Ahojda!
Po dnešku to ve mně pěkně vře. Mám tu dvojitou legraci.
Jedu po Praze, zvoní telefon, hodim to přes vjezd na široký chodník, vyřídim. Chci se připojit zpět do provozu, auta stojí na červené, v místě mého vjezdu je cca 1,5m mezera mezi auty, chci projet, abych se dostal do dalšího volného pruhu a dojel na světla. Ovšem chlápek v dodávce stojící za mezerou na mě zařve, ať se ani neopovažuju mu tam vjet a cukne s popelnicí o kousek dopředu. Trochu ho ignoruji a plazím se kolmo před něj. Vyměníme si prostředníčky (on první), na to konto se otevřou dvěře a on vystartuje s baseballkou proti mě. Tahám za rukojeť a ujíždím.
Celé to ve mně vře, sleduji zpětné zrcátko, on odbočuje, já si ho nadjedu, dojedu a vyfotím si ho včetně poznávačky. Volám 158, jsem zván na služebnu. Tam se mi věnuje vcelku sympatická hora. No, rovnou mě zastavuje - první přestupek: vjezd na chodník. Druhý: telefon (tím si pak nebyl jistý). Třetí: včlenění se do provozu... U výměny prostředníčku zpozorněl - to je přestupek proti veřejnému soužití. Ovšek baseballka mu byla úplně jedno, ukazoval mi, že když proti mně půjde s teleskopickým obuškem, tak že to vůbec nic neznamená. Spadla mi tlama. Vyplývá mi z toho, že jsem to měl nechat vyeskalovat - třeba se nechat zmlátit, roztřískat skútr atd. Takhle, kdyby se to řešilo, tak se budu řešit hlavně já a moje přestupky. Na tom místě nebyly žádný kamery.
Nasedl jsem na skútr, který jsem hodil na chodník vedle policejního auta (to nikomu nevadilo - ptal jsem se policajtů ve vrátnici) a zpruzeně odjel.
Tak, teď prosba. Rád bych zjistil majitele vozidla, potřebuji někoho, kdo dělá v pojišťovně, nebo na policii. Vím, že je to firma. Nehodlám se fyzicky mstít ani na člověku, ani na autě. Spíše si velmi slušně promluvím s majitelem firmy, popřípadě mu pošlu fotku předku vozidla s chlápkem ukazujícím prostředníčky a baseballkou za předním sklem. Poznávačka a typ vozidla přes soukromou zprávu.
Předem díky.
Mirek