Když jsem ještě měl skútra, tak jsem jezdil prostě proto, protože je to skvělýýýýýýýýýý. Kdo mě zná, ví, že se v podstatě už druhý rok dávám dohromady po havárce na skútru - nezaviněné. Jo a je mi 45. A teď, když vyleze sluníčko, tak sedím u netu a koukám na inzerci a hledám, co bych si koupil, kdybych mohl jezdit. Zatím počítám, že to stejně ještě minimálně 2-3 měsíce nepůjde. A potom? Zatím sám nevím. Pokud bych se rozhodl, zvažuju Leada nebo SH. Oboje jsem měl, takže to znám.
Co se týče diskuze o úsporách, má pravdu každý. Záleží co se s čím porovnává. Já jsem přesvědčen, že bych ušetřil. Pokud bych prodal auto, které jsem loni koupil, mám ztrátu minimálně 100 000. Za to mám nový, mnou preferovaný skútr se vším kolem. Autem jezdím po městě za cca 10 l. Skútrem, když to dost nadsadím, max 3,5. Přes centrum pojedu autem přes půl hodiny. Skútrem 10 min, když moc. Na parkovišti platit nebudu. Dojedu většinou před cíl cesty, nemusím jít ještě 200m, protože blíž nezaparkuji. Když už zaparkuju blbě, tak botu mi asi na skútra nedaj, ani ho neodtáhnou. To má také svoji cenu. Ale to vše je nakonec stejně podružné.
Podstatné je, že autem jezdím pro nákup, protože prší, protože potřebuju někoho odvézt, protože jedu daleko, protože je zima...
Na skútru jezdím (jezdil bych) protože mě to bavííííí
P.S.: A to nemluvím o tom, že jsem zde poznal plno skvělých lidí.