[quote=Rady]Jsi objevil Ameriku
Pokud nemas statickou vysilacku se zvysenym vykonem, tak si na tebe nikdo vyslapovat nebude. Nepredpokladam, ze by za tebou na motorce jezdil zamerovaci vuz. To snad za komancu. Dnes by se CTU muselo nejprve vyporadat s kamiony a take s neplatici koncesionarskych poplatku.[/quote]
Ameriku jsem neobjevil. Radiostanicím se věnuji asi 20 let. Nezáleží jestli máš stabil, mobil nebo v kapse ručku. Tahle radiostanice prostě není schválená a basta... Určitě nemá CEPT ani RoHS. Zaměřovací vůz za tebou určitě nepojede v tom máš pravdu. Stačí ale blbej policajt co o tom něco ví a máš vymalováno a to nemluvím pokud by jsi s tím jel někde za hranice. Nehledě na to že s těmahle věcma defakto omezuješ další co používají normálni homologované PMR. Ono to totiž z kopečka dokáže doletět pěkně daleko. Pokud toužíš po 4W tak máš možnost sdílenek který tahle stanice taky umí a to zcela legálně. I když se v tomhle případě o tom dá pochybovat, protože nemá již zmíněnou homologaci. Ale zaflakovat 4W PMR je prasečina !
Ještě dodám že já raději preferuji VHF pásmo. Ale tam je zase problém že většina lidí má právě ty PMR. Jinak samozřejmě za ty 4W nikdo hlavu trhat nebude.... jen jsem napsal pro ty co o tom nic nevědí aby měli informaci a předešli tak případným problémům. Ono totiž spousta lidí něco koupí a ani nevědí co kupují. Není to tak dávno co se na Aukru prodávali ručky z USA co jeli na frekvenci, který jsou u nás bez patřičnýho povolení doslova zakázaný a v popisu bylo "super občanské radiostanice s velkým dosahem" . Co to pak dokáže udělat v rukách naprostého laika či dítěte snad nemusím popisovat....