od dusanSK » 30 lis 2016, 09:58
Android aplikácia a automatická synchronizácia medzi zariadeniami cez cloud je dnes samozrejmosť, v spomínanej službe spotreba.sk používam len tú a nie webové rozhranie. Proste na čerpacej stanici pustím na mobile aplikáciu, cez GPS mi rovno zistí, kde som a vyplní názov a adresu čerpacej stanice, zadám len typ tankovaného paliva, množstvo, cenu a samozrejme stav tachometra. Inak vie to aj oskenovať bloček, ale to som veru ešte ani neskúšal. V aplikácii si evidujem aj ostatné výdaje a aj jazdy (vždy stav tachometra a stručne, kde som bol). Vie to síce aj automaticky zaznamenávať kilometre, no to nepoužívam - ak robím záznam trasy, tak už poriadne v Locus Map. Tiež je možné zadať pripomienku na termín alebo podľa stavu kilometrov, typicky na pravidelnú údržbu. Tento projekt je zatiaľ novinka, tak má svoje chybičky, no priamo v aplikácii je možné poslať správu vývojárovi a on reaguje ochotne a rýchlo, napr. doplní na požiadanie model motocykla a podobne. Očakávam, že autor postupne dotiahne aplikáciu tak, že bude mať všetko, čo má zatiaľ spritmonitor.de navyše.
Tiež pre populárny spritmonitor.de je samozrejme aj mobilná aplikácia. Nie je taká pekná, ale zase táto služba umožňuje aj špecifikovať typ trasy (po meste, cez krajinu, po diaľnici), pneumatík a štýl jazdy, potom robí štatistiky pre každé zvlášť. Je vidno, že to má roky vývoja a zlepšovania za sebou, no tiež má svoje chybičky, napr. pri zadávaní čerpacej stanice nejako nesedia číselníky a celkovo to má ponuku pre nemecké stanice a nie naše.
Iné som neskúšal, ale o tom je táto diskusia, aby sme sa poinformovali...
/ SPRITMONITOR.DE: