Než jsem šel volit, tak jsem si řekl, že budu volit kandidáta, který není starší 60ti let, ale který kandiduje za nějakou stranu, ale který je minimálně namočen do různých skandálů. Důvodem pro první kritérium je, že prezident musí být relativně mladý a energický ... není to nic proti starším lidem, mladý má mít chuť pracovat a starý by mu měl být nápomocen dobrou radou. To že za nějakou stranu, tak důvodem je, že kandidát z lidu je ve svých názorech méně čitelný. No a že chci někoho kdo není namočen do skandálů, tak to je snad logické. V současnosti proto nemám koho volit
Každopádně jsou tady další kritéria ... nechci ale kandidáta, který prosazuje školné na VŠ, vyšší DPH na potraviny, širokou privatizaci veřejných služeb, kdo souhlasí s amnestií atd. Nechci někoho kdo se v rámci marketingové kampaně nechá vyobrazit s kohoutem na hlavě a dělá ze sebe šaška. S tímhle kandidátem bych na pivo nešel, neměl bych se sním o čem bavit ... no asi ani on se mnou ne. To ale není důležité. Jisté srovnání kandidátů nabízí wiki. Budu volit někoho kdo už pro mě něco udělal sice nepřímo ale udělal a pro koho není přítomnost v podhradí jen póza, tak to vidím. Je směšné jak teď řada lidí oslovuje kandidáta na prezidenta familiérně jménem. No rétora bych neočekával, jistou formu by ale měl mluvený projev mít.
Edit
Jinak je směšné, že prý údajně nejmladší generace co chce volit knížete, že vše organizuje přes sociální sítě atd. a přitom kdo za ČR prosazuje a podepsal dohodu ACTA o omezení svobody na netu ?