Jezdi opatrně! Žiješ jen jednou!

Diskuze o čemkoli.

Re: jezdi opatrně!!! - žiješ jen jednou...

Příspěvekod RHON » 17 črc 2011, 23:35

Už se mi to stalo asi dvakrát s těmi odstřikovači :( mám pěknou černou koženou bundu, bohužel jsem jí musel vyměnit za výstražnou, ptž mě zkrátka auta přehlíželi - teď když jsem k tomu pořídil bílou helmu mě vidí (zatím) všichni. Nevím s těmi odstřikovačemi až se mi to zase stane, tak dotyčnému ukopnu zrcátko, aby si to pamatoval, nebo nevím jinak jak s nimi jednat, jelikož je pravda, že ti co trčí v koloně a já si jedu po středový čáře asi závistí prděj do sedaček. Sám toho najezdím dost v autě - hlavně v práci, ale ikdyž jsem neměl dvoustopou krásku, tak jsem motorkáře stejně pouštěl.
EX: Rhon 50/2T, Honda Lead SCV 100, Piaggio Typhoon 125/2T, CBC Grace 125, Piaggio Beverly 125, Honda Forza 125
RHON

750+

Reputace: 21
Skútr / moto: Honda Forza 125
Tuning / úpravy: Série

Příspěvekod liberecak » 17 črc 2011, 23:46

Jezdím jak autem tak na skutru ale nemyslím si že když si ostříknu okno musím to hned udělat naschvál kor třeba nyní už mám na autě stěrače na výměnu tak mi to dělá šmouhy a místo toho abych si ostříknul jednou tak musím dvakrát ..... tak možná to ukopávání zrcátek bych šetřil - taky se ti muže stát že narazíš .... je něco jiného když vás třeba naschvál klepne do brzdy ale jak tu už někdo psal nejduležitější je PŘEDVÍDAT
liberecak

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: HONDA PCX 150 ,EX-Italjet Formula 125
Tuning / úpravy: Nejlepší úprava = SERIE :-)

Příspěvekod hruzamil5 » 18 črc 2011, 07:20

eště mám jednu zkušenost kdy jsem omylem zastavil na zákazu zastavení abych vysadil kamarádku ..... jel kolem nějaký červený peugeot zastavil kouknul a řek jen počkej de..... .... vytáhl mobil a začal si mě fotit na zákazu ... byl to nějakej děda .. když odjížděl tak eště jen tek povzdechl ... blbeček ... no jak já jsem se nas...... to ste neviděly .... šlápl jsem nato jak svině a jel zaním :evil: :evil: .. na hlavní silnici sem ho dohonil .. kdy jsem jel přez město asi 80 .. zablokoval předním kola ... postavil přednim motorku na stojan a šel si to sním vyřídit ... pán byl strašně vykulenej .. moc se omlouval a ukázal galerii kde vymazal dvě moje fotky ........... takže ty plechovkáři mají za volantem strašné ego ale jak slezete před nima na motorce a jdete naně ..... tak jsou pos....... a čekaj co se stane . :roll: .. tehdy nebyl moc provoz takže nás předjelo 1-2 auta .... takže jsem si to mohl dovolit blokovat ho ..... někde v praze bych si to si nedovolil no ......
Naposledy upravil KYBLOS dne 25 bře 2013, 05:56, celkově upraveno 3
Důvod: Úprava neslušných výrazů
US offroad service > servis veškerých US cars ...dodávka dílů z USA .....
dále veškerý servis 4kolek a skůtru
Martin Háša> +420 601 654 654
Miloslav Hrůza> +420 723 375 170

Po-So 10-18h
hruzamil5

500+

Skútr / moto: aerox tuniing !
Tuning / úpravy: ve výstavbě

Příspěvekod foky » 18 črc 2011, 08:02

Žasnu nad některými výplody této diskuze...fakt..... :mrgreen:
| Life is better with MY KTM | Žijte naplno...tenhle kolotoč jede jenom jednu jízdu...
foky

2500+

Reputace: 176
Skútr / moto: KTM 1090 Adventure

Příspěvekod ScooterMarty » 18 črc 2011, 09:27

Já žasnu nad Hruzamilem... Nomen omen... :mrgreen:
dříve guttata
Martin, 608 463 502, Profil na Motorkáři.cz
Suzuki Burgman 400 '10 "Sněhurka"
Jezdím za Obrázek
ScooterMarty

500+

Reputace: 1
Skútr / moto: Suzuki Burgman 400, L0, bílá
Tuning / úpravy: Topcase, turistické plexi,

Příspěvekod Rady » 18 črc 2011, 10:22

Nemyslim, ze zrovna toto reseni prispiva ke vzajemne toleranci na silnici. Prece jen, pokud porusuji vedome predpisy, tak se podle toho i chovam......
BMW K1200LT ------->> vice zde 4,6l/100 km
Rady

2500+

Skútr / moto: jawy,CZ, B400/K4, B650/K4,BMW LT K1200, chrompaket

Příspěvekod Winterwolf » 18 črc 2011, 11:11

Hruzamil5 : jednou narazis na stejneho cholerika jako jsi ty a az budes 14 dni cucat jidlo brckem tak te to prejde :wink:

Opravdu bych si nic nedelal z toho ze mne nekdo foti na skutru zepredu a v prilbe , mozna bych i zapozoval :mrgreen: Pokud by preci jen straznici prisli na udani jakoze musi tak verim ze by se to vyresilo domluvou :)

Parkrat se mi stalo ze jsem drbnul do zrcatka plechovce kdyz jsem projizdel okolo a jednou jsem panovi do tranzita vracel vajgla protoze mne pry nevidel :roll: ale vse se da rozumne vysvetlit omluvou z obou stran :wink: Mne spis vadi takovy ty pozeri co meni pruh bez blinkru a nebo objizdeji na 2 proudovce ( jizni spojka) v tesne blizkosti i kdyz je druhy pruh volny za to bych opravdu daval pokuty :roll:
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod Hasmann » 19 črc 2011, 06:41

No jednou jsem potkal na autoprázdné silnici borce(cca 50 let),který mě během jednoho kilometru málem třikrát sunda.Nejdřívě na rychlostce mě objel asi půl metru od zrcátka (měl levý pruh volný,ale nechtělo se mu jej použít...asi),pak vyjel na most a jel stejnou cestou,pak odbočil a já si říkal co se ještě bude dít.Pak hledal správnou odbočku do kolmých ulic,takže jsme jeli pomalu.Natlačil se na pravou stranu a já jsem ho chtěl předjet(protisměr volný) a když jsem se dostal tak 2 m za jeho nárazník,dal blinkr doleva a strhnul volant na střed.čáru,tak jsem zahamoval a měl jsem co dělat aby mě nesestřelil.Tak jsem se stáhnul a čekal na to co ještě vymyslí.Když dal znova blinkr doleva a najel na středovou čáru a vpravo od něj byly asi dva metry místa,tak jsem ho chtěl objet zprava,ale nebyla to ta správná ulice,vypnul blinkr a strhnul auto na krajnici k pangejtu a já jsem měl co dělat abych mu neskončil v kufru.Zůstali jsme stát,asi deset vteřin se nic nedělo a to už jsem nevydržel,objel ho k jeho dveřím,zvednul jsem bradu (vyklápěčka), otevřel jeho dveře a slušně jsem se ho zeptal:"kdo vám dal řidičák?" A on mi odpověděl:" no vy rozhodně ne!" Tak jsem mu řekl,že já bych mu nedal řidičák ani na kočárek....pak řekl něco ve smyslu bla bla (asertivita),ale jeho žena už pochopila že je konec srandy,připomenul jsem mu,že mě během kilometru málem jednou zabil a dvakrát shodil ze skútru,že nemám problém ho z toho auta vytáhnout a jestli neví deb.... kde má jet,tak ať jede tramvajkou a nebo si koupí navigaci když neví kam jet.Zavřel jsem mu dveře a pokračoval dál na noční směnu o víkendu. PS: kokotům zdar. :lol:
Naposledy upravil KYBLOS dne 25 bře 2013, 16:39, celkově upraveno 1
Hasmann

500+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia SR 50 S, Piaggio X evo 125
Tuning / úpravy: 70cm kit Polini

Příspěvekod hruzamil5 » 19 črc 2011, 08:44

všichni nademnou žasnete ale kdyby se vám to stalo taky tak ste taky pěkně nas...... . :roll: ..... lepší si to vyřídit takhle než pak dva měsíce žít v nejistotě jestli to ten blbeček dal na policii nebo ne a jesli příjde pokuta nebo budete předvolaní :wink: ...... jen pro doplnění .. pán tam měl jednu ze zadu a druhou ze strany ..takže poznávačka tam vidět byla ! určitě počítám stim že jednou narazím ... taky se mi to stalo jenom jednou a po druhý už bych to neudělal .... bylo to na začátku kdy jsem měl čerstvý řidičák (proto přehlídnutá zákaz zastavení) po cca roce jsem dospěl k tomu že jezdím mnohem líp , klidnějc než předtím ale furt se musím učit takovýhlem situacím a učit se pořádně předvídat .... :wink:
Naposledy upravil KYBLOS dne 23 bře 2013, 22:26, celkově upraveno 1
US offroad service > servis veškerých US cars ...dodávka dílů z USA .....
dále veškerý servis 4kolek a skůtru
Martin Háša> +420 601 654 654
Miloslav Hrůza> +420 723 375 170

Po-So 10-18h
hruzamil5

500+

Skútr / moto: aerox tuniing !
Tuning / úpravy: ve výstavbě

Příspěvekod Rady » 19 črc 2011, 10:27

Ja jen nechapu co sis chtel vyrizovat, stojis v zakazu zastaveni, kde pravdepodobne tvoris prekazku na silnici. Takze nastvani snad mohli byt jen projizdejici ridici. Tak si rikam, co bys asi delal, kdyby vedle Tebe zastavilo auto PCR.
Jezdim jak na motorce, tak i autem. Kdyby mne nekdo takhle jako Ty blokl, tak smaznu misto fotek Tebe. Nezlobse na mne, Ty spachas dopravni prestupek a misto omluvy zacnes delat frajera a jeste se s tim chvalis na foru. Myslim, ze sis svym chovanim koledoval leda tak o titul pirat silnic. Byt tim panem, tak bych o par cm popojel a zavolal policii a vse vysvetlil a jeste dolozil k tomu i porizene fotky. Ted bys mozna jezdil tak akorat na kole :D
BMW K1200LT ------->> vice zde 4,6l/100 km
Rady

2500+

Skútr / moto: jawy,CZ, B400/K4, B650/K4,BMW LT K1200, chrompaket

Příspěvekod bago77 » 19 črc 2011, 10:30

to malincik: hodně poučné čtení. Jsem rád, že toto vlákno vzniklo, aspoň se začínající motorkář (skútrař) poučí a bude jezdit o to opatrněji a předvídavěji (viz já).

Taky jsem před 3 týdny měl lehký pád, když jsem musel lehce přibrzdit za autem, které pouštělo druhou plechovku z vedlejší. Jenže jsem si neuvědomil, že je pode mnou dost dlouhý pás od oleje nebo něčeho jiného klouzavého. Přední kolo se hned zablokovalo a podklouzlo a já se už válel po zemi (rychlost byla cca 40-45 km/h) - bylo to hned. Naštěstí protijedoucí auto stihlo zastavit, jinak bych skončil pod ním. Skútr to odnesl "jenom" odřenými plasty, já jenom oděrkami, které se teď už zahojily. Na místo museli přijet hasiči a olejnatou silnici o délce cca 400 m zasypat.
Teď na silnici hlavně koukám, po čem jedu. Opatrnost a předvídavost jsem uplatňoval i před tím.
bago77

50+

Skútr / moto: Honda PCX Seal

Příspěvekod Miro11 » 19 črc 2011, 10:56

a preto jedno akú moto alebo skútr sedláš...jediná ochrana...moto-skútr s ABS a plná paľba..bunda s chráničmi, kevlar jeans, kotníkové boty a rukavice..aj na pár metrov..prilba samozrejmosť..ono keď ti z kože na traumatológií vyberajú asfalt z pokožky..to je potom sado-maso :twisted:
zbožňujem frajírkov v tričkách, bermudách a šlapkách...ktorý si myslia, že 30-50km/h nie je žiadna rýchlosť..že to dobehnú, keby náhodou šli k zemi :lol:
Miro11

1000+

Skútr / moto: ...ex B650 Exe 07 :-)
Tuning / úpravy: social edition

Příspěvekod Winterwolf » 19 črc 2011, 11:05

Tak dneska jsem byl svedkem lidske namyslenosti a toho ze pycha predchazi pad 8)

Na krizovatce jsem se zaradil vedle moc krasneho Monstera a ridice to asi malinko urazilo ze vedle nej stoji cinanek ze si popojel vic dopredu , no nejak jsem to neresil vazne nemam na to aby s nim zavodil :twisted: Jen jsem kapku pridaval plyn abych se lepe rozjel , pan si to asi vylozil jinak a jak blikla oranzova vystrelil a trefil se do fobie ktera projizdela asi uz na cervenou z prava :roll: Nastesti nespadl,ale na fobi promackle ridicovi dvere ,prah a vytlucene okno :| tak jsem si na plny plyn projel asi 30 kolem a pr.... dal.... 8) Docela by mne zajimalo ci to byla chyba :idea:
Naposledy upravil KYBLOS dne 27 bře 2013, 13:33, celkově upraveno 1
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod foky » 19 črc 2011, 11:09

Tak to jsme moc rádi, že si (jako nejbližší k nehodě) pomohl a zeptal si se aspoň jestli nejsou zranění.
| Life is better with MY KTM | Žijte naplno...tenhle kolotoč jede jenom jednu jízdu...
foky

2500+

Reputace: 176
Skútr / moto: KTM 1090 Adventure

Příspěvekod libor_m » 19 črc 2011, 11:19

jojo foky, první co mě napadlo, když jsem četl, že 30-tkou prděl dál :roll:
Piaggio X9 500 Evolution, stříbrný, 2005
libor_m

250+

Skútr / moto: Piaggio X9 500 Evolution
Tuning / úpravy: žádný tuning, pouze GIVI Maxia 3 s brzdovými světly, opěrkou a zahrádkou

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek