Reakce na poslední příspěvek od michal73: když jsem v 2012 měl havárku s půlročním lehárem na doléčovačce poté, co mě autobus vytlačil na krajnici s pruhem štěrku od zimy, jsem od úřadu, pod který dotyčná komunikace spadala, dostal pokutu 1.000,- Kč. A jako bonus 4 listy oboustranně popsaného papíru, kde se 4x opakoval text, že jsem "nepřizpůsobit rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, který jsem mohl předpokládat, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem". A že jen díky tomu, že ještě nemám žádný škraloup, je to oněch 1.000,- Kč, jinak to mohlo být až 2.500,- Kč. Fakt, že autobus nezastavil, že jsem měl cca 10 cm od obličeje jeho zadní plechy, že štěrk v květnu už měl být dávno uklizený, tak to nikoho nezajímalo. Jo, trochu ano, protože jak jsem se dozvěděl, štěrk do týdne zmizel
. Zevšeobecňovat, že když je někde padesátka, mám jet padesát, jinak jsem brzda provozu a zasloužím si pokutu (a zakopat za zdí hřbitova
) je hloupé. Každý má jet podle situace, v jaké se nachází. A ne podle toho, co chtějí druzí. Rozhodně by neměl dělat naschvály, ale ani plnit přání okolí za cenu, že sjede do příkopy.