Prezidentské volby 2013

Diskuze o čemkoli.

Koho budete volit v druhém kole prezidentských voleb?

K volbám nepůjdu a nebudu hlasovat (popř. svůj lístek odevzdám schválně v neplatné formě)
10
10%
Ještě nejsem rozhodnutý/á
1
1%
Miloš Zeman
46
45%
Karel Schwarzenberg
45
44%

Celkem hlasů : 102

Re: Prezidentské volby 2013

Příspěvekod fleet.admiral » 13 led 2013, 19:41

Curtiss > Jestli opravdu nechceš vzít na vědomí, že hierarchicky je 1. místopředseda vlády na jakýmkoliv "řadovým" ministrem a že ta amnestie nevznikla ze dne na den, přičemž "neznalost neomlouvá" a kníže to máslo na hlavě prostě má, tak není o čem moc diskutovat. Máš samozřejmě právo svobodně volit a podporovat svého kandidáta, máš k tomu své důvody. Já a třeba satanachist nebo novaka máme důvody, proč volit "kohokoliv" jiného než Schwarzenberga.

Je však nanejvýš smutné, a to se týká obou, že už neřešíme důvody, proč toho či onoho volit, ale proč je ten druhý nevolitelný ještě méně než ten první. Jinými slovy, opravdu individuálně vybíráme to menší zlo, což není zrovna dobrý krok k lepší budoucnosti.
fleet.admiral

250+

Reputace: 0
Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

Příspěvekod novaka » 13 led 2013, 20:03

Curtiss píše:
novaka píše:Povídání o kňučení hmmm až nebude na skútr ? ... to se to jako má u nás nechat dojít až takhle daleko, až nebude na jídlo ? No to snad ne!

Nepodsouvej mi něco, co jsem neřekl a radši si to přečti znovu. Nikde nepíšu o tom, že by to do tohoto stádia mělo dojít. Píšu o tom, že spousta remcalů se zdaleka nemá tak špatně, jak urputně nadává. Oni ve skutečnosti ti, kteří na tom opravdu bledě jsou, na to nadávání ani nemají čas, jak se musí ohánět, aby mohli alespoň trochu důstojně žít. Netvrdím, že je u nás všechno v pořádku, je tu bordel, ale ne za všechen může vláda, jen je to jednodušší na ni svalit.

Na konci mých vět je otazník ... nic ti nepodsouvám. Jen se ptám. Vláda slíbila, že bude bojovat proti korupci, nazvala se vládou protikorupční. Já jen zmiňuji to, co říkají zástupci vlády. Plní to ? Myslím že ne. Obrázek si o tom může udělat každý sám. A že si většina lidí někoho zvolí s tím nic neudělám, to neřeším. Jen se musí člověk dívat kriticky na obě strany.
novaka

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Burgman 200

Příspěvekod mirsil » 13 led 2013, 20:18

Honzus píše:Jinak kandidatura Zemana je zase a jen progamová a za vším má prsty pan Šlouf, již před třemi roky to plánoval, Zemana uklidil na nějakou dobu z očí veřejnosti, jak známo, její paměť má jepičí život, aby Zemana slavně vytáhl coby prezidentského kandidáta... doporučuji shlédnout toto: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 100021010/

Tak to video je docela bomba a šel mi z něj mráz po zádech, doporučuji nerozhodnutým :wink:
Profil motorkari.cz / Montážní návody / Rajče / Youtube / 739 226 818 WhatsApp Mirek
mirsil

1500+

Reputace: 222
Skútr / moto: SB 650 K9 exe. Do 11/2011 Malaguti Madison 150
Tuning / úpravy: V profilu motorkari.cz

Příspěvekod Kuře » 13 led 2013, 20:56

Tak tohle video je taky bomba.... http://www.youtube.com/watch?v=Fgk0rAF9eD8....Karel Schwarzenberg jako ministr zahraničí prosadil uznání nezávislosti Kosova...fuj.
....http://houbyzle.rajce.idnes.cz/2012-07- ... kner_2012/ http://houbyzle.rajce.idnes.cz/Slovinsko_Julky_2014/ Před lety...Jawa 555,Simson SR50,Jawa 350,Honda XL600R,Suzuki DR 750 Big
Kuře

250+

Reputace: 11
Skútr / moto: Honda PCX 125 v2

Příspěvekod novaka » 13 led 2013, 21:04

mirsill: Tak já si myslím, že o obou samotných kandidátech a lidech z okolí obou kandidátů bylo hodně řečeno a i natočeno. Každý z kandidátů prakticky někomu kryje záda a zároveň se na něj někdo lepí. Je to problém na wiki je opravdu solidní přehled. Já právě kvůli tomu volil kandidáta jehož jméno jsem už zde psal v domnění, že na něj nic není a že to je tak nějak slušný člověk. Když ale dostali hlasy tihle dva no tak nějak se s tím člověk bude muset popasovat. Uvidíme co kdo slíbí, protože se myslím, že všechny výhrady co zde zazněli zazní i v nějaké TV debatě (teď v zimě je na to víc času to sledovat :-) a podle toho jak se kdo obhájí, tak budu volit. Mám ale větší výhrady k současné vládě a k její komunikaci k občanům a to ani nemluvím o výsledcích současné vlády k tomu co slibovala. Nevěřím jim.
novaka

250+

Skútr / moto: Burgman 200

Příspěvekod nedory » 14 led 2013, 07:50

jsou vlastně jen dvě možnosti:
- nevolit v druhém kole a vyjádřit tím, že nemáme koho. Tím si nepomůžeme.
- volit menší zlo, byť k němu máme výhrady. Tím si taky nepomůžeme, ale trochu míň.

Furt říkám zlatá monarchie.
Argumenty mohou dojít, munice nikoli Konfucius
nedory

750+

Reputace: 25
Skútr / moto: Aprilia Mana 850

Příspěvekod fleet.admiral » 14 led 2013, 08:53

nedory > Ještě je 3. varianta: Přijít a vhodit do obálky oba přetržené lístky s tím, že vyjadřuješ, že nechceš ani jednoho. :) Nebo ty lístky netrhat a dát tam oba, že je to na jedno brdo. :) (V obou případech je ta volba samozřejmě oficiálně neplatná.)
fleet.admiral

250+

Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

Příspěvekod Luca_69 » 14 led 2013, 09:14

Od Kamaráda, a plně se s tím ztotožňuji:

Snažím se uspořádat myšlenky, udělat závěry a najít konkrétní věci, které nás čekají.

Závěry:
1) Jasný důkaz, že "temná strany síly" dokáže v Čechách zvítězit kdykoliv se jí zachce, a to za libovolných vstupních podmínek.
2) Obyvatelstvu současný stav věcí, politická reprezentace a ekonomický vývoj (i přes veškerou hospodskou kritiku) vlastně vyhovuje. Tím se možnost nějakých větších změn oddaluje na neurčito a dál budeme točit těch pár stejných lidí, jako posledních 23 let a "rozhořčovat se u TV."
3) O něčem jako "národní smýšlení" nelze v ČR už absolutně uvažovat.
4) Beze zbytku platí pravidlo o "ovládnutí myslí lidí během jedné nové generace". Zde už nám ta nová generace po 89 prostě vyrostla.

Co nás čeká:
1) Jmenování patřičných lidí do blížící se obměny Ústavního soudu. V praxi bude důsledkem, že "kalouskoviny" už budou procházet zcela bez zábran přes hrad i ÚS.
2) Jmenování patřičných lidí do ČNB (pravděpodobně "čeští odborníci" se zahraniční praxí, Goldman Sachs a pod.... model z okolních států ;o)
3) Zcela neřízená exploze legislativy ve prospěch finančního sektoru a zahraničních firem.
4) Lehké podezření z nového otevření Sudetoněmecké otázky (díky delší, podezřelé mediální přípravě) se nyní změnilo v jistotu.
5) Obrovský "rozvoj vztahů" s Izraelem a USA.
6) Větší nasazení českých vojáků v akcích jako Sýrie a pod.
7) Amnestie a milosti, proti kterým je Klaus ořezávátko. Nasměju se, pokud by Karel měsíc před koncem "přikryl Nečasovsko-Kalouskovskou éru." ;o)))
8.) Šipky do všech akcí EU.
9) Další zajímavý vývoj ve věci Schwanzerberských majetků a Lex Schwanzenberg.
Když adoptivní taťka Heinrich předával Karlovi teoretické právo na dědictví, s podmínkou, že "udělá vše pro navrácení majetků hlubocké větve a likvidaci Lex Schwanzenberg", tak ho asi ani nedapadlo, že Karel splní misi tak dobře, že jednou bude v ČR ovládat Ústavní soud... ;o))) Tedy...v děsivější variantě úvah se s tím už tehdy počítalo... ;o)))
Honda SH 300
Zontes 350E
Luca_69

1500+

Reputace: 149
Skútr / moto: Honda SH 300 + Zontes 350E
Tuning / úpravy: jezdím

Příspěvekod LadasM » 14 led 2013, 09:39

fleet.admiral píše:nedory > Ještě je 3. varianta: Přijít a vhodit do obálky oba přetržené lístky s tím, že vyjadřuješ, že nechceš ani jednoho. :) Nebo ty lístky netrhat a dát tam oba, že je to na jedno brdo. :) (V obou případech je ta volba samozřejmě oficiálně neplatná.)

Přesně to jsem myslel v mém předchozím příspěvku.., zatím mi to vychází jako nejpravděpodobnější varianta.
Bohužel ale nic neřeší. Jediný co vím jistě, že knížete volit nebudu.
Yamaha Tracer 700 (2019)
Honda SH125 ABS (2016)
LadasM

250+

Reputace: 15
Skútr / moto: Yamaha Tracer 700

Příspěvekod MilosVee » 14 led 2013, 10:21

Zemana nemusím, ale pořád je to lepší volba, než pan kníže Trautenberg, který výrazně napomohl Nečasovo-Kalouskově vládě dostat naši zem tam, kde právě je (do pr.dele), a to je pro mě nepřekousnutelné.Proto Zeman na hrad!!!!
Babetta 210-najeto 500km-prodáno
MP Korado Via 50 2T-najeto 3000km-prodáno.
Piaggio X9 500 EVO ´06-najeto 14 000km-prodáno

Nyní SUZUKI DL 650 V-STROM

Objem ničím nenahradíš (zvlášť ne tuzingem:-))
MilosVee

500+

Skútr / moto: Yamaha FZ6 FAZER

Příspěvekod paxvan » 14 led 2013, 14:59

Já nemusím ani jednoho,ale myslím si že Zeman je prostě menší zlo.
Nějak si nedokážu představit novoroční projev v podání knížete :-)
Aprilia Atlantic 500 rv. 2002
paxvan

50+

Příspěvekod benfa » 14 led 2013, 15:31

MilosVee píše:Zemana nemusím, ale pořád je to lepší volba, než pan kníže Trautenberg, který výrazně napomohl Nečasovo-Kalouskově vládě dostat naši zem tam, kde právě je (do pr.dele), a to je pro mě nepřekousnutelné.Proto Zeman na hrad!!!!

Myslím, že nemáš pravdu. Právě Zeman s Klausem dovedli v době opoziční smlouvy naši zemi tam , kde je. Tam vznikali lobisti, korupce atd. Nehledě už ty lidí, kteří se kolem Zemana točí, viz Šlouf...
Ale samozřejmě, že kníže není asi o moc lepší. Je to ale menší zlo
benfa

100+

Skútr / moto: YAMAHA MAJESTY 400

Příspěvekod MilosVee » 14 led 2013, 15:48

Ano, vznikala tam korupce, ale to se jen žralo, zatím co dnešní vláda, které je kníže velkou součástí žere a navíc u toho mlaská.Kolem každého kandidáta se točili pochybní lidé, tam se moc rozdíly dělat nedají.Kníže výrazně pomohl protlačit restituce a podobné zhov..... vůči prostým občanům, takže pro mě, jak už někdo napsal, je Zeman menší zlo.
Naposledy upravil KYBLOS dne 26 bře 2013, 17:12, celkově upraveno 1
Důvod: Úprava neslušných výrazů

MilosVee

500+

Příspěvekod benfa » 14 led 2013, 16:21

kníže je součást parlamentu , kde je 200 lidí. Zeman byl myslím 8 let předseda vlády, kdy mohl, ale nic nedělal. Teď ho probrali ze zimního spánku. Je to figurka, která najednou vše kritizuje.
Já jsem v prvním kole nevolil ani jednoho, ale ve druhém jasně Karel , menší zlo. Chyba je , že neumí pořádně mluvit.

Každý má svého favorita, tak ať volí tak, aby měl z toho dobrý pocit.
benfa

100+

Skútr / moto: YAMAHA MAJESTY 400

Příspěvekod MilosVee » 14 led 2013, 16:23

Nenazýval bych to u sebe favoritem.Zeman je z mého pohledu menší zlo v mnoha směrech.A to, že má kníže hrubé logopedické nedostatky bych neřešil, každý má něco :lol:

MilosVee

500+

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek