Jezdi opatrně! Žiješ jen jednou!

Diskuze o čemkoli.

Re: Jezdi opatrně! Žiješ jen jednou!

Příspěvekod tydeet » 05 zář 2013, 22:55

Minulý čtvrtek jsem předjížděl stojící kolonu na přejezdu v Rudné. Zprava od nějaké garáže vyjel mezi stojící kolonu maník s autem, a tak jsem to do něj narazil, ubrzdit se to nedalo ... Protože měl předváděcí auto z autosalonu, zavolal policii, která udělala zápis o nehodě, přestože škody byly minimální - u něj přední nárazník vyražený z plastových zámečků a blatník, u mně nic, vzal jsem ho předním kolem. Co mi nejvíc překvapilo, bral to jako mou vinu, prý jsem předjížděl stojící kolonu a to se prý nesmí, teprve pokuta 1500 korun a vysvětlení od policie o objíždění kolony ho vyvedla z omylu ... nedání přednosti při vjezdu na hlavní komunikaci ... nesouhlasil, protestoval, ale to bylo asi vše na co zmohl ... Dneska, přesně po týdnu, jsem zastavil na červenou a mladá paní mi postrčila asi o metr dopředu, prý se koukala na vedlejší auto, odnesla to jenom promáčklá značka ... Proboha, nedávejte v autoškole řidičák všem, kdo si to zaplatí ....
tydeet

100+

Reputace: 58
Skútr / moto: yamaha neos 50, honda pcx 125

Příspěvekod nedory » 12 zář 2013, 17:47

tímto bych rád poděkoval Mazdě se značkou 1AN 9626, která mě dnes odpoledne málem smetla ve Ždírci, když mi nedala přednost při najíždění z vedlejší na hlavní, po které jsem jel já.
Mazdu jsem po pár kilometrech zastavil, v Mazdě dáma tak do 40-ti let věku, na klíně navigaci. Slušná, omluvila se, že mě vůbec neviděla - doporučil jsem jí využít služeb veřejné dopravy, protože je nebezpečná všem kolem sebe. Příčinou toho, že mě neviděla byla patrně navigace na klíně. Měl jsem chuť jí dát pětikolo, ať si koupí držák, když jí po koupi auta nezbylo.

Hlavička hezká, ale v ní bohužel nas**no.
Argumenty mohou dojít, munice nikoli Konfucius
nedory

750+

Reputace: 25
Skútr / moto: Aprilia Mana 850

Příspěvekod mickielli15 » 12 zář 2013, 23:44

No vidíš, takových situací je spousta. Musíme pořád čučet do vedlejšek. Snažím se o to, ale někdy taky zapomenu jet vyloženě ultrasoustředěně a pak se sám leknu, že se to vůbec stalo... :)
...já dneska jedu v dvouproudu, Fabie vedle mě začala odbočovat do mého pruhu, aniž by si všimla, že jsem vedle něj (ne v mrtvém úhlu - přímo vedle něj). No v protisměru naštěstí nic nebylo, ale on si to včas všimnul. Kdybych ale zazmatkoval, už bych se válel... :roll:
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda SH 300i 2011
Tuning / úpravy: Nechci do toho Hondě fušovat :-))

Příspěvekod Blacksunshine » 13 zář 2013, 08:25

Já včera ráno cestou do práce sjížděla zatáčky z Bílovic do Obřan, přiznám se, ani ne čtyřicítkou. Dojelo mě Saxo vínové barvy a chlap za volantem zatroubil, abych hejbla. Tak strašně jsem se lekla, klidně jsem mu mohla padnout pod kola. Nehody se stávají z nepozornosti, no co už, ale způsobovat je ještě naschvál, to už je trochu moc.
Blacksunshine

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: YiYing 125

Příspěvekod krizik1 » 13 zář 2013, 09:04

No konkrétně tohle nemusel myslet úplně špatně. Třeba jen chtěl abys o něm věděla a uhýbat si nutně nemusela. Navíc v silničním zákoně se píše o předjíždění mimo obec s použitím výstražného zvukového znamení. Tady nejsou lidi na troubení moc zvyklí.
http://krizik1.rajce.idnes.cz/ http://www.parabellum.cz/ Aprilia Atlantic 500,PGO Comet 50 2T,Kingway Varadero 79 4T
krizik1

Moderátor

Reputace: 827
Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 200

Příspěvekod Gandalf » 13 zář 2013, 09:15

O posledním víkendu jsem se projížděl po nádherných silnicích Beskyd z Frýdlantu přes Bílou, Horní, Dolní Bečvu do Rožnova a dál na ValMez. Během té cesty jsem několikrát strhával v poslední chvíli skůtr v zatáčce, protože, kdybych jel klasickou stopou (samozřejmě ve svém pruhu), tak mě sejme auto, které si zatáčku řízlo z protisměru. A to byly zatáčky, do kterých člověk absolutně neviděl a řidič byl klidně půlkou auta za čárou. Takže pokud to byla pro mě pravá a najel bych si trošku ke středu, tak jsem v něm. To samé mi udělal i jeden motorkář, kola měl na střední dělící čáře a celým strojem i tělem byl nakloněný do mého pruhu. Kdybych jel jen o chloupek rychleji, tak jsem v sobě...
Jak nám říkal instruktor v autoškole a paradoxně zrovna včera po zkoušce i zkušební komisař - jízda na motorce je primárně o hlavě, nikoliv o srdíčku :wink:
Bylo: Jawa Babetta 210 (88-00) Kymco Downtown 125 (13) Piaggio X10 350 (14-16) Honda CTX 700 (17-19)
Aktuálně: Obrázek
Gandalf

1000+

Reputace: 82
Skútr / moto: Honda Forza 300

Příspěvekod josuk » 13 zář 2013, 09:47

Blacksunshine píše:.. a chlap za volantem zatroubil, abych hejbla..

Stále se domnívám, že pokud na mě někdo troubí nebo bliká, něco potřebuje, něco mi upadlo, došlo k něčemu čeho jsem si nevšiml, něco jsem zachytil a proto začnu za zvýšené pozornosti zpomalovat, pokud bliká troubí dál, je to jasný, musím zastavit! Rozhodně nedělám to, že na troubení uhýbám do příkopu, případně se vtlačuji do vedlejšího pruhu, kde pro mě není místo a ohrožuju tím ostatní. Pravda je, že pokud někdy došlo na slovní komunikaci s troubícím, blikajícím, nikdy nic nepotřeboval, všechno bylo v pořádku! V itálii znamená zatroubení většinou „pozor jsem tady“, v česku se to chápe jako „uhni debile“. Ale je to i vina těch, co uhýbají! :wink:
josuk

1000+

Reputace: 597
Skútr / moto: zimní X Max 250 a Honda ADV 350
Tuning / úpravy: na zimu deka a zimní gumy

Příspěvekod mickielli15 » 13 zář 2013, 21:03

Blacksunshine píše:Já včera ráno cestou do práce sjížděla zatáčky z Bílovic do Obřan, přiznám se, ani ne čtyřicítkou. Dojelo mě Saxo vínové barvy a chlap za volantem zatroubil, abych hejbla. Tak strašně jsem se lekla, klidně jsem mu mohla padnout pod kola. Nehody se stávají z nepozornosti, no co už, ale způsobovat je ještě naschvál, to už je trochu moc.

Ahoj, tenhle kopeček se samými zatáčkami jezdím denodenně. Jezdím tam sice trochu rychleji, právě abch nezdržoval ta auta, oni si tam rádi někdy zahejbou volantem a pak je nepříjemný, když se Ti lepí na prdel... Na tom místě by vlastně ani nemělo smysl uhýbat, protože tam prostě předjet nejde. Ani skútr. No hlavně, že ses nelekla víc, než přiměřeně :)
Pro mě jsou největší šoky, když jedu třeba 70 mimo obec, kouknu do zrcátka - nic. Jedu chvilku a najednou rána - motorka mě švihne třeba ve 170km/h. To jsou šoky opravdu nepříjemný...
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Příspěvekod janon » 15 zář 2013, 14:19

Asi jezdim blbe, ale kam na tyhle historky chodite?
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)
janon

2500+

Reputace: 195

Příspěvekod mickielli15 » 15 zář 2013, 18:16

Janon - asi jezdíš málo. Musíš jezdit vííííc!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Příspěvekod Mr.Voza » 15 zář 2013, 21:07

nedory píše:...doporučil jsem jí využít služeb veřejné dopravy, protože je nebezpečná všem kolem sebe...

Takový doporučení si dovedu živě představit:
"Ty krávo debilní, když neumíš řídit, tak jezdi autobusem, než někodo zabiješ...", žejo? :lol: :lol: :lol:
Taky už jsem takhle několika řidičům doporučil, že by měli řízení motorového vozidla věnovat o něco více pozornosti :lol: :lol:
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Reputace: 48
Skútr / moto: Aprilia SR50 tuned, Aprilia Leonardo 250 serie
Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Příspěvekod medved.m » 15 zář 2013, 23:45

Já su asi příliš slušně vychovaný.
Před pár dny mě taky napadlo, že je něco špatně, když se proti mně v jednosměrce takhle šine focus. Pohodička, muzika, stažený okýnka... no a za nima baba.
Až když jsem - veden pudem sebezáchovy - uhnul a viděl milostivou, jak evidentně vůbec netuší, že asi 200 metrů zpátky něco přehlédla, napadlo mě, že jsem klidně mohl využít svou žlutočernou reflexní bundu a nastoupit:
"Paní řidičko, víte čeho jste se dopustila? No že mám dnes dobrou náladu, bude to za dva tisíce bez bločku a bez bodů..." :D
No, příště.

EDIT: Ani reflexní bunda není zárukou, že Vás plechovkáři vidí.
Ač jsem se nechoval nijak agresivně nebo nepředvídatelně, byl jsem dnes na příjezdu do Brna od jihu ohrožen hned třikrát. Borec přejíždějící před křižovatkou do pruhu a mezery, KDE JSEM UŽ JAKSI STÁL JÁ :roll: Před dalšími světly řidič transita, co se bavil se spolujezdcem a přitom v pohodě vybočoval, se mě sám tak lekl, že mi ho až bylo líto! O párset metrů dál už jsem jemné náznaky vyhýbání tuarega asi před kanálem chvíli registroval tak, že jsem si jen pobaveně zatroubil. (Kdyby to shemík utáhl, namontoval bych na něho Nautila (http://www.stebel.it/stebel2012/suoni.a ... utilus.swf), ať si řidiči užijou :mrgreen:)
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod LadasM » 16 zář 2013, 21:43

Dnes v Brně v Žabovřeskách na čtyřproudovce skočila na semaforu u přechodu před odbočkou na Komín oranžová, tak pomalu dobržďuju, protože pršelo. Jel jsem v levým pruhu v pravým dodržovala další auta. Najednou slyším jak se mě zezadu něco řítí, brzdy kvílí a v zrcátku se hrozivě blíží auto. Tak jsem to instinktivně stáhl trochu doleva a pustil trochu brzdu abych popojel a nechal mu místo na dobrždění. Zastavil jsem tak až na přechodu. Ten č..ák to vzal zprava a ještě mě předjel a pokračoval tak 50tkou dál na červenou, ještě že chodci ještě nestačili vstoupit do silnice.
Já jsem pomalu nacoufal zpět a nadával co je to za haj..a, že to není možný, "ale je" povídala jedna paní na přechodu :wink: ani jsem na něj nestačil zatroubit. A to mám reflexku a brzdovky na kufru :? , tak su aspoň rád že jsem stihl uhnout, jinak mě sejmul zezadu.
Yamaha Tracer 700 (2019)
Honda SH125 ABS (2016)
LadasM

250+

Reputace: 15
Skútr / moto: Yamaha Tracer 700

Příspěvekod Blacksunshine » 17 zář 2013, 13:54

Janon: stačí být začátečník a mrňavej k tomu :D A hned máš o zábavu na scootu postaráno. První týden ježdění jsem takhle elegantně piánko dojela na křižovatku na Vinohradech, zastavila v klidu na červenou, sundala nožku a opřela ji do prázdna, páč jsem trefila zrovna prohlubeň s kanálem a nedosáhla na zem. Načež se těch stodvacetkilo motorové váhy poroučelo na asfalt.... :oops:
Blacksunshine

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: YiYing 125

Příspěvekod Strmal » 20 zář 2013, 18:44

Malaguti Madison 200 Blak Rider

Dříve bylo - Malaguti F15 Firefox

250+

Reputace: 10
Skútr / moto: Malaguti Madison S200 Black Rider
Tuning / úpravy: Multivárek, LeoVince GranTurismo