Jezdi opatrně! Žiješ jen jednou!

Diskuze o čemkoli.

Re: jezdi opatrně!!! - žiješ jen jednou...

Příspěvekod Miro11 » 16 črc 2011, 23:50

Wictore..linkovanie príspevkov z novinky.cz nič nevyrieši a ani nepoučí. To už tu bolo...bilboardy s rozmáznutým motorkárom na vozovke s nikým nezamávali...motorkári si pomysleli..mne sa to nestane a vodiči aut zase: tak mu treba hajzlovi :? takto dopadne každý...
Je treba vychovávať vedomie a vniesť do mozgu všetkých účastníkov, to že na ceste nie sú sami...tak ako som nedávno vychovával pani v aute ktorá sa ma pokúsila rozmáznuť na kruháči..kľudným hlasom som jej vysvetli, že keď šoféruje auto a vzadu má svoje dve malé deti, mala by sledovať premávku pozornejšie a nie čumieť po blbostiach..malo to lepší efekt, než keby som jej prekopol dvere ako by to urobil každý druhý :) viditeľne to ňou otriaslo, keď som jej pripomenul, že je matkou :) nabudúce si dá bacha...
To že som zabránil kolízií..nebolo zázrakom, ale jednoduchým vzorcom: vyhľadávať-vyhodnocovať a vykonávať nie je to žiadna veda..jednoducho byť zapnutý v tom že jazdím a chcem si to užiť..vedieť čo mám urobiť a čo pravdepodobne urobia ostatní...zelená vesta nie je všetko...a stroboskopy sú akurát pre malé deti na diskotéku :lol:
Miro11

1000+

Reputace: 0
Skútr / moto: ...ex B650 Exe 07 :-)
Tuning / úpravy: social edition

Příspěvekod wictor » 17 črc 2011, 12:28

Miro11 pokud se nad bilboardem nebo třeba tímhle či jiným článkem zamyslí alespoň 1 motorkář/skútrař nebo třeba "plechovkář", tak to splnilo svůj účel :wink:

Nejde o nic jiného než se alespoň na chvilku zamyslet a připustit si, že stát se to bohužel může každému z nás. Kolikrát nepomůže ani tvůj vzorec "vyhľadávať-vyhodnocovať a vykonávať" Třeba když se na tebe ze zatáčky vyřítí v protisměru náklaďák ....

Je to o sovobodě , je to o prožitku, je to adrenalinu, je to o pohodě, je to o tom pocitu, je to o lásce ke 2 kolům. Nikdo z nás bohužel není neomylný a troufám si říct, že každý občas ty předpisy třeba co se rychlosti týče poruší a tak není na škodu si jednou za čas připomenout co se může stát ....

Paní si určitě dá pozor, ale taky třeba ne a nebo jen do doby než jí začne v autě dítě brečet a ona se otočí. Taky si troufám říct, že né každý a dokonce ani každý druhý by jí neprokopl dveře ... Neříkám, že bych si s ní přátelsky popovídal a asi i ten klakson bych zmáčknul, ale že bych jí demoloval auto ....

Zelená vesta určitě není všechno, ale pomáhá ..... skutečně pomáhá. Jestli je to tím, že mě "plechovkář" v tu dobu zamění za policistu je mi v tu chvíli srdečně jedno, ale ví o mě ... udělá mi prostor ... zpomalí a o tom to je :wink:

Takže jezdi opatrně!!! - žiješ jen jednou .... to ať si každý přebere po svém. Já všem přeji pohodlné cestování a šťastný návrat odkudkoliv ! :wink: :P
wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod 1975ak » 17 črc 2011, 12:40

Jezdit opatrně můžeš jak chceš, mít vybavení, zkušenosti a stejně se do tebe někdo trefí.
7.7 jsme se vraceli s přítelkyní ze Slovenska a u Dunajské stredy nám nedal při odbočování vlevo přednost automobilista. Výsledek havárie? Já mám zlomený obě kolena, přítelkyně holenní a stehenní kost, skútr loni novej je na odpis. Výpověď automobilisty,,,, já jsem myslel, že to stihnu.
V uvedené zatáčce jezdí dennodenně - bydlí tam, navíc je tam už jeden křížek
Helmy mají praské jen štítky, bundy nejsou ani škráblé, vše jsme vychytali bohužel-bohudík jen nohama.

http://www.minv.sk/?tlacove-spravy-3&sp ... na-ostrove
Skůtr je na šrot (SPZ k prodeji)
Malaguti Blog 150 r.v. 2010, Najeto 5xxx km PLUS 15465 km na KEEWAY FOCUS.
Nejdál do Chorvatska a zpět na Keeway Focus 50 ccm -2009SOLO a na Malaguti Blog 150ccm TANDEM-2011.
NEJDE MI SZ - mejl ak1975@post.c z
1975ak

500+

Skútr / moto: skútr Malamut Blog 160
Tuning / úpravy: otáčkoměr, 2 blinkr, přední 12V zásuvka

Příspěvekod wictor » 17 črc 2011, 12:49

Adame, přeju Vám co nejrychlejší uzdravení !!!!!!!! Čert vem skútr, hlavně ať jste brzo FIT!!! Držim Vám palce!!!
wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod 1975ak » 17 črc 2011, 13:12

Stáli jsme jednou nohou na lopatě do pekla, čekají nás reoperace ale žijeme. Ve vteřině se vám změní svět. Kdybych věděl, že mi tam vjede, tak raději zastavím. Lidi zpomalte o 10 km za hodinu, tím že tam budete o minutu dřív toho stejně více nestihnete, ale přijedete celí a zdraví, Není asi horší pocit, vidět jak vám nakládají přítelkyni do vrtulníku a vy bezmocně sedíte v sanitce.
Skůtr je na šrot (SPZ k prodeji)
Malaguti Blog 150 r.v. 2010, Najeto 5xxx km PLUS 15465 km na KEEWAY FOCUS.
Nejdál do Chorvatska a zpět na Keeway Focus 50 ccm -2009SOLO a na Malaguti Blog 150ccm TANDEM-2011.
NEJDE MI SZ - mejl ak1975@post.c z
1975ak

500+

Skútr / moto: skútr Malamut Blog 160
Tuning / úpravy: otáčkoměr, 2 blinkr, přední 12V zásuvka

Příspěvekod Rady » 17 črc 2011, 13:50

Je to typicky priklad, kdy plechovkari ignoruji na silnicich motorkare, obzvlast na mensich skutrech. Tenhle idi.... zrejme dostal ridicak omylem a uz nikdy by ho nemel dostat zpet. Preji
Sam jsem zazil podobnou nehodu, kdy mne zezadu v 80km rychlosti na uplne prazdne vozovce na kole sestrelilo os. auto. Na dotaz policie co delal, tak rekl ze nevi. Podle mne zrejme usnul. Bohuzel mam poskozene dva obratle na pateri a tak mam trvale nasledky. . Nekdy nepomuze ani davat pozor a je to spis o osobnim stesti.

Preji Vam brzke uzdraveni a pokud mozno bez trvalych nasledku.
Naposledy upravil KYBLOS dne 26 bře 2013, 01:01, celkově upraveno 1
Důvod: Úprava neslušných výrazů
BMW K1200LT ------->> vice zde 4,6l/100 km
Rady

2500+

Skútr / moto: jawy,CZ, B400/K4, B650/K4,BMW LT K1200, chrompaket

Příspěvekod hruzamil5 » 17 črc 2011, 15:44

taky přidám zkušenost .. sice jsem neboural ale bylo to nepříjemné .... jel jsem za škodou felicii vní byly tak 3-4 lidé ve věku tak do 30let ..... hlasitá hudna atd .... jely něco přez 70 .. fajn ... rovinka nic nejede .. předjedu ho .... začnu předjíždět a najednou felicie začne troubit a začne mě vytlačovat ze silnice a brzdit společně semnou ... něco takovýho jsem nezažil .... už jsem jel skoro po krajnici .... tak jsem se rozhod přidat plyn ... tím že on počítal stím že budu furt zpomalovat a brzdil .. a já místo toho přidal a předjel ho sem se jen tak tak vyhnul válení se v příkopu ... je to strašný .... bylo to když sem měl eště enduro aprilia RX 50 ...... předjel sem ho a rychle zastavyl ..... nechal sem felicii odjet a pomalu to rozdejchával .... a jel domů ...... některý plechovkáři sou ůplný blbý,ret...... a já nevím co eště ........... eště se mi stalo že jsem jel za autem a začlo si pouštět stěrače ..... já se tak lekl když sem měl pootevřený plexi ....... ta směs do otstřikovačů mi upatlala celou motorku ...... no hej jak já nadával ..... opravdu každý nadavá na motorkáře ale plechovkáři nejsou o moc lepší ... a někdy i horší ....
Naposledy upravil KYBLOS dne 26 bře 2013, 17:16, celkově upraveno 1
US offroad service > servis veškerých US cars ...dodávka dílů z USA .....
dále veškerý servis 4kolek a skůtru
Martin Háša> +420 601 654 654
Miloslav Hrůza> +420 723 375 170

Po-So 10-18h
hruzamil5

500+

Skútr / moto: aerox tuniing !
Tuning / úpravy: ve výstavbě

Příspěvekod Miro11 » 17 črc 2011, 19:06

to sú všetko mrzuté záležitosti, zdravie je len jedno...smutné je to, že človek ani za to nemože..no ľutovať sa nám tiež nepomože...a projekty a kampane sa míňajú účinkom, pretože verejnosť to vníma ako výpredajovú akciu v hypermarkete..bilboardov je už toľko, že ich ani nevnímaš...ani značky. Veľká chyba je v tom, že polícia a zákon by mal byť represívny...áno jedine strach dokáže človeka dať do late..no pokiaľ sa bude len diskutovať a lamentovať nič sa nezmení..ani Lisý ani Pepa "sršeň" zo svojimi motoškolami, je to len hranie sa na slalom medzi rozpůlenými tenisákmi..pre placebo efekt dobré..Známy takú školičku absolvoval..plný dojmov sa pri návrate narval do krovia...fakt mu to pomohlo :D
Vo Francúzsku, Belgicku vzali motocyklisti iniciatívu do vlastných rúk...blokády, demonštrácie, osvetové akcie...pretože motoristov nevychová autoškola...čoho som bol svedkom na vlastnej koži, keď inštruktor slečne sám prikázal aby ma blokovala pomalou jazdou v momente keď si ma všimol v zrcátku zpomalili zo 70 na 30km/h pri krásnej rovnej prehľadnej vozovke a ešte sa u toho fantasticky bavili...čo nato povedať :evil: nebudem nadávať..je mi len ľúto slečny, pretože ak toto predvedie u nejakého nervného motorkára..do konca života bude mať pred očami ako sa jej rozsype bočné okienku v okamihu..v tom lepšom prípade :wink: bohužiaľ hystéria a surovosť vládnu na českých cestách..pretože polícia vyhlási "Kryštof" sadnú si na kafe a je vystarané..
Škoda sa rozčuľovať..ale možete stále len diskutovať a reptať...alebo niečo pre to urobiť :!:
Miro11

1000+

Skútr / moto: ...ex B650 Exe 07 :-)
Tuning / úpravy: social edition

Příspěvekod sedli » 17 črc 2011, 20:25

Mám podobnou zkušenost co Hruzamil ohledně těch stěračů. Bylo to na okresce a v mírné táhlé zatáčce se borec rozhodl že si umeje čelní sklo. Ale při 70 km/h mu na skolo dopadlo pár kapek a plnej zásah jsem dostal já do obličeje, byl jsem 50 metrů za ním. Nalítalo mi to i do očí a protože jsme byli v zatáčce nemohl jsem hned brzdit. Troubnul jsem na něho a mávnul rukou aby mu to docvaklo, snažil se rychle utřít oči abych viděl víc jak šmouhy a chtěl jsem za zatáčkou zastavit na krajnici, ale borec určitě úmysleně mi dopřál další pořádnou spršku citrónové chuti. Oči pálily 2 hodiny a na mikině fleky. Jsou to zmr...., jezdim taky autem ale takový naschvály jsou fakt hnusný.
Naposledy upravil KYBLOS dne 27 bře 2013, 10:04, celkově upraveno 1
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod Hasmann » 17 črc 2011, 20:55

Moje zkušenost pár dnů stará.Jedu do práce,rychlá silnice 80km/h...Jedu za Ivecem(5Ti tunka) a je vono jak za mnou tak vedle něho,tak zatáhnu a předjíždím ho,na tacho 92 (víc to nejede) a je za mnou,dám blinkr doprava že se zařadím a co ten k...... udělá? Přece ho nepředjede nějaký skútr tak šlápl na plyn,cítil jsem že je něco špatně a nenahnul jsem se moc a zastavil jsem manévr a jel po čáře,výsledek byl ten,že mě zprava podjížděl nákladák a zleva osobní auto,které to nevydželo a šlápnul na to taky.Takže jsem jel po čáře a čekal jsem ze které strany do mě někdo klepne a ze mě bude kečup...Hned mi před očima proběhlo video někde z číny, když náklaďák rozjel před sebou jedoucího chlapa a nebyl to příjemný pocit,ale asi bych to měl rychle za sebou..Jelikož po dalších dvou kilometrech bylo omezení na jeden pruh,tak jsem všechny ty divočáky předjel v levém pruhu a speciálně tomu kokotovi v Ivecu ukázal, že je jednička,ale kdybych měl v ruce šutr,měl by ho v přední šibě z**d jeden.No co další hnusný moment který ovšem nepřeválcuje výhody na skútru.PS:tehdy jsem se přesvědčil,že i na tu krátkou vzdálenost na této silnici by bylo lepší mít dostatek výkonu na to z té situace zmizet.Takže v plánu bude silnější stroj někdy do budoucna,snad se toho dožiju. :wink:
Naposledy upravil KYBLOS dne 23 bře 2013, 18:00, celkově upraveno 1
Důvod: úprava sprostých výrazů
Hasmann

500+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia SR 50 S, Piaggio X evo 125
Tuning / úpravy: 70cm kit Polini

Příspěvekod malincik » 17 črc 2011, 22:29

Vzhledem k tomu, že jezdím od klukovských let a řidičáky jsem si dělal, jak to věk dovoloval, tak na dvou a čtyřech kolech jsem toho už taky zažil dost. Za tě pětatřicet let jsem neměl nehodu, kterou bych zavinil a ještě před dvěma lety jsem mohl tvrdit, že jsem jezdil zcela bez nehod. Těch idi....., kteří si myjí okna, hned co mě předjedou přibývá každým rokem geometrickou řadou. Zrovna tak těch, kteří spěchají na kafe k nejbližší pumpě a jsou schopni pro tu neodolatelnou vůni, která se line od kafématu klidně i zabít.Bohužel musím říct, že hovada (jinak se to říct nedá) jsou i mezi motorkáři. Sám jezdím docela rychle, ale pevně doufám, že jsem snad ještě nikomu nezavdal příčinu pro to, aby mě poslal do.....Tedy mám pochopení pro kamioňáky, pro babetáře i pro různé exhibicionisty v Octáviích. Ale co někteří předvádějí, to je moc i na moji mírnou a tolerantní povahu. A chtělo by to opravdu ani ne pokutovat, ale brát papíry a za některé přestupky doživotně.
Přesně před dvěma lety jsem jel do Beskyd fotit, v neděli velmi brzy ráno, abych měl pěkné světlo. Kousek za Valmezem stojí na křižovatce, na vedlejší, červený Tranzit, díváme se řidičem na sebe, jedu si opravdu výletní rychlostí 90, a když jsem byl od něho tak třicet - čtyřicet metrů, vystartoval.... skočil jsem na brzdy, postavilo se mi to na přední kolo a když jsem byl u jeho rezavých zadních dveří na dosah udělal jsem ( asi naštěstí) salto, motorka letěla do protisměru a já se klouzal vedle auta do příkopu. Bylo to nekonečné a protože jsem dostal ránu do hlavy od silnice, až se mi zatmělo, myslel jsem, že už jsem na onom světě. Když jsem se trochu zorientoval a ujasnil si, že takhle vysokou trávu asi v nebi nemají, zjistil jsem že jsem tam sám. Borec zkrátka ujel. Myslím, že jsem slízl pomstu za nějakého motorkáře, nebo si borec chtěl jenom pohladit nějaký mindráček. V neděli ráno, v šest hodin, byl i na tak frekventované silnici, jako je Valmez - Vsetín provoz tak jedno auto za čtvrt hodiny. Ležím si v příkopě, pomalu začínám pozorovat co mě kde bolí a přes to, že jsem měl slušné oblečení, tak jsem měl: kolena a boky chodidel probroušené skoro až ke kosti, tam chrániče uhly a nic neuchránily. Na rukavicích zůstalo jen to plátýnko na dlaních, jinak všechno odbroušené, Přilba vydržela neuvěřitelnou ránu bez úhony. Přes mou snahu dostat se z klouzavého pohybu na všech čtyřech do nějakého kotoulu, jak jsem zvyklý třeba z lyží, nedařilo se mi to. Během doby, co jsem ležel v příkopě, projelo asi pět aut, nikdo nezastavil. Poslední projel a vrátil se nějaký pán z Olomouce v Seatu. Vytáhl mne z příkopy, pomohl mi vytáhnout z protější příkopy motorku a postavil mi ji na stojan. Probrali jsme situaci a dospěli k názoru, že volat policii je asi zbytečné. Myslel jsem si že jsem jenom potlučený, tak jeho nabídku zavolat sanitku jsem odmítl. S příšernou bolestí v ruce, krvavýma nohama a ramenama jsem vylezl na skůtra zavěsil se na plyn a dojel cca 40 km domů. Doma mě manželka (lékařka) prohlédla a když zjistila, že mám pravou ruku o pět centimetrů kratší, narvala mě do auta a hybaj k nim do špitálu na rentgen, no a pak už to šlo rychle - druhý den operace zápěstí na pravé ruce, které se mi zarazilo o těch pět centimetrů do předloktí. Ty odřeniny krásně mokvaly a dorůstaly tři měsíce. Levá ruka naražená tak, že s ní šlo pouze předpažit, nešla pohnout do boku , ani zvednout, ani zapažit. Jen pro upřesnění - v tomto stavu si sami ani nevytřete zadek. Půl roku sádry, dlahy a cvičení. V jedné poloze tou rukou nezvednu ani hrnek s čajem.... A to jsem dopadl celkem dobře. Takže závěrem, pro vás mladší, zdravé: Nevěřte nikomu a nic. Přemýšlějte i za druhé a dokonce snad podezírejte ty ostatní ze škodolibosti, že vám budou chtít ublížit. Můj otec, který mne učil jezdit tomu říkal PŘEDVÍDAT. Omlouvám se za tu slohovku.
Naposledy upravil KYBLOS dne 26 bře 2013, 13:38, celkově upraveno 2
Renault Espace IV 2.0T pro rodinu, Gilera Nexus 500i.e. pro mne. Na fotovýlety přibaluji Pentax K-7 a plnou brašnu fotoharampádí.
Najeto: celkem dost, ročn tak 12-15 tis. na Nexusovi a tak 30-40 tis Espacem. Pěšky jen do hospody přes cestu:-)) na KOFOLU!
malincik

100+

Skútr / moto: Gilera Nexus 500ie
Tuning / úpravy: lak drásaný asfaltem

Příspěvekod Hasmann » 17 črc 2011, 22:50

Velmi poučné čtení,mimochodem Výkleky mají krásný zatopený lom a moc příjemné je tam se koupat či potápět. :wink:
Hasmann

500+

Příspěvekod sedli » 17 črc 2011, 22:55

Hassmann : Jen k těm ostřikovačům, dokáže to pekelně nas...., ale pokud si to ten řidič uvědomí a třeba ti blikne na omluvu, nebo mávne rukou že se omlouvá, tak to beru že nejezdí na motce a neuvědomil si to nebo ho to vůbec nenapadlo. To pak v klidu zastavím otřu helmu a jsem rád že se aspoň omluvil a jedeš si v klidu dál. Když ale bez odezvy nebo s takovou že ti ukáže že seš jednička, to tě jenom nas..... a zase se zvyšuje nevraživost...
I v autě i na motce občas udělám nějakou chybu, ale vždycky se omluvím.
Naposledy upravil KYBLOS dne 25 bře 2013, 04:38, celkově upraveno 1
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod Hasmann » 17 črc 2011, 23:01

Mě nikdo ještě neobstříknul a jezdím s odklápěčkou dole,takže bych na chvilku možná neviděl,ale nepolykal bych...Každopádně to nikdo v autě neřeší a ani si to neuvědomí...Někteří mají ty trysky nasměrované tak nahoru,že stříkají na sklo až od rychlosti 150km/h výše...prostě trubky.. :lol:
PS: ale potka takového chytráka co mi ukáže že jsem jednička po té co mi dal nějaký modrý či žlutý melír,tak to je na sekunďák do trysek,stejně mu to stříká na střechu a houby pomůže,tak mu to nebude stříkat vůbec a aspoň ušetří za vodu.. :twisted:
Hasmann

500+

Příspěvekod malincik » 17 črc 2011, 23:10

No tak na mě si stříknou, ale nepříjdou si na mně.... mám vysoké plexi :D
Renault Espace IV 2.0T pro rodinu, Gilera Nexus 500i.e. pro mne. Na fotovýlety přibaluji Pentax K-7 a plnou brašnu fotoharampádí.
Najeto: celkem dost, ročn tak 12-15 tis. na Nexusovi a tak 30-40 tis Espacem. Pěšky jen do hospody přes cestu:-)) na KOFOLU!
malincik

100+

Skútr / moto: Gilera Nexus 500ie
Tuning / úpravy: lak drásaný asfaltem

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek