Jirkaa...rozumný příspěvek.
Jinak jsem docela překvapen, kolik je zrovna tady "Mirků Dušínů", co míjí cedule začátek a konec obce s 50 km/h na tachometru a kdekterou přiblblou třicítku projíždí celou 30. Je to asi věčný spor, jestli je lepší kultura sešněrovávání, zákazů, příkazů, pokut, represe, úředníků a s tím spojené porušování, ochcávání, vyjebávání, podmazávání, klientelismus atd., NEBO kultura relativní volnosti včetně jistých pravidel a FUNGUJÍCI trestní odpovědnosti zejména VUČI POŠKOZENÝM (tedy ne obvykle nesmyslné a drahé zavírání lidí v podstatě v duchu pomsty), která zahrnuje skutečnou zodpovědnost, nikoli zodpovědnost vyvolanou strachem z policajta a úřadu.
Když se podívám, jak to funguje u malých dětí, co opravdu přijmou za své když chápou a svobodně přijímají pravidla chování, a jak se chovají, když jsou jim věci vnuceny silou a hrozbou a co pak dělají, když mají za to, že je nikdo nevidí, můj názor je jasně na straně skutečné zodpovědnosti. Neboť dospělí nejsou od dětí v konečném důsledku odlišní. Tolik můj názor.
Tedy, radary a podobná svinstva jsou jen prostředky k získání výpalného, nic neřeší, nic nechrání a nikomu nepomůžou, vyjma obecní či policejní/státní kasy a prémií chytačů-pomahačů.