od malincik » 05 říj 2011, 22:44
Tak jsem si zase jednou početl.... a jen proto, že jsem shodou okolností byl před čtrnácti dny pár dní v Belgii a docela jsem si tam pojezdil, nedá mi to, abych nepřidal pár kapek oleje do ohně.
Při jízdě po Belgii si člověk nemůže nevšimnout, jak rozdílné je chování řidičů. Dálnice jsou tří, nebo čtyřproudé a v noci osvětlené, v naprosto perfektním stavu, a kupodivu pro osobáky a motorky bez poplatků. Všichni jezdí disciplinovaně a ohleduplně. Což se nedá říci třeba o francouzích a někdy i němcích. V každém případě si myslím, že tam lidé chápou úplně jinak legislativní úpravu dopravy v tom smyslu, že zákony a vyhlášky jsou od toho, aby se dle pravidel jimi daných lépe jezdilo. Proto si myslím, že ani v případě motooblečení nikdo nebude chtít po dědovi, který jede do kostela na padesátce, aby měl kompletní oblečení. Je tam, stejně jako v Holandsku moře cyklistů, protože krajina je rovná jako stůl. Je tam hodně , ale opravdu hodně skútříků. Myslím,že do obsahu padesát ccm nemají ani značku, ale jen nějakou žlutou nálepku. Proto si myslím, že pokud udělají nějakou právní úpravu bude jasně definované, že na motorce o výkonu od.... x kW a na silnici I. třídy a na dálnici bude povinné oblečení a obuv dle vyhlášky. Protože u nás to stevovi a jemu podobným připadá jako buzerace, a v našem pojetí by to i jako buzerace dopadlo, tak tam to určitě tak brát nebudou, protože co jsem tak vypozoroval - dělají zákony pro lidi. U nás se dělají zákony pro vychcané právníky, aby mohli kličkovat a dělat dlouhý nos na všechny slušné lidi, které by nenapadlo vymlouvat se na osobu blízkou nebo vzdálenou, pokud něco provedou. A k tomu oblečení: já naprosto nechápu lidi, kteří jsou ochotni dobrovolně trpět v nemocnici, když jenom použitím oblečení si ušetří mnoho bolesti a strastí a někdy i zkažený celý život. Někde hodně níže jsem popsal, jak jsem dopadl díky plechovkáři, a to jsem byl komplet oblečen. Ale třeba se 8stevovi bude líbit, až mu bude utírat zadek nějaká zdravotní sestřička, nebo taky lapiduch.....protože se zavázanýma rukama to moc nejde.
Renault Espace IV 2.0T pro rodinu, Gilera Nexus 500i.e. pro mne. Na fotovýlety přibaluji Pentax K-7 a plnou brašnu fotoharampádí.
Najeto: celkem dost, ročn tak 12-15 tis. na Nexusovi a tak 30-40 tis Espacem. Pěšky jen do hospody přes cestu:-)) na KOFOLU!