Tak jsem se v pátek 1.5.2009 rozhodl, že si zase projedu kousek Český republiky. Po 17 hodině jsem vyrazil s Leonidem na cestu přes Hlinsko,Poličku, Svitavy, Moravskou Třebovou, Mohelnici, Šumperk do Bělé pod Pradědem, kde jsem se ubytoval v penzionu. Když jsem jel přes Červenohorské sedlo, tak musím přiznat, že mi byla ukrutná zima.
Ráno 2.5. snídaně v 8 hodin a hurá do Jeseníku, kde jsem loni skončil svou pouť. No a pak už se jelo a jelo.
Jeseník, Javorník, Vidnava, Zlaté Hory, Arnultovice, Krnov, Opava, Kravaře, Hlučín, kouskem Ostravy na Bohumín, Karviná, Český Těšín, Třinec, kolem Jablunkova na hranice se Slovenskem. Tam jsem zjistil, že asi nebudu mít dost benzínu a eura jsem sebou neměl, tak hurá zpět do Jablunkova natankovat za český koruny a zpátky na hranice. Dále jsem jel do obce zvaná Čadca. Tam jsem odbočil na Rakovou, Staškov a Turzovku. Cesta z Čadcy do Turzovky byla nejděsivějším snem mýho Leonida a moje osobně taky. Takový tankodrom jsem ještě nezažil. Regulerně jsem musel později zkontrolovat přední vidle. Z Turzovky zpět do ČR přes hraniční přechod Bílá-Klokočov. V Beskydech krásně a ty cesty nahoru a dolů společně s krásným výhledem-toť přímo balzám pro duši. Dále už po krásné silnici přes Bílou na rozcestí pod horou Vysoká, kde odbočka doleva zpět do kopců na hraniční přechod se SR Bumbálka-Makov. Tam hurá doprava a zpátky do ČR a mezi Javorníky a Vsetínskými vrchy po krásný silnici na Karolinku,Halenkov,Huslenky a tam jsem našel krásný kemp u obce Hovězí s krásnou restaurací U Splavu. Ubytování v chatičce. Večer pivečko, výborné uzene se zelím a knedlíkem a hurá do pelechu.
Další den 3.5. budíček v 7.00 hod. a hurá na další cestu. Ve Valašské polance ranní káva u čerpací stanice a pak už Leo vyšlapoval směr Valašské Klobouky, Broumov-Bylnice, odbočka směr Slavičín a do Bojkovic. Tam jsem se musel poptat na cestu, moc dobře to značený nemaj, kudy na Komňu a nahoru do Bílých Karpat. Po úzkých silničkách jsem dojel až do Lopeníku a Březové a zase dál jsme s Leonidem pokračovali až k hlavní silnici u obce Strání, kde jsme odbočili směrem na Slavkov. Ve Slavkově jsem si dal polívku a pak už nás čekala Blatnička, kde jsem odbočil doleva směrem na Louku, Lipov, Tasov a už mě vítala Strážnice. Ty hradby ve Strážnici na začátku a konci města jsou luxusní. Ze Strážnice úmorná cesta po hlavní silnici na Hodonín a Břeclav. Pak už se v dálce objevila Pálava a vítaly mě Valtice a posléze Mikulov. Tady kousek odpočinku pod Mikulovickým zámkem a dotankování Lea a vyrazilo se dále na Hrušovany nad Jeviškou, kde jsem to trochu díky značení zblbnul a místo, abych jel na Hevlín, tak jsem pokračoval rovně na Břežany a Čejkovice. Tam jsem najel na hlavní, směr Znojmo, kde jsem to putování kolem Český republiky prozatím ukončil.
Po malé pauze u benzinky a nezbytné startce jsem se vypravil na cestu domů směr Jihlava, Havlíčkův Brod, Chotěboř a v 16.15 hod. jsem přijel na Seč.
Celkem jsem najel 912 km a ještě dnes v myšlenkách zpracovávám všechny ty krásy, které jsem cestou viděl. Leonid vyšlapával bez problémů, však jsem ho šetřil a víc jak 85 km/hod jsem nejel. Musím přiznat, že v těch ukrutných kopcích a posléze na dlouhých rovinách schází síla a obsah. Ale zvládnul to i s mojí váhou. On je v pohodě a já mám zadek......no radši bez komentáře.
Takže dole je adresa na rajče, kde se můžete podívat na pár fotek. Kdy pojedu dál ještě nevím, ale začínám ve Znojmě.
http://o01.rajce.idnes.cz/Polovina_meho_snu_1-3.5.09/