Ahoj,
první příspěvek do fóra jsem plánoval trochu jiného rázu, nicméně chci připojit čerstvou zkušenost s ještě nezaschlou krví.
Po cca půl roce pohrávání si s myšlenkou, že bych si pořídil skutříka jsem se rozhoupal a před deseti dny si hrdě odvezl lehce jetou Aprilii Sportcity One 125. Za těch pár dní jsem stihnul najet cca 300km, velice opatrně, skútr je pro mě i formou výstupu z komfortní zóny a osobní statečnosti, mám z toho respekt jako prase.
Každopádně dneska jedu po Praze, prší. Mám na výběr ze dvou cest k cíli, říkám si "sviňsky to klouže, pojedu bezpečnější trasou s míň debilníma zatáčkama a kostkama..". Jedu jako s hnojem, každou zatáčku pomalu krokem, aby mi to nepodklouzlo. Přejíždím od Hradčanské na Letnou, v každém směru dva pruhy oddělené tramvajovým pásem. Já jedu v pravém pruhu, cca 10m přede mnou, v levém pruhu jede minidodávka. Ta se mi najednou z ničeho nic, bez blinkru vrhá do pruhu a pravděpodobně jak mě zahlédl, tak ještě dupnul na brzdu, takže já reflexivně uhýbám, ale je mokro, takže letím a ležím, ani nevím jak, jen kopu skútr před sebe na jeho dodávku a sám jedu po pravý ruce, prdeli a kotníku dalších dobrých deset metrů. Štěstí v neštěstí - chčije, takže mám jen prodřenou bundu, komplet rozstřelenou botu a lehce silniční lišej na lokti a kotníku + skútr má tak o půl cm sbroušenou stupačku, tak 3x4cm podřený plast na rámu a vychýlená řídítka lehce doleva.
Z minivanu vybíhá zmatený, metr a půl vysoký Vietnamec, moc neumí česky, ale z toho co na mě řve když kolem mě pobíhá jsem pochopil, že čuměl na GPS a nevěděl kam jede. Super.
Takže....každý prý někdy spadne. A někoho to čeká už po týdnu. Jo...a jdu si koupit bundu, chtěl jsem to udělat o víkendu, ale nebyl čas...a čas je, teď koukám, otázkou priorit