Já su asi příliš slušně vychovaný.
Před pár dny mě taky napadlo, že je něco špatně, když se proti mně v jednosměrce takhle šine focus. Pohodička, muzika, stažený okýnka... no a za nima baba.
Až když jsem - veden pudem sebezáchovy - uhnul a viděl milostivou, jak evidentně vůbec netuší, že asi 200 metrů zpátky něco přehlédla, napadlo mě, že jsem klidně mohl využít svou žlutočernou reflexní bundu a nastoupit:
"
Paní řidičko, víte čeho jste se dopustila? No že mám dnes dobrou náladu, bude to za dva tisíce bez bločku a bez bodů..."
No, příště.
EDIT:
Ani reflexní bunda není zárukou, že Vás plechovkáři vidí. Ač jsem se nechoval nijak agresivně nebo nepředvídatelně, byl jsem dnes na příjezdu do Brna od jihu ohrožen hned třikrát. Borec přejíždějící před křižovatkou do pruhu a mezery, KDE JSEM UŽ JAKSI STÁL JÁ

Před dalšími světly řidič transita, co se bavil se spolujezdcem a přitom v pohodě vybočoval, se mě sám tak lekl, že mi ho až bylo líto! O párset metrů dál už jsem jemné náznaky vyhýbání tuarega asi před kanálem chvíli registroval tak, že jsem si jen pobaveně zatroubil. (Kdyby to shemík utáhl, namontoval bych na něho Nautila (
http://www.stebel.it/stebel2012/suoni.a ... utilus.swf), ať si řidiči užijou

)