Diskuze o čemkoli.
Odeslat odpověď

Re: Jezdi opatrně! Žiješ jen jednou!

13 kvě 2015, 19:50

Viem o čom to je,zažil som v r.2002 niečo podobné keď do mňa nabúral z lavej strany v zátačke na mokrej ceste v šmyku zo Š.Octávia a mne vyrachol bočný ako aj predný airbag,pískalo to bol som v bielom dyme a nevedel som čo sa stalo,lietam už niekde v oblakoch alebo čo?V tom sa otvorili dvere a mladík hovorí ste v poriadku nie ste zranený?
No chvala bohu okrem zlaknutia mi nič nebolo ale keby som nemal Š.SuperB ktorá má dostatočné deformačné zóny a v dverách masívne výstuhy ale nejaký šerbel tak by som mal lavú nohu určite v péčku.Škoda bola 300tis Kčs a auto opravovali skoro dva mesiace.Môj šéf sa vtedy zachoval naozaj seriózne keď som mu volal že pre neho neprídem lebo sa mi stala nehoda tak prvé čo sa opýtal bolo či som v poriadku a nie čo je z autom.

K tomu chronickému sledovaniu tachometra,to je už asi naša paranoja ktorá pochádza z perzeukovaní políciou pri prekračovaní rýchlosti ale niekedy sa treba na to fakt vykašlať lebo aj tá sekunda mrku oka chýba potom v reakčnom čase pri brzdení.

Ďakujeme Mr.Voza že si nám tú nepríjemnú udalosť podrobne opísal myslím že má určite výchovný efekt.
Naposledy upravil forester dne 14 kvě 2015, 12:39, celkově upraveno 1

14 kvě 2015, 10:37

Zajimava zkusenost. Taky bych nerek, ze to clovek takhle vnima. Nastesti musim zaklepat, zatim se mi nic takoveho nestalo. Ale vyvolava to ve me jednu nedavnou zkusenost, kdyz jsme jeli na Silvestra do Olomouce, myslim rok 2012. Mam plne auto, cili 5 lidi s vecma, tenkrat jsem mel Sharana. Najednou na D1 za Brnem, tesne pred tim rozdvojenim u Vyskova, vidim cerny oblak dymu, ktery je pres oba nase pruhy a jeste se nese do protismeru. Zpomaluju, behem toho koukam do zrcatka a vidim, ze za mnou nikdo nejede. To je pru*er, protoze jak v tom oblaku nic neni videt a ja tam vjedu, nebudu videt, zastavim a nekdo to do me nasype. Poustim varovky a doufam, ze se z toho nejak dostanu. Nastesti jsem do toho vjel a dobre fouknul vitr asi a me se podarilo dostat ke krajnici, vyhazet vsechny z auta pryc do skarpy, do ruky beru hasicak a bezim k autu. Byl to jednickovy Sharan a moc dobre vim, co se mu stalo. Dostal se mu olej z turba do sani, chcipnuti klickem samo nefunguje v tu chvili a olej se pali, motor bezi na plne otacky. Par z auta ma dost prace se 2 psama a ditetem a je zmatek. Hasicak v tuhle chvili je k prdu, je potreba chcipnout motor pres kvalt. Nastesti se podari, ale teda musim rict, ze ty bobky, co jsem mel, vlezt do toho kouriciho auta, kteremu motor turuje v max otackach a clovek nevi, co se stane.

No ale proc to pisu, za chvili prijeli hasici, aby to zajistili, behem toho projelo kolem par aut. Jakmile prijeli hasici, motor uz nebezel a tim padem uz bylo videt. I tak ale kolem projizdel jeden cumil, ktery v levem pruhu na dalnici v podstate zastavil a koukal, auto za nim to jeste zvladlo ukocirovat, ale rozsoudil je treti dabel za nima, ktery to poslal do prostredniho a ten se jeste oprel do toho prvniho. V tu chvili jsem stal uz za svodidlama, ale ani tak jsem se necitil bezpecne. Byli tam hasici, airbag vystrelil snad jen tomu zadnimu, vsichni vypadali ok, tak jsme radsi vypadli, nez cekat na dalsiho strelce.

Kdyz se to proste blbe sejde, kazda chvilka rozhoduje. Hlavne ze jsi v pohode a nic se nikomu nestalo! Rozhodne zkusenost.

15 kvě 2015, 14:37

Při svejch každodenních cestách po Praze na skútru jsem registroval, že jsem asi jedinej kdo se skútrem a motorkou obecně jezdí prakticky jako s autem. Teda ve smyslu řazení se klasicky za jedoucí auta a čekání pěkně pokorně až se rozjedou na křižovatce bez toho, abych se tlačil dopředu za každou cenu všemožnýma škvírama. Předpokládám, že teda že i Vy ostatní tady jezdíte prostředkem (mezi pruhy), kličkujete centimetry od ať už stojících, tak i jedoucích aut, objíždíte auta ze všech možnejch i nemožnejch úhlů a stran.

Asi, resp. určitě, tady budu za sraba a trapáka, ale fakt mi to přijde neuvěřitelně nebezpečný. Taky jsem tak zkoušel jezdit, ale jediný co z toho vzniklo, bylo X nebezpečnejch situací a srdce bušící jak o život z vidiny co se právě mohlo stát. Přitom úspora času naprosto zanedbatelná. Víceméně s každym z Vás, co mě denodenně míjíte když stojí fronta na červenou, se vzápětí potkám před dalšim semaforem nebo Vás zahlídnu někde jinde na cestě. Takže je to imho naprosto zbytečný "násilí". Ale jak řikám, asi jsem moc trapák a srab...

15 kvě 2015, 14:49

Tak po prvé niesi ani trapák ani srab,si proste kluďas a máš veľmi veľa času čo ti strašne závidíme. Ale potom sa tu naskytá otázka načo sa vozíš skútrom a nejdeš autom keď ten je priam stvorený na to aby si nemusel stáť v radách na semaforoch a dopravných zácpach v špičkách.Keď ešte parkuješ na vyhradených miestach pre autá a blokuješ im miesto tak to nás úplne zabiješ :mrgreen:

Myslím že tu nie je nikto hazardér a samovrah aby zbytočne riskoval a tlačil sa do predu aj vtedy keď sa to nedá alebo dá z veľkým rizikom.Tá pravdepodobnosť že ťa niekto sejme je vždy a všade a keď tie autá stoja tak asi najmenšia.

15 kvě 2015, 15:26

Ale ne, myslim, že výhod skútru využívám až až. V centru jsem byl už snad na všech chodnících v každý ulici :-) a ten levnej provoz... Moc dobře vim, že se skútr takhle pro kličkování využívá. Ale tady jsou ty silnice v centru tak úzký a zácpy ne tak hrozný, aby bylo potřeba za každou cenu riskovat denně život kvůli pár minutám.

15 kvě 2015, 15:40

Tak i v centru se dá projet, např. Divadelní projíždím skoro denně a nemyslím že u toho riskuji svůj život.

15 kvě 2015, 15:56

Každej jezdí jak dovede. Proto že jezdíš s davem aut nejsi hned trapák a srab....jinak uplně stejně jak psal forester,pokud se na to necejtíš a přivádí tě to do stresu,je lepší nikam se necpat a čekat. Někdo jinej to bere jako rutinu a třeba messengery nemá ani cenu komentovat,to je jiná liga ))))))

15 kvě 2015, 16:04

Přesně a "mesíci" jsou trochu moc :):)

15 kvě 2015, 16:29

Zaujímavé že kuriérna služba prostredníctvom messengerov v Bratislave neexistuje a v Prahe je toho hafo.Bicyklistov je vydieť ale iba málo,buď Blava je ešte dedina alebo to nikto ešte neobjavil,neviem či si nespravím firmu a nekúpim Hondy Forza 125 :mrgreen:
Naposledy upravil forester dne 15 kvě 2015, 16:38, celkově upraveno 2

15 kvě 2015, 16:34

To je zajímavé, v takovém velkém městě...

15 kvě 2015, 16:44

forester píše:Zaujímavé že kuriérna služba prostredníctvom messengerov v Bratislave neexistuje... buď Blava je ešte dedina..."

Alebo nikto nikdy nikomu nič neposiela.
A keď posiela, iba jeden druhého do riti a na to netreba mesíkov :D

15 kvě 2015, 16:48

Dogs píše:To je zajímavé, v takovém velkém městě...

Také suhsi roznášajú na skútroch dokonca hladali na to šoféra aj ma tak ťahalo či sa na to nedám ale mali tam k dispozícii nejakú čínu ale keby tam bol BG600 excutive to by bola iná káva.

15 kvě 2015, 17:16

To věřím, ale potom by to suhsi muselo stát 5x tolik :)

18 kvě 2015, 10:16

Putin píše:Při svejch každodenních cestách po Praze na skútru jsem registroval, že jsem asi jedinej kdo se skútrem a motorkou obecně jezdí prakticky jako s autem. Teda ve smyslu řazení se klasicky za jedoucí auta a čekání pěkně pokorně až se rozjedou na křižovatce bez toho, abych se tlačil dopředu za každou cenu všemožnýma škvírama. Předpokládám, že teda že i Vy ostatní tady jezdíte prostředkem (mezi pruhy), kličkujete centimetry od ať už stojících, tak i jedoucích aut, objíždíte auta ze všech možnejch i nemožnejch úhlů a stran.

Asi, resp. určitě, tady budu za sraba a trapáka, ale fakt mi to přijde neuvěřitelně nebezpečný. Taky jsem tak zkoušel jezdit, ale jediný co z toho vzniklo, bylo X nebezpečnejch situací a srdce bušící jak o život z vidiny co se právě mohlo stát. Přitom úspora času naprosto zanedbatelná. Víceméně s každym z Vás, co mě denodenně míjíte když stojí fronta na červenou, se vzápětí potkám před dalšim semaforem nebo Vás zahlídnu někde jinde na cestě. Takže je to imho naprosto zbytečný "násilí". Ale jak řikám, asi jsem moc trapák a srab...

Ahoj,
ja se taky obcas divim, co na tom nekteri dovedou. Taky na to nemam vylozene povahu. Nejakych par desitek tisic km jsem na motorkach najezdil, ale ja totiz vsude vidim certa na zdi. Ono pri tom, jak se dneska jezdi je to hned. Ja se urcite necpu mezi kazde auto na centimetry, ale kdyz je zase prostor, tak ho vyuziju, jedu pomalu a opatrne tak, abych z pripadne vznikle situace dokazal vyskutrovat. Nemam napriklad problem predjet kolonu aut cekajicich na semafor. Ono totiz nez ten typek v plechovce zpozoruje, ze je zelena, nez sahne po saltpace, seslapne spojku a pak mocne vyturuje svuj 3 valec tak ja uz jsem na dalsim semaforu a objizdim dalsi kolonu :-) To by mi prisla skoda nevyuzit.

Ale je pravda, ze nekteri jezdi vazne az zbytecne na krev...alespon podle me.

18 kvě 2015, 10:38

Byl tu svého času odkaz na diskuzi na slovenské televizi, kde sice byli majitelé jiných kubatůr a typů (supersport a chopper, pokud jsem to tedy správně zaregistroval), ale ti se k tomuto celkem přesně vyjádřili a jejich slova potvrzují na YouTube videa, kde kličkujícího motocyklistu sejme majitel auta třeba tím, že mu vjede do cesty těsně před ním nebo otevře dveře, takže šance, že zabrzdí včas, je minimální a nebo aspoň stoupne adrenalin na hooodně vysokou hodnotu. Na jedné straně je šikovnost, postřeh, předvídavost a i jistá dávka drzosti jedněch na oněch dvou kolech (nechci zevšeobecňovat, je to jen část ze všech majitelů moto). A na druhé jsou majitelé aut, kteří mohou neúmyslně a nebo právě naschvál udělat cokoliv, aby to těm na dvou kolech znepříjemnili nebo rovnou jim ukázali, že těmi, kdo mají navrch, jsou právě oni. A neuvědomují si jedni ani druzí, že obojí, jak občas ztřeštěná a příliš sebejistá jízda na moto nebo najíždění, náhlé vybržďování, zamezování průjezdu maximálně možným zúžením průjedu, případně "vhodně" otevřenými dveřmim u majitelů aut, vede takřka jistě k havárii, úrazu a škodě (která je z těch všech problémů ten nejmenší). A proto raději o něco později přijet, než hodně rychle odjet sanitou. Pořád ještě platí a platit bude, že při havárii auta s motorkou je ten, co dopadne hůře, majitelem dvou kol. 8)
Odeslat odpověď