Moje přezdívka vznikla na základě jména medvěda z nějakého kresleného seriálu, kterému se prý podobám. Začali mi tak říkat moje děti. Jsem asi bezkonkurenčně nejstarší blázen já, protože mi za týden bude 61, ale necítím se na ně - když odhlídnu od návštěv u lékařú, kteří mě přesvědčují o opaku. Jezdit na tehdejším Pionýru (50 ccm) jsem začal jezdit v roce 1963. Pak jsem měl ČZ 175 a pak skútra, taky to byla ČZ 175 s takovým čumákem, ve kterém byla nádrž a na něm nosič bagáže. Už ani nevím, jak se jmenoval ten typ. První byl se dvěma výfuky a jen nakopávačkou, já měl další, který už měl jen jeden výfuk a i el. startování, to už byl pokrok. Za tu dobu jsem měl jen jednu nehodu, kdy jsem sebou máznul právě na tom skutru na sněhu, ale odnesly to jen plechy. Pak jsem měl přes 30 let pauzu, jen jsem se párkrát svezl na motorce, např. mého syna (BMW 1200S), ale nijak mě to nevzalo. Letos na jaře jsem byl v Tescu na nákupu a tam měli číňany a docela se mi líbily. Říkal jsem si, že by to bylo dobré na chalupu na Šumavě na nákupy atak. a koupil jsem ho. Ale obratem jsem ho vrátil-nešel nastartovat. Shodou okolností jsem pak koupil zánovního rok starého Leada 100 s 2.500 km a začal na něm jezdit s tím, že ho odvzu na Šumavu. Než se tak ale stalo, jezdil jsem po Praze a vzalo mě to. Pak jsem zjistil, že Laed je super na Prahu, ale jakmile jsem vyjel mimo, tak jsem měl stresy, že mě všechno - a někdy dosti bezohledně - předjíždí, prostě jsem byl brzda provozu. Tak jsem se dal na Hondu SH 300i, na které mám najeto zatím 500 km a těším se, až bude teplo, i když jezdím podle okolností i teď. Momentálně chci jet právě na chalupu. Ale nejdřív tam musím v plechovce dopravit moji ZOO - fenečka Bobina, "paní voříšková" 8 let a kocour Mates - nalezenec, snad 2 roky starý sibiřský kocour a na chalupě na mě čeká další naše kočka Šíša - pak se busem vrátit pro skutra a na chalupu na něm. Tedy pokud nebude sněžit nebo nebude náledí. Co se týká mého věku, tak jsem nedávno viděl fotky z jízdy známých po USA a Kanadě a ptal jsem se kolik je tomuhle, odpověď 62, kolik je tomuhle, odpověď 65. Byl jsem z toho vyjevený, ale prostě to tak je. Každý je tak starý jak se cítí. Koníčkem se mi stal skútr, moje zvířata, chalupa, se sportem už to není nijak valné (105 kg) a nepřítelem alkoholu nejsem. Zlozvyk: kouření. Co se týká mého povolání, tak jsem právník a ještě makám, při privatizaci, když bylo zhasnuto, jsem nějak zaspal a z penze bych neměl ani na elektriku na chalupě. Jinak se chystám udělat si na skútru v létě nějaký delší výlet po Evropě a nerad bych jel sám, a přemýšlím, že bych jel s někým, komu nebude vadit, že jsem šedesátiletý dědek, jak tu zaznělo někde v nějakém příspěvku. Moje polovička na to nechce sednout, jednou jsem ji dostal na Leada a byla z toho pryč, zejména z naklánění v zatáčkách a snažila se vyrovnávat, asi víte, jaká je to pak chuťovka. Stejně nemůžeme jezdit na dovolenou spolu, pokud to není na chalupu, protože nemáme, kdo by se nám staral o zvířata a do nějakého útulku je nechceme dát. Končím, už jsem toho na sebe napráskal dost.
Ještě doplňuji tu jízdu známých po USA a Kanadě, ti lidé - i ti "staříci" - najeli za cca 14 dní 7000 km. Začínali na Aljašce na severu, kam jim lodí připluly motorky, přes sevrní polární kruh a Kanadu a končili na západním pobřeží USA ve Frisku. Takže žádná procházka.
Honda Gold Wing GL 1800, 87 kW, černá perleť, r.v. 2006, spotřeba 5,5 l/100 km, Honda SH 300i, 20 kW, černá perleť, r.v. 2007, velké plexi, kufr Honda, spotřeba 3,3 l/100km.