Jezdi opatrně! Žiješ jen jednou!

Diskuze o čemkoli.

Re: Jezdi opatrně! Žiješ jen jednou!

Příspěvekod mickielli15 » 05 čer 2013, 02:04

no, znovu musím říct - na cizí pozemek nepatří žádní pitomci na jakýchkoliv mašinách. Jedním dechem opět dodávám - lano přes cestu, natažené s vědomím, že to může někoho (nedejbože nevinného) zabít, může pouze a jenom chorý mozek. Nevím, jak bych usínal s vědomím, že by tam jel někdo na kole, prostě kdokoliv... to je imbecilita v nekřišťálovější formě.
.. ale druhým dechem taky dodám - nevíme, co to opravdu bylo za místo.
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda SH 300i 2011
Tuning / úpravy: Nechci do toho Hondě fušovat :-))

Příspěvekod Marty108 » 05 čer 2013, 10:08

nechápu jak někdo může napsat Já bych tam to lano dal :roll: co pak lidský život je nad vyjeté koleje na polní - lesní cestě? Nejsem zastáncem lidí co dělají tyto věci v lese na polích a podobně, ale natahovat drát a žít s vědomím, že jsem někomu uťal hlavu :shock: to už pánové je trochu za hranou "lidského chápání".
Marty108

500+

Reputace: 0
Skútr / moto: Yamaha FZS 600 Fazer

Příspěvekod Vratas » 05 čer 2013, 13:38

Lano je trošku extrém, ale natáhnout do země pás hrotů proti pneumatikám by byla lepší léčba.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod angel2904 » 05 čer 2013, 13:57

Obojí s úmyslem spíše pomstít se, zranit, než znemožnit další jízdu.. Tudy cesta nevede. Lepší, i když méně reálné řešení, počkat si na dotyčného někde a tam stojícímu propíchat gumy. Bude nasr*nej stejně majitel poničeného pozemku, ale nikomu nepůjde o život. Tedy není-li někdo ze zúčastněných cholerik z 9mm v kapse :mrgreen:
Co foto-pasti, které používají myslivci v lesích, reagující na pohyb. Šikovně namířit a SPZ je na světě. Předat policii :idea:
Standa Mlejnek, t.: 604 787 309, mlejneks@atlas.cz
Živí mě toto: http://www.fitham.cz
Heslo: pořád se učím !
Ex: Piaggio X9 250, FJS600SW, Honda SH300i, Suzuki Burgman AN650 K9, NC750X, Vision 110(2014), NSSForza 300, CB125F, ...
angel2904

1500+

Reputace: 104
Skútr / moto: Honda NSC 110 Vision(2017)

Příspěvekod malincik » 05 čer 2013, 14:24

Líbí se mi naivita některých diskutujících. Pořád dokola se ultrakorektně doprošovat aby se chovali slušně. Aby se jim nestala křivda, o bebíčku ani nemluvím... Sám bydlím u takovéhoto místa, tedy u lesa a cesta k němu je neveřejná. Značka zákaz vjezdu a pod ní cedule soukromý pozemek. Každou sobotu a neděli se objeví partička, která nás otravuje randálem. Bohužel to nejsou žádní puberťáci bez rozumu, ale strejci kolem čtyřicítky. Policie nereaguje. Několikrát jsem si na ně počkal, oni nemají zábrany - nejmírnější byla poznámka, jak by asi hořela stolárna... Když se jim postavíš, najíždějí přímo na člověka, takže nezbývá, než uskočit.
Takže jestli toto jsou lidi a mam s nimi mít soucit - tak to pardon.... Na hrubý pytel totiž patří hrubá záplata.
P.S. teď je ovšem už nějaký čas klid, protože jak jsem se dozvěděl, nějaký maník se tam převrátil a ochrnul na polovinu těla. Nebyl jsem u toho, ale věřím, že nějaký vyšší "lesa pán" spravedlivě zasáhl.
Renault Espace IV 2.0T pro rodinu, Gilera Nexus 500i.e. pro mne. Na fotovýlety přibaluji Pentax K-7 a plnou brašnu fotoharampádí.
Najeto: celkem dost, ročn tak 12-15 tis. na Nexusovi a tak 30-40 tis Espacem. Pěšky jen do hospody přes cestu:-)) na KOFOLU!
malincik

100+

Skútr / moto: Gilera Nexus 500ie
Tuning / úpravy: lak drásaný asfaltem

Příspěvekod angel2904 » 05 čer 2013, 14:33

Boží mlýny ... :wink:
Standa Mlejnek, t.: 604 787 309, mlejneks@atlas.cz
Živí mě toto: http://www.fitham.cz
Heslo: pořád se učím !
Ex: Piaggio X9 250, FJS600SW, Honda SH300i, Suzuki Burgman AN650 K9, NC750X, Vision 110(2014), NSSForza 300, CB125F, ...
angel2904

1500+

Reputace: 104
Skútr / moto: Honda NSC 110 Vision(2017)

Příspěvekod Pytrsek » 06 čer 2013, 16:06

Dnes prvni krizovka. Brno Purkynova-Vackovka. Prislusnik MP Brno si racil do krizovatky najet vice nez zdravo, z nejakeho zahadneho duvodu se rozjel i po te co me uvidel. Dobra zprava ze pcx brzdi a ne vubec zle. Zastaveno 10cm pred cumakem. Bohuzel uhnout nebylo neb tramvajovy pas. Pocit, kdyz clovek muze organovy rict, ze je jak panske i damske priozeni a ze "Kam se to "prostitutka" kouka?" K nezaplaceni. Uznal a nasadil pohled zpraskaneho psa. Zaver. Neni od veci mit pokazde prsty na packach. Zvlastni kolik lidi, obzvlaste skutrystu co potkavam, tak necini....
Pytrsek

25+

Skútr / moto: PCX 125

Příspěvekod elem » 06 čer 2013, 16:39

Ja tam mam pazoury furt. Mne stvou chodci, co vidi prijizdet vozidlo, otoci hlavu na jinou stranu a jdou pres prechod at se deje, co se deje...
Piaggio MP3 500LT Business Obrázek
http://www.scbrno.cz
elem

500+

Reputace: 10
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT Business 2013
Tuning / úpravy: Honda PCX 125, 2013, 8000km, IXIL, (prodana 19.6.2014)

Příspěvekod mickielli15 » 06 čer 2013, 21:41

No postupně jsem přešel opravdu taky na úchop řidítek "minimálně dva prsty vždy na páčkách". Nejvíc mi ale vyhovuje, když mám na páčkách prsty tři a řidítka držím palcem a malíkem (ve městě). Když jde do tužšího, jdou tam pak prsty všechny (kromě palce). :mrgreen: Mimo obec na přehledných úsecích prsty dva - jeden, nebo žádný...

Jinak dnes jsem šel do kratičkého smyku předním kolem, ale hned jsem to reflexem pustil, jinak bych šel... myslím, že v tu chvíli by se právě hodilo ABS. Chtěl mi tam vjet člověk z vedĺejší, ale rozmyslel si to. Na jeho pohyb jsem ale už musel reagovat Byl jsem už opravdu blízko), takže jsem s tím takhle trhnul... nic příjemnýho.

Další příhoda je asi týden stará, tentokrát Bohudík i trochu zábavná. Jedu z Bílovic do Adamova (už přesně vím, v jakých místech jsou kanci, v jakých lišky a kde se zdržují srny. No v místech (za bílého dne) za zatáčkou obrovskej kňour. Stál přímo uprostřed silnice a zíral na mě. Super pohled. Zpomalil jsem a čekal, co bude dělat. Nic. Stál a koukal. Tak jsem ještě víc zpomalil a krátce jsem zatroubil. Načež začal kopytama hrabat a zmizel v lese. To už jsem byl docela blízko. No jel jsem ještě chvíli pomalu, oni bývají ve více kusech... :)
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Příspěvekod medved.m » 06 čer 2013, 22:19

Pytrsek: mně ani nikdy nenapadlo, že by šly gripy a brzdový páčky držet jinak, jsem zvyklej z kola.
O to víc jsem čučel na fotky k článku nahoře "Kymco K-XCT - sportovec tělem i duší" (Top články na Skútrportál.cz), kde se toho borec na fotkách drží (dámy prominou) jak panna pánského zařízení.
(EDIT: teď vidím, že na těch fotkách přitom stojí.)
(EDIT2: myslím skútr :wink: )

mickielli15: vážně z Bílovic do Adamova bývají divočáci? Uf, jezdím tam pravidelně na kole, naštěstí ne po ránu - no, to nevím, jak bych v takové situaci reagoval :(
Tuším kde by to asi mohlo být, ale raději napiš! m.
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod mickielli15 » 07 čer 2013, 07:12

Divočáci tam mají svojí oblíbenou cestu, která křižuje silnici. Asi se chodí napít do řeky. Když jedeš od Bílovic, musíš projet pod třemi železničními podjezdy. Tak oni bývají před tím prvním, jednu dvě zatáčky před ním, já je potkávám zhruba tady (před i za zatáčkou):
http://goo.gl/maps/bmzll

Jezdím domů za tmy několikrát za týden, takže v této oblasti jedu opravdu 40Km/h. Vlastně z Bílovic nejedu v noci nikdy víc, než 50-kou. Blbý je, že SH není z dálky moc slyšet, takže zvířata vidí jen světlo. Ale třeba lišky jsou chytré, ty už ví, co světlo znamená a zaběhnou do porostu a už jen vidím jejich oči, jak jsou skrčený ve škarpě a čekají, až ten vražedný stroj projede :mrgreen:

... teď mě napadlo - chtělo by to helmu s termovizí !!! :wink: Do té doby si nedovedu představit skůtristu s tímhle:
http://elovec.cz/termovize-flir-scout-ts32r-pro-320x240px-9hz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
SH 300i najeto 70000km
mickielli15

500+

Příspěvekod medved.m » 07 čer 2013, 08:09

Přesně tohle místo jsem tipoval, resp. ještě o 100m blíž k Bílovicím hned za Svitavou. Budu tam muset víc koukat kolem sebe, hlavně za soumraku.

Na té termovizi mne nejvíc zaujalo, že je nyní dostupná všem nadšencům :mrgreen: (za čtvrt mega)
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod Jura1 » 07 čer 2013, 20:54

Tak dnes bohužel pád. Mezi Skalkou a Malešicemi jsem se svou PCX uklouzl na velké olejové skvrně. Rychlost necelých 50 km/h, nedalo se absolutně nic dělat. Stáli při mne všichni svatí, krom trochu škráblé ruky jsem vyvázl bez zranění, u PCX odřená zadní stupačka a trochu ten lak. Ale pěkně jsme se spolu sklouzli :( Otřepal jsem se, zanadával, posbíral věci a jel dál.
Ještě jsem ale pro jistotu zavolal policii, ať se na tu skvrnu podívají a nevymázne se na tom nikdo další. Snad už je definitivně pryč a odnesl jsem to jenom já...
Jura1

10+

Skútr / moto: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: plexi Givi, kufr Givi 39L

Příspěvekod Marty108 » 07 čer 2013, 21:34

tak hlavně, že nejsou nějaké následky na zdraví...jak se to přihodilo v zatáčce - při brzdě - nebo rovina a plynulá jízda?
Marty108

500+

Skútr / moto: Yamaha FZS 600 Fazer

Příspěvekod Jura1 » 07 čer 2013, 21:48

Právě že naprosto plynulá jízda po rovném úseku, uprostřed pruhu, směr jsem vůbec neměnil. Ani ne sekundu před tím jsem už zaznamenal jen ten barevný odlesk na vozovce, typický pro olej :(
Jura1

10+

Skútr / moto: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: plexi Givi, kufr Givi 39L

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek