Kapalina do odstřikovačů v očích

Diskuze o čemkoli.

Kapalina do odstřikovačů v očích

Příspěvekod Voki » 10 kvě 2012, 15:52

Dneska se mi stala taková nepřijemná věc. Jel jsem po rovince ve městě za modrou Fábiou, bez brýlí, bez plexiskla, no a ta .... najednou z plných kul začal stříkat tu ... vodu na sklo. Vůbec ale nevím proč, jestli schválně, nebo nevím. Okamžitě jsem začal troubit, musel zastavit na místě, hvizdaly gumy, protože jsem vůbec, ale vůbec nic neviděl. Utřel jsem si aspoň oči, nahodil plexisklo, a jel za ní. Okamžitě mě napadlo mnoho způsobů, jak zareagovat ( troubit, vybrzdit, zastavit a vynadat té .. do .. ), ale nechal jsem to být, protože jsem jí poznal, že pracuje v nedaleké hospodě, tak se tam dneska stavím. Po příjezdu domů jsem zjistil, že mám pěkně podrážděné oči... :evil:

Stalo se vám tohle někdy? Jak by ste zareagovali vy?

PS: Omlouvám se, jestli zde vlákno na dané téma je, a tečky si převeďte do nepěkných slov..
Obrázek Obrázek Obrázek
Voki

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: Kymco Agility 50 4t
Tuning / úpravy: Kosmetické, CDI, 70ccm - kit, LEDs, Naraku HS

Re: Kapalina do odstřikovačů v očích..

Příspěvekod nedory » 10 kvě 2012, 16:02

ona ta kapalina obsahuje docela hodně chemikálií, zimní i 73% alkoholu. Borová voda, a nekoukat na televizi/PC.
Reagovat je těžko, buď rád, že jsi neležel.
Argumenty mohou dojít, munice nikoli Konfucius
nedory

750+

Reputace: 25
Skútr / moto: Aprilia Mana 850

Příspěvekod sedli » 10 kvě 2012, 16:05

Naštvanej být můžeš, ale taky i sám na sebe, protože ve vyhlášce máš, že za jízdy si musíš chránit zrak brýlemi nebo štítem na přilbě. Pokud by jsi měl štít, nic by se nestalo. Pokud by jsi ji potom fyzicky napadl, nikoho by nezajímalo to, že ti její voda z ostřikovačů podráždila oči a málem ses vysekal.
Myslím že se to stalo většině z nás a nemuselo to být naschvál, za jízdy ostřikující voda hold stříká i několik metrů za auto a řidič si to neuvědomuje.
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod _Mimo_ » 10 kvě 2012, 16:55

Myslim, ze po teto zkusenosti zacne nosit bryle nebo zaklapne stit na helme. Sorry, ale taky si myslim, ze je to tvoje chyba.
Tauris Samba, najeto 3000km a prodano.
Honda Rebel CA125, najeto 4000km, taky prodano.
Jawa 21 - zrenovovano, najel jsem zatim jen 30km
ČZ 477 (Růženka) - opravuje se.
Gilera Typhoon 125 2T alias Jitrnice - nikdo ji nechce, tak na ni jezdim.
_Mimo_

250+

Skútr / moto: Typhoon 125
Tuning / úpravy: zatim opravy

Příspěvekod fleet.admiral » 10 kvě 2012, 17:03

Jezdit bez nějaké ochrany zraku je fakt nebezpečné, nemusí to být jen ta voda z ostřikovačů, stačí moucha nebo jiný hmyz, případně odtlétnuvší štěrk - těch rizik je tolik, že bez krytí očí bych nesedl snad ani na kolo.
fleet.admiral

250+

Skútr / moto: Kawasaki Ninja 250R (2010) / ex Honda PCX (2012)
Tuning / úpravy: ex držák top case GIVI + kufr GIVI E30N Tour, Holux GPSport 245

Příspěvekod Voki » 10 kvě 2012, 17:25

Já vždycky mívám, ale je hrozný teplo, měl jsem crossovou helmu, co mám na čtyřkolku a brýle se mi kvuli 500 metrům nechtěly vytahovat.. Máte pravdu, ale strašně mě to nasralo..
Obrázek Obrázek Obrázek
Voki

100+

Skútr / moto: Kymco Agility 50 4t
Tuning / úpravy: Kosmetické, CDI, 70ccm - kit, LEDs, Naraku HS

Příspěvekod novaka » 10 kvě 2012, 17:34

O oči bych se nebál. Stačí opláchnout vodou. Jinak ano, párkrát se mi to stalo a párkrát to bylo i očividně schválně někdy je to jen buranské chování od řidičů aut. Co napalt, že má člověk plexi před sebou a na helmě. Je to nepříjemné i třeba na oblečení - si tak vzpomínám na různé It prospekty jak je tam usměvavý ital v bílé košily na skútru a to neví, že ho někdo může takhle ohodit. Co se týče reakce, tak troubení a někdy předjetí a poklepání si do helmy - do když to bylo opakované. Přeci jen auta jsou větší a do ukopávání zrcátek bych teda nešel.
novaka

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Burgman 200

Příspěvekod duky5 » 10 kvě 2012, 23:22

sedli píše:Naštvanej být můžeš, ale taky i sám na sebe, protože ve vyhlášce máš, že za jízdy si musíš chránit zrak brýlemi nebo štítem na přilbě. Pokud by jsi měl štít, nic by se nestalo. Pokud by jsi ji potom fyzicky napadl, nikoho by nezajímalo to, že ti její voda z ostřikovačů podráždila oči a málem ses vysekal.
Myslím že se to stalo většině z nás a nemuselo to být naschvál, za jízdy ostřikující voda hold stříká i několik metrů za auto a řidič si to neuvědomuje.

presne tak. stalo sa mi to uz niekolko krat, nikdy som ale nemal pocit ze to bolo naschval....

ja tiez ked idem v aute a aj v jasnom pocasi sa mi nieco rozprskne na okne, tak dam ostrekovac a okno si umyjem - nepozeram ci 20m za mnou nejde nejaky motorkar...a keby po chvilke motorkar na mna vytruboval a buchal si po helme, nechapal by som co ma za problem
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
duky5

1000+

Reputace: 108
Skútr / moto: Honda adv350

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek