Diskuze o čemkoli.
Odeslat odpověď

Re: Matematika - 4. třída

15 říj 2013, 20:53

Tak já bych asi i věděl, jak to spočítat - nakreslil bych si na papír 26 dětí, pak bych mordou tužkou zakroužkoval 16 z nich, co byly na táboře a pak bych zakroužkoval červenou tužkou 22 z nich, co byly na dovolený. Pak bych spočítal ty, který jsou zakroužkovaný modře i červeně - a to by byl výsledek. Nevím ale, jestli by mě to bylo paní učitelkou uznáno jako správnej postup řešení úkolu :lol: :lol: :lol:

Podotýkám, že jsem cca 15 let ze školy a mám jenom učňák, tak se mě nesmějte :lol: :lol:

15 říj 2013, 22:24

Mate, mate, mate co? Mozna tak majesty :mrgreen:

15 říj 2013, 22:28

Možná jsem pro změnu poněkud neobjektivní, protože jsem od 5. třídy chodil do matematické třídy, ale co je na tom složitého, krom toho že zadání je neúplné a tedy odpověď bude minimálně 12 dětí ? Je to triviální slovní zadání ze kterého mají děti udělat několik součtů a odečtů. To by děti ve 4. třídě už měli umět. Matematika totiž není jen o tom umět spočítat nějaké umělé příklady, ale umět si ty příklady sestavit z reálných situací v běžném životě. Takovéto slovní úlohy jsou na základce běžné.

15 říj 2013, 23:07

Pokud je ve třídě 26 dětí, 16 bylo na táboře a 22 s rodiči na dovolené, tak na táboře i na dovolené bylo 12 dětí
16+22=38-26=12

16 říj 2013, 06:59

Za nas se tomu rikalo prunik mnozin :wink: Byl jsem prvnim rocnikem mnozinove postizenym... :)

16 říj 2013, 07:50

Tomulator: zrovna tak správná odpověď je 16, 15, 14, 13.. Když není zadáno, že každý byl alespoň někde - tak to má víc řešení..(16 bylo tam i tam a 4 nikde, 15 tam i tam a 3 nikde..)
Jinak ale souhlas s Jimmym, ve škole by děcka měli naučit nad úlohou logicky přemýšlet, ne jen tupě počítat a hledat vzorec do kterýho dosadit..
Takových nejednoznačně zadaných úloh vídám v materiálech ze školy u syna mraky a někdy fakt pěním...
Zrovna nedávno byla v prvouce úloha typu kdy může přejít vozovku, jedna z odpovědí byla "auta stojí".. Tak mu říkám že vozovku můžeš přejít i když auta nestojí, ale jsou dostatečně daleko abys stihl přejít.. Nelze snad čekat až všechna auta v dohledu zastaví.. :cry: Hádejte jestli to měl dobře.. :mrgreen:

16 říj 2013, 10:14

Je to jednoduché.
22 dětí jelo s rodiči na dovolenou. Když se vrátily, 16 dětí jelo na tábor. 4 děti seděly doma a čuměly na televizi na studio kamarád. 6 dětí, které byly na dovolené v Chorvatlku v Itálii a na Islandu se chodilo těm 4 posmívat, že nebyly nikde. Od 2 dětí, co seděly doma, dostaly 3 děti co byli na dovolené na budku.
5 dětí se z tábora vrátilo předčasně, protože tábor zavřel hlavní hygienik, protože se jedlo z ešusu. Na jiných táborech se 1 dítě řízlo nožem a 5 dětí hulilo trávu a byly posláni také domů. Velký déšť vyhnal 5 dětí domů a 1 dítě bylo sprosté na vedoucího a jelo domů také.

Z toho jasně vyplývá, že na jednom táboře byla televize NOVA a jedno dítě bylo v táboře načerno.

No fakt jednoduché.

Co dětem ve škole ubrali na krasopisu, tak jim napařili v matematice. Myslím si, že tohle spíše učí děti uvažovat trochu logicky.

16 říj 2013, 10:19

správná odpověď je <12;16>. To ale není učivo 4. třídy, ta úloha je neúplně zadaná a nalézt řešení v intervalu ještě děti nebraly.

Další perlou je angličtina, už jsme stihl chytit "a orange book" a "an yellow pencil". Děcka druhým rokem jedou anglinu, ale dodnes je neučili základy gramatiky, jen opakovat fráze....

16 říj 2013, 10:50

v němčině se třeba v pátej třídě učí sklonování sloves ale v českém jazyce je to učivo šesté...... 8)

16 říj 2013, 13:45

S tou angličtinou to taky dneska nepobírám.
Děti už ve školce mají angličtinu, ví jak se řekne deštník anglicky, ale na český výraz si vzpomenout nedokáží.

16 říj 2013, 13:58

A to některé strany prosazují maturitu z matiky. Tam budou počítat co? Ještě že nematuruju v této době. Nevím, na co takovému konzervatoristovi ta matematika bude. Tohle bylo dříve lepší - povinná čeština (logicky) a cizí jazyk, další podle oboru. Jenom čmeláci (gympláci) to měli jinak.

16 říj 2013, 14:08

nedory:k matemaice, myslím, že to pro čtvrťáky není těžký, je to pěkná úloha, aby si děti uvědomily, že 4 z nich možná nebyly vůbec nikde! :D Jestli to jsou to opravdu až 4 se musí dozjistit jinak, třeba dotazem, třeba to dotyční nepřiznají, tak jako v životě, úlohy nemají jedno správné řešení.. Že se to jmenuje interval je nepodstatný. Rodiče by neměli mluvit do něčeho, čemu, jak je vidět, vůbec nerozumí. :D

16 říj 2013, 15:17

A co takhle čeština z 5 třídy ? za kolik to máte ?

http://zpravy.idnes.cz/Soutez_test.aspx?id=107

16 říj 2013, 15:26

24 8)

16 říj 2013, 15:36

Juhůůů, dal jsem 24 bodů :twisted:
Odeslat odpověď