Tuner to napsal přesně: dosah je úměrný primárně struktuře terénu a samozřejmě také vysílacímu výkonu. Možností kombinovat kanály, podkanály a kódování je tolik, že bez problémů najdeš nerušený komunikační kanál se svými přáteli. Ovšem odposlechu tohoto typu vysílaček zabránit nelze, holt nejsme žádná URNA ani MI6
Co bych ještě dodal, je základní rozhodnutí, zda mít drátové nebo bezdrátové rozhraní. Při obyčejné procházce nebo jízdě autem vystačíš s provedením, kdy máš v těle vysílačky mikrofon i repro. Pokud uvažuješ o využítí při aktivní činnosti, musíš se buď smířit s tím, že od vysílačky Ti povede kabel k náhlavní sadě nebo využít např. přenos bluetooth apod. U "drátových" máš mnohem širší nabídku a musíš si jen ověřit, zda je k dispozici HF sada, jaký je dosah a přibližná výdrž aku. Řada kamarádů spokojeně používá např. výrobky zn.
Cobra.
Osobně využívám PMR Interphone
Tribe v kombinaci s náhlavní sadou Interphone F4s přes bluetooth. První kousek jsem měl z Bikers Crown a nefungoval, reklamaci obratem vyřešili vrácením peněz, protože další dodávky Tribe už od distributora nečekali. Naštěstí jsem se dostal k dalšímu kousku a ten funguje zatím bezvadně. Teď jsem ale koukal, že ho Bikers Crown znovu nabízí za cca 2100 Kč. Výrobce Interphone nabízel za pár Kč i jednoduchou kabelovou náhlavní sadu, která se dala využít, když zrovna člověk nemá motopřilbu na hlavě, např. na lyžích nebo na kole, ale z trhu bohužel nedávno zmizela (aspoň prodejci mi to potvrdili). K dispozici je i alternativní BT náhlavní sada, ale ta už je malinko dražší(250-500 Kč). Sice je to pohodlnější, než opatrovat kabely, ale zase hlídáš stav dalšího aku