od KYBLOS » 25 úno 2008, 18:33
Tak abych to předal dál. Přišlo mi to emailem od Pumpy B) Jen čtěte, nebudete platit zbytečně.
Neplaťte pokuty!!! Víte, že vůbec nemusíte platit pokuty za " přiměřeně " rychlou jízdu? Taky jsem se to dozvěděl nedávno a řeknu Vám, že mě mrzí, že jsem těm bídákům zeleným dal peníze za něco na co vůbec nemají ze zákona právo !!! V zákoně č.361/2000 o pozemních komunikacích je sice napsáno, že máme povinnost jezdit v obci 50km/hod., na okresce 90km/hod. a na dálnici max. 130km/hod. Jenže kluci zelení nás můžou pokutovat jen za přestupek. A v přestupkovém zákoně č.200/1990 je přestupek definován jako překročení rychlosti v obci o 30km/hod. a mimo obec o 50km/hod. Jo jo, to je ta naše legislativa.
Takže, když se fakt budete mírnit a v obci pojedete do 79km/hod., na okresce do 119km/hod. a na dálnici do 179km/hod., tak jim nemusíte dávat nic a místo peněz vyhozených za pokutu zajít radši na zmrzlinu. Ověřoval jsem si to u mé právničky a je to skutečně tak. Opět zase stát spoléhá na to, že neznáme dobře zákony. Jo a kdyby Vám chtěli argumentovat tím, že celá tato věc je ošetřena v nějaké vyhlášce, tak to klidně může být, ale zákon je vyhlášce nadřazen !!! Tak a mají smůlu !!! Teď už jen připravit lékárničky, technický stav vozidla, aby si rozčílení " neléčili " na něčem jiném. Tak a hurá na rychlejší, ale stále bezpečnou jízdu.
Opravdu to tam je !!! http:/www.e-law.cz/zakony/200_90.txt
§ 22
Přestupky proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu (1) Přestupku se dopustí ten, kdo a) jako řidič motorového vozidla překročí nejvyšší dovolenou rychlost stanovenou zvláštním zákonem 2 a) nebo dopravní značkou o více než 30 km/hod. v obci nebo o 50km/hod. mimo obec.
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km