mickielli15 píše:Jízda u kraje se mi taky neosvědčila. To byl většinou spouštěč pro plechovky, kdy mě předjížděly i tehdy, kdy jelo auto v protisměru a bylo jim to úplně fuk. Takže jedu (většinou, podle situace) kolem středu pruhu a pak je takové nebezpečné manévry nenapadnou, protože se tam jednoduše nevlezou.
tatík píše:jeden z mých současných mladších kolegů měl před rokem a půl vážnou nehodu.Jel po silnici 1.třídy mimo obec a přijížděl ke křižovatce,byl na hlavní,plná čára,rychlost omezená na 70 km/hod,celkem běžná záležitost.V protisměru se blížila dvě osobní auta.Řidička vozidla vzadu začala předjíždět,když si všimla proti jedoucího kamionu řízeného mým kolegou,chtěla se vrátit na svoji půlku a zařadit se zpět za dosud nepředjeté vozidlo,učinila to však tak brzo,že předkem svýho auta trefila zadní část předjížděného vozu,ten byl nárazem nasměrován do protisměru.i když ten řidič zřejmě brzdil,došlo ke srážce s kamionem.I kolega se snažil čelní srážce zabránit,brzdil a uhýbal co nejvíc vpravo,střetu už nezabránil.Následky byly tragické,řidič osobního vozu zemřel a kolega byl vážně zraněný,několik operací nohy a půl roční neschopnost.Zdálo by se,že případ je jasný,žádný z ůčastníků nebyl pod vlivem a za viníka byla předběžně určená řidička,vysoká rychlost,zákaz předjíždění,ohrožení atd.Hrozil ji značný trest a tak začaly právní tahanice.Při vyšetřování se ukázalo,že můj kolega v inkriminovaném místě nejel předepsanou 70tkou,ale z tachografu(zařízení,které zaznamenává rychlost a dobu jízdy v reálném čase)vyčetli,že jel 76 km,což se později stalo základem obhajoby té řidičky.Najala si nějaký experty a Ti spočítali,že kdyby jel 70,zřejmě by ho odražené vozidlo minulo a nebo by nedošlo k čelnímu střetu a následkem toho,by PRAVDĚPODOBNĚ nedošlo k ůmrtí toho řidiče Dále mu soud vytýká,že nereagoval dostatečně na vzniklou situaci,aniž by mu ale vysvětlil,co je ona dostatečná reakce.Jak se zachovat,když kolem lítají plechy,z obou stran svodidla,kolem další auta,kdo určí,co je v tom momentě správná reakce.Proběhlo už několik soudních líčení,paní jde evidentně o to,aby nebyla shledána 100% vinnou a dostala tím pádem mírnější trest.Kolegovi hrozí rok ztráty řidičáku a až dva roky vězení,za obhájce už utratil kapitál a rok žije v nejistotě.Paní řidička je jaksi movitější a neustálým odvoláváním a novými expertízami celou záležitost donekonečna protahuje.Chápu,do vězení se nechce,ale...........
wochomurka píše:Jezdím středem, nebo ve vyjeté koleji blíže dělící čáry. Mám tak dostatek místa v pravo, když potřebuju uhnout před překážkou a řidiči se předemě necpou. Jen se toto nedá praktikovat se slabším a menším strojem, kde mají řidiči rudo a malinkatej stroj, ikdyž jede přez město na padesátce kilem je prostě zdržuje a musí být bez milosti předjet, nebo vytlačen ke kraji. Má osobní zkušenost s Vespou 125 nebo s překopaným Runnerem (co na to, že jel skoro 120km/h), kde mě ohrožovaly i takové popelnice jako Š 120.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků