- Kód: Vybrat vše
Tomáš Vajda
IČ: 42074622
Ruská 48
Opava - Kylešovice
V Opavě dne 26.8.2011
Věc: Odstoupení od smlouvy podle § 622 obč. zák.
Dne 24.4.2011 jsem ve vaší prodejně v Opavě, Ruská 48 zakoupil skútr Kingway Martinelli 50 4T ve verzi FULL s balíčkem “C‘‘ za kupní cenu 2300,-kč, na niž vámi byla udělena časem sleva 500kč z nedodáni držáku kufru tak je celková kupní cena 22500,-Kč.
V záruční době jsem dne 26.7.2011 uplatnil právo z odpovědnosti za vady a nebyl mi vystaven reklamační protokol. Oprava skútrů měla být provedena nejpozději 25.8.2011, tedy do 30 dní od uplatnění reklamace. Když jsem se dne 26.8.2011 přišel dotázat na vyřízenou reklamaci, skútr nebyl opravený. Podle § 19 odst. 2 zák. č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, musí být reklamace včetně odstranění vady vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace. Po uplynutí této lhůty má spotřebitel stejná práva, jako by se jednalo o vadu, kterou nelze odstranit. V případě, že se jedná dle § 622 odst. 2 o vadu,
kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit. Vzhledem k tomu, že jste nebyli schopni vyřídit reklamaci (včetně odstranění vady) do zákonem stanovené lhůty 30 dní, zákon mi poskytuje stejná práva jaké bych měl, kdyby se jednalo o neodstranitelnou vadu.
Na základě výše uvedených skutečností odstupuji od smlouvy uzavřené dne 24.04.2011 na Skútr Kingway Martinelli.
Odstoupením od smlouvy se smlouva od počátku ruší a strany jsou si povinny vše vrátit.
Kingway Martinelli 50 4T ve verzi FULL s balíčkem “C‘‘ máte ve své dispozici, žádám vás tímto o vrácení kupní ceny 22500kč a to do 14dní od odstoupení od smlouvy, složenkou na moji adresu.
Jakmile mi dorazí navrácená kupní cena tak vám zašlu nebo předám doklady s odhláškou na vaše jméno, nedomluvíme-li se jinak.
V případě, že tak neučiníte, budu nucen obrátit se svým nárokem na soud. V tomto případě však budete povinen uhradit rovněž náklady, které mi vzniknou v důsledku soudního řízení a úroky z prodlení.