Prezidentské volby 2013

Diskuze o čemkoli.

Koho budete volit v druhém kole prezidentských voleb?

K volbám nepůjdu a nebudu hlasovat (popř. svůj lístek odevzdám schválně v neplatné formě)
10
10%
Ještě nejsem rozhodnutý/á
1
1%
Miloš Zeman
46
45%
Karel Schwarzenberg
45
44%

Celkem hlasů : 102

Re: Prezidentské volby 2013

Příspěvekod Curtiss » 12 led 2013, 19:44

Zajímalo by mě, jak je Karel Schwarzenberg přímo spojen s Klausovou amnestií? Ano, sice ji v počátku chválil, nicméně později přiznal, že neznal detailnější důsledky, takže svůj postoj k ní poopravil, což kvituji. Naopak Zeman se už jednou předvedl a nebylo to bůhví co a je obklopen "podivnými" lidmi s "podivnou historií". Levicová politika naší zemi škodí mnohem více, než ta pravicová. Ta v současné době škodí taky, ale ta levicová je o to horší, že škodí v dlouhodobém horizontu. Takže jestliže jsem nyní volil Karla, budu ve druhém kole volit opět jeho.
Curtiss

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Yamaha Majesty 125, Honda GL 1500 GoldWing

Příspěvekod fleet.admiral » 12 led 2013, 20:50

Curtiss > Pročti si internet, nemá smysl to tu dlouze popisovat. Za tu amnestii je spoluzodpovědná vláda (dle ústavy), jejímž je kníže místopředsedou. Mě, jako občana a voliče, nemusí zajímat, zda se o ní dozvěděl z projevu, nebo už v předstihu, to je problém komunikace mezi členy vlády ("neznalost neomlouvá"), nikoliv mým. Vláda za ni má nemalou zodpovědnost a já proto nepodpořím nikoho, kdo je s touto vládou spojen. Nemluvě o tom, že ještě ve čtvrtek souhlasil, že ta amnestie je správná a že u nás "zbytečně" zavíráme lidi, zatímco jinde by si odpykávali domácí vězení nebo veřejně-prospěšné práce. Jak se ti amnestovaní chovají, čteme každodenně. Zemana proto nebudu volit z důvodu, že bych ho chtěl za prezidenta, ale proto, že Schwarzenberga vyloženě za prezidenta nechci (i když jím asi bude - jediné, co na tom vidím pozitivního, je jeho proevropská orientace a potenciál mírnit Rakušany při dostavbě Temelína).
fleet.admiral

250+

Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

Příspěvekod satanachist » 12 led 2013, 21:53

Svycarsky starec, ktery ani neumi ceskou hymnu si nezaslouzi muj hlas...
Mohu vozit 80 lidí za zády, ale na velkou motorku si mohu maximálně tak sednout.....
satanachist

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: plexi Givi, brašny, zásuvka, teploměr, hodinky

Příspěvekod Pepe Burgman » 12 led 2013, 22:00

Přesně tak,co je to za kandidáta,co je to za ČECHA,když neumí ani naší státní hymnu.
Někdy mi ti kandidáti v různých našich volbách a poté dosazení do různých funkcí připadají jako figurky,které se probudí až když je po všem a jen zírají,kde vlastně jsou.
Konec dobrý,všechno dobrý.
Pepe Burgman

500+

Reputace: 25
Skútr / moto: Suzuki Burgman 400
Tuning / úpravy: Samolepky ze srazů

Příspěvekod Marty108 » 12 led 2013, 22:03

dle mého názoru je za celou amnestií seskupení celé vedení naší republiky! Ty amnestovaní zlodějíčci - narkomané atd. jsou pouhá zástěrka, komu ve finále amnestie měla pomoci. Ano jsou to zločinci a čteme denně co páchají a dál budou páchat, ale zapomínáme na zločince, kteří nejen stát, ale tisíce lidí obrali o desítky tisíc korun a teď si podávají na utajených místech ruce, jak se vše upeklo... viz. zloděj x milionů korun, který se nečekaně vrátí před vánoci do vlasti, aby byl u zrodu jeho dítěte :lol: :lol: toto je výsměch nám občanům, kteří řádně pracují a žijí slušným životem.
I p.KS byl při zrodu této amnestie a nejen u této věci... ale dle mého názoru opakuji mého názoru je p.KS pouhou loutkou p.Kalouska - "kam vítr tam plášť". Toto jsou demokratické volby a je na každém jakou volbu uskuteční.
Marty108

500+

Skútr / moto: Yamaha FZS 600 Fazer

Příspěvekod Pepe Burgman » 12 led 2013, 22:08

Největší srandu jsem měl z představitelů ODS,ti koukali tak nevěřícně.Jak kdyby jim někdo něco ukradl.
No pravice asi půjde......
Pepe Burgman

500+

Příspěvekod novaka » 12 led 2013, 22:11

Než jsem šel volit, tak jsem si řekl, že budu volit kandidáta, který není starší 60ti let, ale který kandiduje za nějakou stranu, ale který je minimálně namočen do různých skandálů. Důvodem pro první kritérium je, že prezident musí být relativně mladý a energický ... není to nic proti starším lidem, mladý má mít chuť pracovat a starý by mu měl být nápomocen dobrou radou. To že za nějakou stranu, tak důvodem je, že kandidát z lidu je ve svých názorech méně čitelný. No a že chci někoho kdo není namočen do skandálů, tak to je snad logické. V současnosti proto nemám koho volit :-) Každopádně jsou tady další kritéria ... nechci ale kandidáta, který prosazuje školné na VŠ, vyšší DPH na potraviny, širokou privatizaci veřejných služeb, kdo souhlasí s amnestií atd. Nechci někoho kdo se v rámci marketingové kampaně nechá vyobrazit s kohoutem na hlavě a dělá ze sebe šaška. S tímhle kandidátem bych na pivo nešel, neměl bych se sním o čem bavit ... no asi ani on se mnou ne. To ale není důležité. Jisté srovnání kandidátů nabízí wiki. Budu volit někoho kdo už pro mě něco udělal sice nepřímo ale udělal a pro koho není přítomnost v podhradí jen póza, tak to vidím. Je směšné jak teď řada lidí oslovuje kandidáta na prezidenta familiérně jménem. No rétora bych neočekával, jistou formu by ale měl mluvený projev mít.

Edit
Jinak je směšné, že prý údajně nejmladší generace co chce volit knížete, že vše organizuje přes sociální sítě atd. a přitom kdo za ČR prosazuje a podepsal dohodu ACTA o omezení svobody na netu ?
Naposledy upravil novaka dne 12 led 2013, 22:50, celkově upraveno 1
novaka

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Burgman 200

Příspěvekod satanachist » 12 led 2013, 22:12

K amnestii-jsme tu pro nasi vladnouci garnituru opravdu jen loutky. Manzelka je na materske dovolene a jeste nedostala materskou, ktera ji chodi 7.kazdeho mesice. Odu vodneni? Prednost maji amnestovani!!!
Mohu vozit 80 lidí za zády, ale na velkou motorku si mohu maximálně tak sednout.....
satanachist

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: plexi Givi, brašny, zásuvka, teploměr, hodinky

Příspěvekod Pepe Burgman » 12 led 2013, 22:18

Jo a ti amnestovaní,ti nepůjdou vykrást ty chudáky nahoře.Ti bydlí za hodně vysokými a hlídanými ploty.
Ti si vyhlídnou obyčejný poplatníky.
Ještě jsem neslyšel,že by vykradli někoho z těch hlavounů.
Pepe Burgman

500+

Příspěvekod MMMM » 13 led 2013, 09:30

satanachist píše:Svycarsky starec, ktery ani neumi ceskou hymnu si nezaslouzi muj hlas...

Nic proti, ale nevolíš zpěváka, ale prezidenta. Jestli se vhodnost kandidáta pozná podle toho, jak umí nebo neumí zpívat, je škoda, že se nakonec neuskutečnila kandidatura Karla Gotta, ten by tu hymnu určitě zazpíval dobře
Suzuki Burgman 650 - přestup - Kawasaki VN 1500 - přestup Yamaha Midnight star 1900
Yamaha neos 50 - poslán do věčných lovišť, prohrál souboj s Toyotou yaris
MMMM

250+

Příspěvekod novaka » 13 led 2013, 10:11

MMMM: jj o zpěvu to není. O úrovni mluveného slova ano a i o úrovni vzdělání a i o tom, že i díky tolika proklínaným montovnám se dnes můžeme vytahovat, že máme v rámci OECD, tak nízkou zadluženost. Zde mluvený projev pro srovnání:
http://www.youtube.com/watch?v=6wBDY_7akJU&feature=youtu.be&t=35m22s Otázkou je koho si do firmy jménem stát vzít..
novaka

250+

Skútr / moto: Burgman 200

Příspěvekod Kuře » 13 led 2013, 10:27

Jenom o zpěvu to opravdu není.... http://www.prvnizpravy.cz/sloupky.php?i ... 259038e91e
....http://houbyzle.rajce.idnes.cz/2012-07- ... kner_2012/ http://houbyzle.rajce.idnes.cz/Slovinsko_Julky_2014/ Před lety...Jawa 555,Simson SR50,Jawa 350,Honda XL600R,Suzuki DR 750 Big
Kuře

250+

Reputace: 11
Skútr / moto: Honda PCX 125 v2

Příspěvekod MMMM » 13 led 2013, 10:43

to Kure: já na tom vidim pozitivní, to, že si někdo dá tu práci a "hříchy Karla Schwarzenberga" ještě sepisuje. Bohužel sepsat hříchy Miloše Zemana si nikdo asi netroufá, nebo na to nemá tolik času.

Nejsem žádnej zastánce Karela Schwarzenberga, ale přiznám se, že jsem ho volil. Volil jsem ho však pouze jako "nejmenší zlo" a od začátku jsem rozhodnutej do druhýho kola jít a volit kohokoliv kdo tam bude proti Zemanovi. Protože mít za prezidenta Miloše Zemana je pro mě ta nejhorší možná představa. A myslím, že každej kdo zažil doby Zemanovi největší "slávy" mu nikdy nemůže dát hlas. Pro poučení snad každýmu musí stačit, že jemu podobnej rozumbrada už tam teď byl.

Ale každýho názor, ať si každej volí koho chce. To je taky princip voleb
Suzuki Burgman 650 - přestup - Kawasaki VN 1500 - přestup Yamaha Midnight star 1900
Yamaha neos 50 - poslán do věčných lovišť, prohrál souboj s Toyotou yaris
MMMM

250+

Příspěvekod Gek » 13 led 2013, 12:24

S názorem MMMM se naprosto ztotožňuji. Tak přesně to cítím a proto to nebudu psát znovu. MMMM to napsal, tak, jak bych to napsal já. Je pár věcí, se kterými se Schwarzenbergem nesouhlasím, ale to mě nebrání ho volit znovu. Z kandidátů nebyl nikdo dobrý a tak jsem šel cestou nejmenšího odporu.

Edit. A to že Zeman vyhrál o pouhých 8 desetin, tak to taky něco vypovídá. Ne ??
A navíc kníže je víc než zeman. :lol:
Naposledy upravil Gek dne 13 led 2013, 12:39, celkově upraveno 1
Kymco Xciting 500i. a nejčastěji k vidění
" Festina Lente " " Lepší být v šest doma, než o půl šesté v márnici " :)
Gek

250+

Skútr / moto: URAL Retro 750 + sajda

Příspěvekod fleet.admiral » 13 led 2013, 12:29

MMMM > Pokud znáš slova české hymny, tak jsi na tom lépe než tvůj prezidentský kandidát. A zatímco i kdybys je ty neznal, tak se až tak nic neděje, ale u potenciálního prezidenta to prostě je ostuda (a s kvalitou zpěvu to nemá nic společného). Nezná ani hymnu, ani ústavu, ani není jasné, za koho vlastně kope (kromě sebe). Holt monarcha (aneb všichni na mě dřete, ja na vás budu (víte co)).
fleet.admiral

250+

Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek