To Cyclops: Kdo se otre o Linux tak ….
Za posledni pulrok jsem resil nekolik PC ( no dva no). Jednalo se o ne prilis vykone stroje pro lidi v duchodu apod. Kupodivu chteli i hry, ale spis blbinky. Hlavne se jednalo o napsaní dopisu, kalkulacka, fotky, video. Pochopitelne byl pozadavek na co nejvyssi stabilitu systemu a min. udrzby. Nahral jsem jim slax linux. Uzivatele jsou ruzni. A co se tyce her neni lepsi kombinace ne prilis vykoneho PC, tj. na net, dopisy, multimedia + playstation na velke lcd televizi na hry. Playstation tedy nevlastnim, ale podobnou kombinaci vidim jako perspektivni. Podle me kancelarske PC nevyzaduje tak rychloou obnovu. Ale je to urcite individualni zalezitost. Při praci s grafikou nedam na Linux dopustit. Delam totiz 3D grafiku a sem tam mi PC jede při renderingu nekolik dni v kuse a win xp mi sem tam z niceho nic spadnou. Nemam cas zjistovat cim to je. V Linuxu neni problem. A opravdu me stve vyhrozovani ze strany BSA a dalsich. To je ale kapitola sama pro sebe.
To Dealimek: S tim ptanim vazne zadny problem. Faktem je, ze na netu toho je hodne. Proti situaci pred 10 lety je dnes hodne literatury, hromada casopisu. Nekdy se to ale najednou po… a co s tim potom jj taky znam. Linuxova komunita je v pripade zakladnich dotazu znacne nevrla. Bohuzel. Nastesti nainstalovat Linux neni dnes problem.
To roman.mara: Mezi vyhody win urcite patri vetsi zaruky, ze strany dodavatele softwaru. Z meho pohledu to je hlavne dane velikosti Microsoftu. Faktem je, ze flexibilita win je uz horsi. Z pohledu spravce site to neposoudim. Jsem jen uzivatel.