dávat mrtvoly si někdo politikaří místo, aby se hledaly všechna možná řešení a když říkám všechna, tak myslím všechna.
Vadí mi alibismus ministra Blatného, který si klidně prohlásí, že nebude dělat nic a bude čekat až to schválí Brusel, tak na co tam je? to můžeme rovnou patřit pod Brusel a ušetříme za zbytečného ministra. Máme SUKL i vládu, takže léky schvalovat můžeme a ani to nic z práv a povinností EU neporušuje, tu pravomoc stále máme, tak proč nekonáme, umírají dnes a denně lidé, kteří by umřít nemuseli. Rakousko se snaží získat výrobu sputniku a my čekáme na EU.
Lék, kterým byl léčen i Trump, který používá spousta zemí včetně Slovenska konečně objevilo i naše ministerstvo, nechápu to obrovské zpoždění. Blatný umí jen vymýšlet zákazy a tím jeho schopnosti něco řešit končí. Je smutné, že nemáme žádného schopného člověka, který by to vzal už jen proto, že chce zachránit životy spoustě lidí, každý má z toho strach, že by politicky tratil, nikdo není ochoten osobní ambice upozadit a to ani poslanci a senátoři, kde jejich hlavní starostí je zda je to ústavní nebo ne místo hledání účinného řešení, místo hledání cest, jak do země dostat co nejvíce dávek účinné vakcíny atd. a je to bohužel napříč celým politickým spektrem, je to žalostné jací lidé dnes rozhodují v PS a senátu o zákonech v této zemi, nakonec nejrozumnější názor vyslovili hejtmani, ti se dokázali na něčem shodnout i když jsou také z různých stran.
Určitě jsem ještě na něco zapomněl, ale to je nakonec stejně jedno, jen jsem si potřeboval ulevit.