dík za ten dopis, nahlodává mě trochu neshoda podmětu s přísudkem (vozidla jsou vybavena a ne vybaveny), ale to je fuk. Ovšem jak mohu věřit dalšímu, když pisatel nedodrží v úřední formě ani základní pravidlo pravopisu.
K tomu územnímu omezení. Myslím, že je jednoduché pravidlo, a to, že území kterého státu se nacházím, tak taková pravidla musím dodržovat. Bez ohledu na to odkud pocházím, jaká je moje státní příslušnost. Prostě na území česka platí česká legislativa pro všechny. Stejně jako pro mě platí rakouské zákony v rakousku, německé v německu atd. atd. Diskriminovat turisty a cizince prostě takhle jednoduše nejde. Jiná věc je, pokud ty země umožňují něco jenom s určitým oprávněním, které cizinec nemá. Podobně jako když v německu nemohu držet zbraň s českým zbrojním pasem ale jedině s německým (kromě extra povolených transportů).
pokud ty skupiny v řidičském průkazu jsou stejné, podle mě platí i v jiných zemích (podle jejich zákonů).
edit: foky - Tvá věta, že "v Rakousku mohou jezdit v Rakousku.." je sice logická, ale snesla by upřesnění..?