Možná jste mnozí z Vás zaslechli o (docela nedávném) zařazení "Pojištění proti srážce se zvěří" do nabídky služeb pojišťoven.
Když jsem si na jaře sjednával povinné ručení na V-Stroma, i mě byl tento produkt nabídnut jakožto nová doplňková služba k povinnému ručení u pojišťovny Kooperativa.
Celkem to stálo 400,- ročně (plnění max 100000,- s 1% nebo min 1000,- spoluúčastí), což není mnoho a cenu povinnéhu ručení to nějak zásadně nezvýšilo. Protože ale tak nějak tuším, jak je to s pojišťovnami a těmito "doplňkovými" službami, bral jsem to celé celkem s úsměvem, i když beru Kooperativu za jednu z těch "slušnějších pojišťoven".
Co ale čert nechtěl, v půlce července jsem v podvečerních hodinách trefil dospělou srnu na okresce. Nebudu to tady rozpitvávat a jen napíšu: "Srna bohužel nepřežila, já díkybohu jo, škody na motorce byly, u nehody byla i policie". Naskytla se mi možnost využít tedy ono "připojištění". Čekal jsem různé klasické pojišťovácké výmluvy proč zrovna v mém případě nemůže dojít k plnění atd.
V závěru jsem byl ale velmi mile překvapen.
Budu psát v datumech pro lepší představu:
18.7. - den nehody
20.7. - nahlašuju na pojišťovnu pojistnou událost
27.7. - e-mailovou korespondencí jsem vyzván k dodání asi 7mi dokumentů (TP, kopie ŘP, faktury za díly/opravu atd.)
28.7.- 8.8. - Nakupuji potřebné díly a motorka je opravena
9.8. - jsem odeslal elektronicky všechny požadované dokumenty na pojišťovnu
10.8. - e-mailovou korespondencí příchází zpráva o ukončení šetření a uznání plnění v plné výši
15.8. - přicházejí peníze na můj bankovní účet
Snad moje zkušenost někomu pomůže v rozhodování. Nutno podotknout, že jsem byl podle mě "ideální případ".
To znamená, že jsem vše nahlásil i na PČR, která k nehodě přijela a vše sepsala.
Pokud máte s tímto "připojištěním" taky nějaké zkušenosti, tak je napište.