To Winterwolf: ten fakt, že ztratila vědomí, sice může inteligentnímu policistovi pomoci při "soudném" posouzení celého případu, bohužel když narazí na někoho, kdo tak soudný není, je schopný tvrdit, že určitě předem cítila, že není ve své kůži, tím pádem podcenila svůj zdravotní stav a vlastně svým "nerozumným chováním" ohrozila nejen sebe, ale i další účastníky provozu. Ta pokuta je dosti jistá, protože když to přijde na přetřes na místním úřadě, pod který dotyčná komunikace spadá, s velkou pravděpodobností ji dostane, i když jediným, kdo má újmu, je ona sama, navíc ještě prohlásí, že nejela přiměřeně svému zdravotnímu stavu a věku atd. atd. a že může být ráda, že nedostala 2.500,- Kč, ale "jen" těch 500,- Kč. Znám to sám z vlastní zkušenosti, dostal jsem 1.500,- "jen proto, že to byl můj první případ". A že mě vytlačil autobus málem do příkopy a po nehodě ani nezastavil, policii vůbec nezajímalo. I tak vypadá spravedlnost v naší krásné zemičce...
Klasickým případem totální demagogie je to, že když půjdeš v létě od vody, kde si dáš jedno malé pivo a cestou zakopneš a zlomíš si ruku, při tom budeš "mít to štěstí", že to někdo nahlásí nebo bude poblíž policie, která ti dá fouknout, tak si buď jistý, že díky alkoholu, co ti naměří, pojišťovna bude dělat obstrukce s placením, sociálka s vyplácením plné výše nemocenských dávek po prvních 14-ti dnech od úrazu - bude dávat jen část, protože při úrazu, kdy se vyplácení peněz těchto dvou institucí začne týkat, se zjišťuje, zda jsi v době, kdy se ti úraz stal, požil či ne alkohol. Pěkná ptákovina, že? Taky vlastní zkušenost, naštěstí jsem nepožil od svých 18-ti, ale 2 týdny jen 50% dávek od sociálky, které naštěstí doplatili.
Edit: když pojedeš na kole po chodníku, dostaneš pokutu. Když pojedeš na oficiálně dovezeném a prodávaném kole po cestě, máš taky problémy. Fakt je to na bednu