Papíry

Diskuze o čemkoli.

Papíry

Příspěvekod usel » 26 říj 2009, 07:57

dobre tohle se skutru tyka jen okrajove, ale snad me neukamenujete...
pred nedavnem sem udelal autoskolu na AM. bezim s tim na urad a protoze este nemam obcanku tak ze si ji tam rovnou vyresim, ale bez udelany obcanky me nechtej udelat papiry takze musim cekat na obcanku (cca. 4 tydny :x ) no a ted k otazce maj ty papiry z autoskoly nak omezenou platnost? respektive nebude problem kdyz na urad nabehnu s mesic starym potvrzeni o udelani autoskoly? :roll:
usel

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: CPI Oliver
Tuning / úpravy: par uprav takze cca. 80km/h

Re: papiry

Příspěvekod jakattara » 26 říj 2009, 09:10

Cis Fis.Víš co,nějak se to dát řešit musí.Já bych zašel do té autoškoly,zeptal se s jakou platností u jejich dokladu mohu počítat a v případě,že by byla kratší než jeden měsíc,nechal bych si vypsat nové potvrzení s pozdějším datem.Ale nestresuj.Určitě nejsi jediný,který toto kdy musel řešit a věřím,že to bude v pohodě.
Kymco Agility 50 MMC - Nimbus 2000 CBR XX:) ,Kymco Downtown 300i - www.motorkari.cz/moto-uzivatel/?muid=40432 ,www.kymco-club.cz
Agilitka - 27 320km, mnou 26 220km
Downtown - 12 300km, mnou 12 300km
Honda CTX700D - 2 200km, mnou 2 200km
jakattara

750+

Skútr / moto: Kymco Agility 50/4T-CBR Nimbus 2000, Downtown 300i
Tuning / úpravy: ...neblokované CDI Naraku v.2.,Multivar Malossi

Příspěvekod moto.joker » 26 říj 2009, 09:32

No tak já sice nevím jakou platnost má potvrzení z autoškoly, ale doufám že tam to omezení není. Jednou jsi udělal a hotovo.
Chci se ale pozastavit nad něčím jiným. Jakpakto že nemáš ještě občanku? To jsi asi někde zaspal a teď za to platíš čekáním. O občanku jsi měl žádát už dřív, holce ji dali do ruky dokonce už 14 dní před 15. narozkama. A protože zkoušky v autoškole můžeš dělat nejdříve den po dosažení věkového limitu (v Tvém případě den po 15. narozkách) tak je skutečně průšvih u Tebe. Jo odkládat věci na později se nevyplácí. Jinak taky mám pocit že se u zkoušek předkládá občanka, tak je divný že Tě je nechali dělat, jak si ověřili, že jsi to Ty a že Ti je splněných 15?
No já jsem dělal papíry už je to dávno a tak je možná sposta věcí jinak, ale ...

Doufám, že tento výkřik bude poučením pro ostatní mladé zájemce o řízení strojů.
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350
moto.joker

1500+

Reputace: 325
Skútr / moto: Honda Forza 350

Příspěvekod Horvy » 26 říj 2009, 12:45

moto.joker má pravdu :shock: při závěrečných zkouškách musíš předložit občanku a když máš tak řidičák ..... já jsem tu občanku nechal doma a musel jsem se pro ní vracet .... :!: a když jsem papíry udělal bylo mi řečeno od instruktora že od pondělí ( dělal jsem je v pátek ) mám 14 dní na to abych si došel na magistrát a podal žádost, spolu s papírem který mi dal, o vydání řidičáku .... já samozdřejmě tam utíkal hnedka v pondělí .... :twisted: tak nevím jsetli to řekl jenom tak nebo jestli to je pravda ... ale asi platí jiný kraj jiný mrav ....
Horvy

100+

Skútr / moto: Yamaha Majesty 125 r.v. 2004
Tuning / úpravy: žádné

Příspěvekod moto.joker » 26 říj 2009, 15:04

Hele když to tak čtu a přemejšlím. Holka teď v létě dělala noty na 125-ku.
Takže, projdeš vzdělávacím kurzem v autoškole, autoškola Tě přihlásí na záverečky na úřad a na úřadě uděláš ty závěrečky a pak Ti úřad vystaví řidičák.
Teď mi v tom Tvým popisu nějak chybí ty zkoušky na úřadě. Není to náhodou tak, že jsi prošel autoškolu a při pokusu přihlásit se na závěrečný testy na úřadě Tě nechtějí pustit k závěrečným zkouškám? To by mohlo bejt, protože závěrečky se již v autoškole nedělaj.
Pokud je to tak, tak není nic ztraceno, vyřiď si občanku a domluv se v autoškole, aby Ti vydali papír o absolvování kurzu s pozdějším datem a pak se můžeš přihlásit na termín závěreček.

I když u nás na závěrečky přihlašuje autoškola, tam si člověk sám nic nedohodne.

Pokud to tak není, tak je to nějaká divočina :twisted:
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350
moto.joker

1500+

Reputace: 325
Skútr / moto: Honda Forza 350

Příspěvekod Horvy » 26 říj 2009, 15:42

ahhha ... tak mi to máme jinak ..... taky jsem vlátě dodělal papíry na 125ku :D a bylo to trošku jinak prošel jsem výcvikem a potom jsem dostal termín kdy se mám dostavit do autoškoly a závěrečky jsem dělal v autoškole na počítači a byl tam instruktor z úřadu ... a potom jsem teprv musel jít na úřad a o den později protože ten instruktor připravil všechny papíry a druhý den to dal na úřad a já jsem tam přišel vyplnil žádost a poslalo se o do Prahy ... za 14 dní mi přišla sms že ho mám hotovej a že mám zacálovat 50 Kč na pokladně a můžu si ho vyzvednout .. ale asi to má každej trošku jinak ... usel nějak to objasni :D jak to teda máš ..
Horvy

100+

Skútr / moto: Yamaha Majesty 125 r.v. 2004
Tuning / úpravy: žádné

Příspěvekod usel » 26 říj 2009, 16:38

o obcanku si ma clovek zazadat nejpozdeji mesic po 15. narozeninach. jinak u zkousek po me obcanku nechtely a tvrdily me ze staci cestovni pas tak nevim... :roll:
usel

25+

Příspěvekod sedli » 26 říj 2009, 17:07

Mě teda vůbec nejde do hlavy jak si mohl dělat výcvik na motorce když jsi u sebe neměl občanku při praktickejch jízdách...to když já sem jednou zapomněl peněženku doma tak instruktor řek že to nebudem riskovat a prvně se mnou zajel dom pro peněženku s občankou kdyby se něco stalo nebo byla kontrola s policií...nepobírám
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod quinn » 26 říj 2009, 17:27

Pánové,
usel píše, že měl pas. K prokázání totožnosti a dne narození je pas docela dostatečný. Na řízení čehokoli určitě. Je zároveň možné, že existuje zákonná podmínka, že k žádosti o noty je třeba předložit občanku a jen ji (cizinci pak nevím, jak dělají naše papíry). Pak, pokud to tak je, se prostě holt musí dojít s občankou. Zkoušky budou mít určitě dlouhou platnost, jejich potvrzení ale obecně omezené časem být může. Jak už tu někdo psal, je pak holt třeba se s komisařem dohodnout, že vydá papíry o zkoušce, až bude občanka. Nejlépe bude zajít k okénku, kde přijímají žádosti o noty a přesně splnit to, co bude paní požadovat. Je to nejkratší cesta k úspěchu.
Quinn
quinn

50+

Skútr / moto: Yamaha Majesty 250 '2003
Tuning / úpravy: krásnej novej výbrus a s ním všechny ty gumičky a variátor J-Costa... Jezdím!

Příspěvekod usel » 26 říj 2009, 17:37

napsal sem na urad a odpovedeli me tohle:
Dobrý den, k podání žádosti skutečně potřebujete platný OP, vydržte tedy na jeho vydání. Žádost o udělení ŘO (zkoušky) není časově omezená a lze tedy požádat o ŘP kdykoliv.

jetsli sem to pochopil dobre tak ty papiry omezeny nejsou. ( a jestli sem to pochopil spatne tak tam pisou ze muzu udelat zkousky kdykoliv... takze co myslite?)
usel

25+

Příspěvekod butterfly88 » 26 říj 2009, 18:35

Já teda nedělala řidičák na moto,ale když jsem dělala na auto, bylo nám řečeno od komisaře, že pokud úspěšně složíme všechny tři části zkoušky, můžeme si pak kdykoliv v budoucnu vyřídit papíry na úřadech. Udával nám příklad - Teď po zkoušce odjedete někam do ciziny. Vrátíte se po deseti letech a budete chtít řidičák. Tak stačí zajít na patřičný úřad, kde pořád ty papíry o absolvování zkoušky budou a tudíž si můžete zažádat o řidičský průkaz. :roll:
Takže jednou uděláš zkoušku a je úplně jedno,kdy si zažádáš o vydání řidičáku... :wink:

Jinak já si o občanku žádala po 3 mesících po 15. narozeninách a žádnej problem nebyl... :oops:
butterfly88

5+

Příspěvekod sedli » 26 říj 2009, 18:58

JJ sorry s tim pasem jsem to nečetl ten můžeš samozřejmě taky mít. Já si taky myslím že je to na tobě kdy si půjdeš vyřídit papíry zkoušky jsi složil a to je hlavní...
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
sedli

1500+

Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod usel » 26 říj 2009, 20:09

jo, tak diky.
btw. k ty obcance. spoluzak si zazadal pul roku po 15. narozeninach :lol:
usel

25+

Příspěvekod sedli » 26 říj 2009, 20:39

To nemusíš ani tak hrotit já jezdil po obci aji když sem papíry ještě neměl...min.tejden jak bylo hezky sem jel na Jižní Moravu, cestou potkal 2 hlídky(nestopli mě), já byl v klidu vše mám, nespěchám, rychlost dodržuju...a před obchodem zjistim že sem nechal peněžensku s dokladama doma(měl sem u sebe jinou)..tak sem ještě ubral plyn a šťastně dojel dom :-D
sedli

1500+

Příspěvekod taz » 28 říj 2009, 19:45

No,nevím,na celý týhle historii je mi něco divnýho..zkoušky můžete dělat nejřív v den narozenin a při zkouškách se občanka musí kontrolovat kvůli tomu jestli žádost souhlasí..mimo jiné i s bydlištěm-který v pasu není uvedeno. Takže když už pas tak k němu ještě nějaký doklad potvrzující bydliště. Jinak přímo na žádosti je kolonka číslo op a bez něj by to jít nemělo. Jinak papíry určitě omezeny nejsou,pokud jsi je už udělal tak o tom mají záznam na úřadu a na požádání Ti je vystaví..ale pozor,dokud je nemáš vystavený tak jsi braný tak že nemáš řidičák..ne že jsi ho třeba zapoměl ale že ho vůbec nemáš,tím pádem trestný čin pokud tě chytí... A tohle je jedna z mála věcí který platěj v celý republice stejně,není podstatný jestli jsi zkoušky dělal va utoškole nebo na úřadě :wink:
taz

10+

Skútr / moto: kawa ZR7 a Atlantic 500

Další

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek